Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet ve Frankfurtu 2007

Vitek
Diskuze (0)
Frankfurt si Chevrolet vybral jako místo světové premiéry svého malého vozu Aveo v pětidveřovém provedení.

Aveo

Automobilka o něm hovoří jako o nové generaci, je ovšem třeba říci, že se z profilu dost nápadně podobá svému předchůdci Kalosu a není tedy zcela vyloučeno, že jde stejně jako v případě sedanu Aveo pouze o důkladné přepracování předchozí generace. Ovšem na tomto postupu by nebylo nic tak zvláštního a lze ho najít i u renomovanějších značek. Každopádně je třeba říci, že má Aveo poměrně dynamický design, a to ze všech úhlů a povedený je i interiér vozu. Pohon má na starosti zcela nová benzinová dvanáctistovka o slušném výkonu 62 kW, kterou doplní již známá zážehová čtrnáctistovka o výkonu 72 kW. Tu lze mít i s automatickou převodovkou.

Trax, Groove, Beat

Na letošním lednovém detroitském autosalonu Chevrolet vzbudil pozornost s trojicí studií miniaut Beat, Trax a Groove a tyto koncepty se rozhodl předvést i Evropě. A nejde rozhodně jen o bezúčelnou show. Offroadově vyhlížející projekt Trax by měl být základem pro mini SUV, jenž by se mohlo objevit i v nabídce Opelu a koncept Beat by se měl stát předobrazem nástupce Sparku. Pouze o budoucnosti retrostudie Groove není zatím nic známo.

Camaro Convertible Concept

Z trošku jiného soudku je studie Camaro Convertible, která, jak název napovídá, má svůj původ nikoli v Koreji, ale v Americe. Camaro nemá ambice být stejně jako Corvette samostatnou značkou a pokud by Chevrolet rozhodl o dovozu chystané nové generace camara do Evropy, šlo by spolu s modelem HHR o lákavé osvěžení nabídky evropského Chevyho.

A_CZ


Vitek
Diskuze (0)