Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

České řidiče hlídá slovenský Jestřáb

Tomáš Votruba
Diskuze (31)
Dnes začala středoevropská policejní akce Jestřáb, která probíhá současně v Česku, na Slovensku, v Rakousku, Maďarsku, Polsku a Slovinsku. Dopravně-bezpečnostní akce Jestřáb připomíná českého Kryštofa.

Dnes začala středoevropská policejní akce Jestřáb, která probíhá současně v Česku, na Slovensku, v Rakousku, Maďarsku, Polsku a Slovinsku. Dopravně-bezpečnostní akce Jestřáb připomíná českou obdobu Kryštof, policie má až do neděle kontrolovat rychlost, alkohol za volantem, používání bezpečnostních pásů a dětských sedaček.

Další podrobnosti o akci policie samozřejmě nechce zveřejňovat. Podnět k akci dal údajně slovenský ministr vnitra, který na schůzce s ministry dalších zemí prezentoval výsledky, kterých dosáhla slovenská akce Jestřáb. Podobná akce byla nakonec s úspěchem přijata i dalšími středoevropskými zeměmi a dostala také stejný název. Na Slovensku se Jestřáb uskutečnil už čtyřikrát.

Při posledním slovenském Jestřábovi bylo na silnicích přes sedm tisíc policistů. Během týdne zjistili skoro třicet tisíc přestupků a uložili pokuty za dvacet milionů korun. Jestřáb není jedinou mezinárodní kontrolou, která na české řidiče v tomto týdnu čeká. Na středu je totiž naplánována také jiná celoevropská policejní akce. To vyplývá z tajného seznamu, který se nedávno dostal na veřejnost.

Tomáš Votruba
Diskuze (31)