Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chcete zlatý padák 1,4 miliardy? Běžte šéfovat Fordu!

Michal Fokt
Diskuze (2)
Manažer, s jehož prací nebylo vedení automobilky spokojeno, odchází bohatší o 1,4 miliardy korun. Kolik by asi dostal, kdyby byl úspěšný?

Mysleli jste si, že k miliardě korun můžete přijít jenom výhrou v eurojackpotu nebo díky dobře čerpaným státním dotacím? Ale vůbec ne, stačí se propracovat na post top manažera významné automobilky a pak se nechat vyhodit.

Bývalý šéf automobilky Ford se ve funkci moc dlouho neohřál, ale za tu dobu si přišel na slušné peníze. Dostával roční plat 1,75 milionu dolarů a akcie ve výši 12,1 milionu dolarů, dále 3,5 milionu dolarů na odměnách a společně s dalšími příjmy, jako je navýšení důchodu, si přišel na 18,6 milionu dolarů, za tři roky tedy na zhruba 56 milionů dolarů před zdaněním. A to se ještě říká, že další peníze přichází u těchto top manažerů v rámci amerických automobilek skrytě. Co si budeme povídat, za tu dobu se jistě dokázal zabezpečit do konce života.

Je tedy jasné, že vyhazov z pozice CEO Fordu bude pro Fieldse po finanční stránce docela bolestivý, nicméně jako odměnu za "odstoupení" dostal téměř 58 milionů dolarů v akciích Fordu, což je, považte, docela slušný jednorázový "zlatý padák" ve výši 1,4 miliardy korun. Paradoxně v komoditě, která za dobu jeho působení klesla na ceně o 35 %, Mark tedy musí držet pěsti svému nástupci Jamesu Hackettovi, aby je dokázal dostat nahoru, protože by tím vzrostli i jeho jmění.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - praděda7
27. 5. 2017 15:02
Jára Cimrman...
...by řekl: "1.4 mld. korun? A není to málo?" ;-)
27. 5. 2017 00:26
Zlaty padak
Nojo to je nenazranost.Pak ty auta nemaji byt tak drahe...