Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cesta Škody Karoq do Stockholmu: Podívejte se, co všechno během ní zažila!

Jan Mička
Diskuze (16)
Škoda Auto na svém Storyboardu zveřejnila průběh cesty Škody Karoq na premiéru do Stockholmu. Vůz v Německu navštívil Cvikov, Berlín a Rujánu, plul na lodi a proháněl se hlavním městem Švédska.

Ve čtvrtek minulý týden se světu poprvé ukázala sériová Škoda Karoq bez špetky maskování. Premiéry poblíž Stockholmu jsme se účastnili a přinesli první statické dojmy, vedle pěti zcela odkrytých vozů se však kdesi v zákulisí nacházel jeden, který ještě pokrývala charakteristická kamufláž. Jde o vůz, který Kanaďan Alex Montyro vezl z Mladé Boleslavi přímo na místo premiéry, a mladoboleslavská automobilka jeho téměř 1600 kilometrů dlouhé putování zmapovala na svém Storyboardu.

Minulý týden jsme zveřejnili video mapující odjezd od škodováckého muzea v Mladé Boleslavi a dnes se podíváme, co Kanaďan žijící v České republice s karoqem zažil během dalšího průběhu cesty. Jako první navštívil Cvikov, kde se setkal se skutečnými fanoušky Škody Auto. Karoq se postavil vedle takových skvostů, jako je Laurin & Klement z dvacátých let minulého století, Škoda Falicia z přelomu padesátých a šedesátých let, Škoda 1200 nebo Škoda 1000 MB. Jak setkání vypadalo, uvidíte v hlavním videu tohoto článku.

Druhá zastávka proběhla v Berlíně, kde Alex navštívil výstavu „What drives you?“ probíhající až do 8. července. Na velké ploše najdete expozici věnovanou právě škodovce, pokud tedy značce fandíte, rozhodně byste výstavu neměli vynechat. Vstup je zdarma. „Výstavu značky Škoda mají lidé opravdu rádi. Je velice interaktivní a můžete si tu vyzkoušet spoustu zajímavých věcí,“ řekl Stephan Krumme, který na provoz centra dohlíží.

Video se připravuje ...

Poslední německá zastávka proběhla v Rujáně, kde se k Alexovi přidal průvodce Dan. Rozhodně ale nešlo pouze o „courání“ městem. Vůz projel lesy lemující pobřeží Baltského moře, došlo také na zkoušku pohonu všech kol v jemném písku. „Pro průvodce je to ideální auto,“ řekl Dan na adresu Škody Karoq. Sám jezdí ve škodovce a na nový model byl hodně zvědavý. Vůz následně čekalo nalodění na trajekt Sassnitz dlouhý přes 170 metrů a schopný pojmout 3000 tun nákladu. Společně s karoqem bylo na palubě dalších více než 200 aut.

Video se připravuje ...

V dalším videu již vůz uvidíte v samém srdci Švédska jenom pár hodin před světovou premiérou. Škoda uvádí, že jde vůz díky modernímu designu a hbitému jízdnímu projevu skvěle zapadnul. „Čekal jsem náročnou cestu přes tři státy, ale bylo to úžasné. Karoq si s přehledem poradil úplně s každou situací. Ve městě je příjemně kompaktní, na delších cestách zase správně pohodlný. Chová se stejně sebevědomě na dálnici i v terénu. Také se v něm velmi pohodlně sedí i a i zadní sedadla se dají zcela nezávisle posouvat. Vlastně nevím, co víc bych od auta měl chtít. Vážně se mi s ním nechce loučit,“ řekl Alex před koncem své cesty.

Video se připravuje ...

Do cíle zbývalo pouhých dvacet kilometrů, před Muzeem moderního umění Artipelag to všechno skončilo. Právě na tomto místě se minulý čtvrtek zhruba v 18:00 hodin sešlo zhruba přes 400 novinářů a celebrit, aby poprvé spatřili sériovou Škodu Karoq. Jak moderní prostory a okolní prostředí vypadá, uvidíte v posledním videu. Osobně musím říct, že to bylo jako v pohádce!

Video se připravuje ...

Jan Mička
Diskuze (16)
27. 5. 2017 11:57
Vzkaz pro PR oddělení Škodovky
Pánové, když už si vyberete pro "spanilou jizdu" do Stockholmu mladého Kanaďana, tak ho, proboha nechte vždy za volantem....
Není nic trapnějšího pro prezentaci SUV, než když do terénních pasáží posadí fabrika místo mladého Kanaďana (že by šlo jen o hloupého modela s IQ blondýny?!) za volant zkušebního jezdce fabriky a ještě ho vyfotí u řízení...
Což může evokovat dojem, že si běžný uživatel v terénech s Karoqem neporadí...
Avatar - holden2
24. 5. 2017 16:51
Re: jo zde
co to meles ze bych buzny hazel ze strech? ja bych na ten posahanej xindl ani nesahnul. pouze bych se na to sel podivat jako na zlaty hreb praguepride
Avatar - Londonbridge
24. 5. 2017 16:31
Re: jeste vic clanku
Streka... >:D Streka bola ked som musel na S 1203 rozvazat koberce a prehrievalo sa to ako keby uhanala Saharou... ten Stockholm by zvladla cas by nebol dolezity.... >:D
Avatar - Googlit
24. 5. 2017 11:31
Re: jo zde
Na homosexuály prosím nešahej. Nebýt nich tak tady nemáme spoustu krásných aut! Od ikonického gay mobilu Mazda MX-5, přes VW Beetle až po půl portfólia automobilky Audi!
Avatar - _Karel_
24. 5. 2017 10:02
Re: jo zde
A kteří to jsou, ti fanatici co mají radost z další sra.čky o Karoqu? Já tady v diskuzi nenašel ani jednoho. Můžeš být konkrétnější?
Jestli vidíš ve větě " volkskoda je jen hnuj pro dobytek. skodovkou jezdis protoze musis. skodovka se nekupuje ale fasuje" kritiku přílišné četnosti článků o škodovce, pak to o tobě opět mnohé vypovídá. Já v tom vidím posté opakovaný výblitek jednoho psychopata, který by mimo jiné např. rád házel homosexuály ze střech a pod.
O im.becilovi jménem "Joky" nemá cenu ani diskutovat.