Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet chce v Evropě prodávat milion aut ročně

Dan Vořechovský
Diskuze (18)
Smělé plány má v Evropě koncern General Motors se značkou Chevrolet. Prodeje vozů této značky by se mohly podle koncernu v budoucnu více než zdvojnásobit a dosáhnout tak jednoho milionu kusů.

Společnost General Motors Europe očekává tento rok ve střední a východní Evropě velký nárůst prodeje. Hlavním tahounem celého koncernu má být značka Chevrolet. Podle Jonathana Browninga, šéfa prodeje a marketingu amerického koncernu v Evropě, má dokonce Chevrolet potenciál na to, aby v budoucnu v Evropě prodával jeden milion vozů ročně. Tento rok by se mělo v Evropě prodat zhruba 450 tisíc vozů značky Chevrolet, zatímco v loňském roce to bylo „jen“ 342 tisíc kusů. Browning komentoval vývoj Chevroletu těmito slovy: „Chevrolet je správnou značkou na správném místě ve správném čase.“

Velkou většinu prodaných vozů značky Chevrolet tvoří asijská produkce vzešlá ze spojenectví koncernu General Motors s korejskou automobilkou Daewoo Motor. Asijská produkce tvořila v loňském roce téměř 86 % vozů prodaných v Evropě pod značkou Chevrolet. Zbytek vozů je dovážen ze Spojených států a z Ruska. Vůbec nejvíce se Chevroletu v tuto chvíli daří v Rusku, kde prodeje vzrostly z 18 tisíc kusů v roce 2005 na 111 tisíc kusů v loňském roce. Ve střední Evropě Chevrolet v roce 2006 zaznamenal nárůst prodeje o 34 % na 188 tisíc automobilů.

Dan Vořechovský
Diskuze (18)
29. 6. 2007 09:19
Re: Chevrolet
Nepovedal by som, Accent a Aveo su co do velkosti a urcenia rovnocenne. Kia Rio je tiez male auto, a techniku ma zhodnu s Accentom. Podobne Skoda Fabia Sedan spada do tejto kategorie. Je jasne, ze Aveo je o nieco starsie, ale nie zase az tak markantne, este nedavno sa predaval jeho predchodca Kalos. Predchadzajuci Accent nebol zrovna vykrikom techniky a mody, ale co poznam dvoch majitelov tohto auta, su vcelku spokojni. Vzhladovo a vykonmi nic moc, ale prakticka stranka dobra (je to patdverove auto, otvaranie kufra podobne ako na Octavii), a taktiez sa to nekazi, co je nezanedbatelna vec.
Avatar - Dinar
29. 6. 2007 08:52
Re: Milion je nerealny
:yes:
Avatar - Dinar
29. 6. 2007 08:51
Re: Bender
Ano, Matiz to není, Aveo nebo jak to přejmenovali? Ale to je jedno, prostě malá auta, v nich je v EU obrovská konkurence, Chevrolet si svůj kus utrhnul, může i růst, ale tady se mluví o skocích v řádech, na to jednoduše není mezi malými auty potažmo nižší střední prostor, a dál už Chevrolet nic nenabízí, tedy nic z čeho by si konkurence měla dělat hlavu v tom smyslu, že se jich prodá na jejich úkor o 300 nebo 400 tis. více. Nesmysl, současná modelová skladba Chevroletu v Evropě na milion ks ročně nemá ani náhodou. Leda by od někud vytáhli dva nové silné modely... je to reálné? :-) ;-)
Avatar - Dinar
29. 6. 2007 08:44
Re: Bender
Ty máš nějaká čísla prodejů např. modelu Epica v EU, která ukazují, že je to prodejní trhák, resp. nějaká, která ukazují něco jiného než ve třídě jen podprůměrné prodeje, a to přesto, že cena je několik tisíc EUR nižší než u konkurence? Pokud ano, tak se o ně poděl.
28. 6. 2007 22:57
Milion je nerealny
Je nerealne predat milion Chevroletov v Europe. Na to Captiva s Epicou nestacia. Ale s prichodom novych mensich modelov a malych dieselov by mohli predavat cca 600tis aut rocne :-!
Chevroletu sa tradicne dari v Rusku, Polsku, Madarsku, Beneluxe, Taliansku a Spanielsku