Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet HHR SS: oficiální informace o nabroušeném modelu pro rok 2008

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Přímý konkurent pro Chrysler PT Cruiser se představuje v ostrém provedení s tradičním označením SS. Přichází s výkonným přeplňovaným motorem, přepracovaným podvozkem a upraveným vzhledem karoserie i interiéru.

Chevrolet představuje nové sportovní provedení pětidveřového modelu HHR, honosící se tradičním označením SS (Super Sport), které je vyhrazeno pro nejvýkonnější modely z nabídky GM. Tento model byl vyvinut v GM Performance Division (GMPD).

Model HHR SS má pod kapotou uložen přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec, který produkuje výkon 194 kW (260 k). Motor spolupracuje s manuální pětistupňovou převodovkou se zkrácenými drahami řazení.

Chevrolet HHR SS je vybaven sportovním podvozkem FE5 Sport a jeho vývoj probíhal i na trati Nürburgring. Výrobce v tiskové zprávě uvádí, že tento automobil zvládne boční přetížení 0,86 g. Součástí standardní výbavy je stabilizační systém StabiliTrak, ABS a kotoučové brzdy na všech čtyřech kolech. Ta jsou osmnáctipalcová a obutá do pneumatik Michelin Pilot Sport MXM4 P225/45 R18.

Vzhledově se od ostatních provedení modelu HHR verze SS odlišuje použitím nového předního nárazníku s mlhovými světly, přepracovanou maskou chladiče, zadním nárazníkem a spoilerem na horní hraně pátých dveřích. Interiéru dominují černá sportovní sedadla s červeným lemováním a logem SS. Volant je čalouněný kůží a je na něm umístěno ovládání audio soustavy. Prvkem, který určitě ocení tuneři je tlakoměr turbodmychadla umístěný na A-sloupku.

Za příplatek může být HHR SS mimo jiné vybaven bočními airbagy nebo elektricky ovládaným střešním oknem. K dealerům dorazí tento model koncem letošního roku a o jeho prodeji v Evropě zatím není rozhodnuto.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
17. 8. 2007 15:41
Domaci zvykani americkych tatiku
Obtloustli americti tatikove maji asi radost.Idealni auto do rodiny-design-americky(velmi zajimavy,no...spise nepovedeny),prostorny(bricho,nekdy az extremni musi mit prostor)a motor dobry(manzelka ho v tomto aute zvladne a tatik se vyradi).Mozna jen ten udaj o pretizeni-to je asi v Americe bezne ze tatikove meri,kolik jejich ratolesti vydrzi. ;-)