Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Cruze EV: V Koreji připravují globální elektromobil

Diskuze (2)
Koncern GM oznámil, že ve spolupráci s firmou LG v Koreji vyvíjí elektromobil na základě modelu Chevrolet Cruze. Testovat se bude v okolí Soulu.

Projekt Chevrolet Cruze EV je dalším z počinů koncernu General Motors v oblasti elektrického pohonu. Zatím se jedná jen o prototypy, které budou tvořit demonstrační flotily. Některé vozy budou sloužit k předváděcím jízdám, většinou budou partneři projektu testovat v běžném nasazení v provozu.

Motor a invertor dodává LG Electronics, dodavatelem baterií je LG Chem. Akumulátory v Cruze EV mají kapacitu 31 kWh a nejvyšší výkon 150 kW, umístěny jsou pod podlahou, takže nezasahují do zavazadlového prostoru. Podle předběžných údajů je dojezd 160 km, nejvyšší rychlost 165 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h 8,2 sekundy.

Po připojení na běžnou domácí zásuvku s napětím 220V se Cruze EV dobije za 8 až 10 hodin. Testovat se ale bude i takzvané rychlonabíjení, zejména jeho délka a účinnost.

LG Chem s GM spolupracuje od roku 2008. Dodává baterie také pro Chevrolet Cruze, elektromobil s prodlouženým dojezdem, který k dobíjení využívá spalovací motor.

Diskuze (2)
22. 9. 2010 12:00
Re: Jak vyssi dojezd Re: Ted nevim
Volt ma dojezd 60km elektricky + v praxi neomezene na benzin. Toto ma 160km a pak 6 hodin nejede. Navic i kdyz nema pridavny motor, tak ma vice nez 2x vetsi baterie, ktere budou minimalne stejne tak tezke jako motor, spise o trochu tezsi. To jsou proste 2 uplne jina auta pro uplne jine pouziti a zakazniky.
22. 9. 2010 08:36
Ted nevim
ale dle parametru si trosku se*ou do hnizda, ne? Parametry lepsi jak Volt, nema to bezny motor, takze nizsi vaha, vyssi dojezd...no, asi kluci vi, co delaji :-)