Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Equinox Sport: další SUV ve sportovním

Libor Zezulka
Diskuze (5)
Chevrolet oznámil, že představí sportovní variantu svého populárního kompaktního SUV Equinox.

Populární kompaktní SUV Chevroletu s názvem Equinox se oblékne do sportovního kabátu. Automobilka oznámila, že klientům v příštím kalendářním roce nabídne model Equinox Sport. Od standardní verze se Equinox Sport odlišuje sportovním předním a zadním nárazníkem, interiérem s koženými sedačkami s výraznějším bočním vedením, čtyřramenným sportovním volantem a hliníkovými doplňky.

Přídomek Sport v sobě ukrývá také upravený podvozek a posílený motor. Zážehový šestiválec o objemu 3,6 litru poskytuje maximální výkon 196 kW a točivý moment 342 Nm, což znamená zlepšení o 42 procent proti modelu Equinox LT. Točivý moment se přenáší na přední nebo všechna čtyři kola skrze šestistupňovou automatickou převodovku. Zrychlení z 0 na 96 km/h trvá tomuto SUV méně než sedm sekund.

Jízdní vlastnosti Equinoxu vylepšily sportovní tlumiče a standardně dodávaná 18palcová kola s pneumatikami P235/50R18. Američtí zákazníci si budou moci svůj nový Equinox Sport vyzvednout v druhé polovině příštího roku. Cena bude začínat na částce 35 000 dolarů.

Libor Zezulka
Diskuze (5)
18. 12. 2006 20:30
Re: muscle car
:yes: Pěkně napsané.Do budoucna se musíme řídit heslem Co nevidím na vlastní oči,co neosahám vlastníma rukama,tomu nevěřím... >:D >:D >:D
Avatar - Lonestarstate
18. 12. 2006 19:17
Re: muscle car
Seděl jsem v něm v Revoluční v Praze. Na ameriku má ošklivý interiér (fotky klamou). Nebyla to samozřejmě tato sportovní verze, ale základ je shodný. Velmi neopracované drsné plasty. Vše velmi nahrubo slícované. Jinak ameriky mají často mnohem lepší interiér než cenově srovnatelná evropská auta. Kdo třeba porovnal naživo Seville '98 s Mercedesem ze stejného roku, musel se smát. Evropské předsudky koření z 99% z neschopnosti identifikovat rovnocenné konkurenty. Třeba tenhle Equinox s cenou lépe vybavené Fabie samozřejmě není konkurentem Touaregu či něčeho podobného.
Avatar - Lonestarstate
18. 12. 2006 19:11
Re: Není
Není. Je to Theta Platform koncern GM. Z toho vyplývá že jediní "sourozenci" jsou Pontiac Torrent, Saturn VUE, Suzuki Grand Vitara.