Chceme na trh dodávek přinést západní standardy, říká ředitel Vans Centre Tomáš Kachyňa

Prezentace klienta
Na trhu s použitými dodávkami je nový, či přesněji řečeno „znovuobjevený“ hráč. Je jím společnost Vans Centre, jež vznikla transformací stávající společnosti AC Dodávky, působící na trhu od roku 2006.

Přinášíme rozhovor s ředitelem a jednatelem společnosti, panem Tomášem Kachyňou.

Dobrý den pane Kachyňo. Hned v první řadě se nelze nezeptat: proč Vans Centre, proč už ne AC Dodávky?

Ten důvod je vcelku jednoduchý: společnost AC Dodávky ve své dosavadní podobě přestala stačit naší vizi do budoucna. Stále častěji se na nás ze zahraničí obraceli koncoví zákazníci i velké společnosti, kteří si chtěli koupit svůj nový vůz či dokonce celou flotilu vozů. Proto chceme expandovat i do zahraničí a za tímto účelem jsme se rozhodli pro nový, více mezinárodní název než jsou AC Dodávky.

Myslím, že právě teď nastal vhodný čas zvýšit laťku a přetransformovat firmu do západoevropských standardů. Nutno ale podotknout, že potenciál nespatřujeme pouze u zahraničních zákazníků.

Co si můžeme představit pod pojmem západní standardy?

Stručně řečeno: chceme celkově změnit trh s použitými užitkovými vozy a ukázat zákazníkům, že pro kvalitní dodávku z druhé ruky už nemusí na západ do Německa, Belgie či Holandska. Tato nová koncepce nám výborně koresponduje se změnou názvu.

Za dvanáct let fungování AC Dodávek jsme nasbírali spoustu zkušeností, ale samozřejmě také nadělali celou řadu chyb, jež nás poučily. Spoustu nasbíraných poznatků a postupů jsme zahrnuli do našeho nového kodexu, který právě teď aplikováváme. A změny okamžitě přinesly kýžené ovoce: například reklamace nám spadly o 70 %, za což do značné míry může obměna našeho nabízeného vozového parku.

Předpokládáme tedy, že si dodávky lépe vybíráte a více vozů odmítáte?

Přesně tak. Dlouhodobě jsme zjistili, že je mnohem lepší, když orientujeme naše snažení na novější a kvalitnější vozy, se kterými si zákazníci koupí jistotu. Rozhodně nemáme ambice stát se prodejcem nejlevnějších dodávek. Levná dodávka totiž v mnoha případech znamená dodávku, kterou předchozí majitel definitivně „dojel.“

Vozy nabízené našim zákazníkům si nyní vybíráme daleko pečlivěji a omezili jsme také okruh dodavatelů. Zásadní je pro nás jasný původ, nestočené kilometry a nízké opotřebení. Chceme si vytvořit základnu spokojených zákazníků, kteří se rádi vrátí pro další vůz.

Vraťme se nyní ke zmíněné expanzi do zahraničí: máte již v tuto chvíli nějaké zahraniční partnery?

Již v současné době máme dohodu s několika předními evropskými prodejci dodávek z druhé ruky. Nejen, že spolu obchodujeme a vyměňujeme si zkušenosti z jednotlivých trhů, ale zároveň se vzájemně motivujeme k udržení co nejvyšších standardů kvality.

Jmenovitě se jedná třeba o holandskou společnost Kleyn Vans, polskou společnost Mercus nebo opět holandského prodejce BAS Trucks, který je zároveň největším zprostředkovatelem užitkových automobilů na světě.

Vaše působiště se z dosavadní plochy AC Dodávek v rámci Prahy stěhuje. Kde vás v budoucnu najdeme?

Naše nová prodejní plocha aktuálně vzniká u křižovatky ulic Průmyslová a Černokostelecká a bude se jednat o nejmodernější prodejnu svého druhu v České republice. Na zdejší prodejní ploše chceme poskytnout výběr z přibližně 500 vozů a součástí bude samozřejmě i kompletní servis.

Základna Vans Centre nabídne ojedinělé služby

Podle nové centrály, jež vzniká na pokraji pražských Štěrbohol, je jasné, že transformace z AC Dodávky na Vans Centre je míněna skutečně vážně. Na prostoru vznikající prodejny o výměře 28.000 m² bude možné skladovat na 500 užitkových vozů. V areálu například bude speciální box na focení o síle 1000 luxů, takže na výsledných fotkách půjde na vozech vidět i sebemenší smítko. Prostor navíc bude i za tmy osvětlen jak za denního světla, aby šlo i večer na dodávky co nejlépe vidět. Objekt Vans Centre bude rovněž disponovat plně automatizovaným mycím centrem, jež umyje auto správným poměrem chemie. Speciální službou bude servisní prohlídka dodávky, na kterou si budete moci vzít svého vlastního automechanika. Personál centra, jenž bude zákazníkům k dispozici, je aktuálně školen u holandského prodejce dodávek BAS Trucks.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly