Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Christie’s: Ferrari 250GT Lusso Steve McQueena jde do dražby

Kamil Kýr
Diskuze (4)
Christie’s International Motor Cars, prodejce historických vozů, oznámil, že v nejbližší době půjde do dražby slavný model Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso. Tento vůz kdysi vlastnil herec Steve McQueen. Cena by se mohla vyšplhat až na 1,2 mil. dolarů.

Slavný hollywoodský herec Steve McQueen nebyl jen hercem, nýbrž i vášnivým sběratelem automobilů. Jeho lásku k autům ostatně demonstrovaly filmové role; byl to totiž právě Steve McQueen, kdo v 60. a 70. letech zpopularizoval rychlá kola.

K jeho prvním sběratelským kouskům patří vozy MG, Porsche, Siata, Jaguar či Shelby Cobra. K těmto vozům přidal v roce 1963 Ferrari 250 GT. Nejednalo se o žádné filmové auto, McQueen jej používal jak pro svoji každodenní osobní potřebu, tak i na okruzích. Po 10 letech frekventovaného používání vůz prodal.

Poměrně exkluzivní Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso se před ostatními vyjímá svým jemně hnědým metalickým lakem a elegantním interiérem v béžové kůži od amerického úpravce Otto Zipper Motors. Celkovou image exkluzivního vozu dotvářela kola s drátěným výpletem od Borraniho.

V roce 1997 se vůz dostal do rukou respektovaného restaurátora Michaela Regalia, který ferrari během čtyř tisíc pracovních hodin kompletně zrestauroval podle originálních specifikací a zároveň zanechal původní McQueenovy doklady k vozu.

Mnoha trofejemi oceněné Ferrari 250 GT půjde do dražby na výroční aukci Christie’s International Motor Cars, která se bude konat 16. srpna 2007 v Monterey Jet Center v Kalifornii. Očekává se, že by se konečná dražební cena mohla pohybovat v rozmezí 800 tis. až 1,2 milionu amerických dolarů.

Kamil Kýr
Diskuze (4)