Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet nabídne v USA a Kanadě svou verzi Nissanu NV200

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Severoamerický koncern General Motors podepsal dohodu o spolupráci s japonskou automobilkou Nissan. Jejím prvním výsledkem je malý užitkový automobil Chevrolet City Express.

Nissan slaví se svým lehkým užitkovým modelem NV200 další úspěch na severoamerické půdě. Podle dohody podepsané 14. května 2013 s koncernem General Motors bude Nissan vyrábět svou malou dodávku také jako Chevrolet City Express. Prodejci Chevroletu ji pak budou nabízet ve svých showroomech ve Spojených státech a Kanadě.

Model City Express má představovat první vstup značky Chevrolet do kategorie malých dodávkových automobilů. Zákazníkům bude nabízen pouze v čistě užitkovém provedení s dvoumístnou kabinou ve dvou stupních výbavy označených LS a LT.

V základním provedení LS bude City Express disponovat mimo jiné ABS, ESP, šesti airbagy, sklopným opěradlem sedadla spolujezdce, dvaceti vyztuženými montážními body v nákladovém prostoru a 15palcovými koly. Verze LT přidá elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, dálkové centrální zamykání a tempomat s ovládáním na volantu.

Příplatková výbava nabídne například paket s navigací nebo řadu prvků pro zvýšení praktičnosti v podobě bočních posuvných dveří na obou stranách vozidla nebo různých ochranných krytů podlahy.

K pohonu severoamerického dvojčete NV200 poslouží dvoulitrový zážehový čtyřválec s výkonem 96 kW a točivým momentem 188 N.m ve spojení s převodovkou CVT. Na evropském trhu je malá dodávka od Nissanu nabízena s benzinovou šestnáctistovkou o výkonu 81 kW nebo turbodiesely 1,5 dCi s výkony 66 kW a 81 kW.

Prodej Chevroletu City Express se rozběhne na podzim roku 2014.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)