Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler svolává 5663 vozidel kvůli automatické převodovce

Jan Mička
Diskuze (5)
Vybrané modely Chrysleru mohou mít problém. Špatná technologie při výrobě výstupního hřídele převodovky může zapříčinit jeho zničení.

Neuplynuly ani tři týdny a už zde máme další velkou svolávací akci. Tentokrát se týká Chrysleru, jehož modely Dodge Charger, 300 a Ram 1500 mohou mít problém a automatickou osmistupňovou převodovkou. Ta je původně od ZF, automobilka si ji však v Americe vyrábí sama. Jedná se o vozy modelového roku 2013, které mají pod kapotou zážehový šestiválec 3,6 Pentastar.

Problém je ve výstupní hřídeli převodovky, která je u některých vozů vyrobena kováním. V některých případech může vlivem použití nesprávné technologie dojít k lomům, což má za následek zničení převodovky. Automobilka bude problém řešit prostřednictvím oficiální dealerské sítě. V případě podezření, že může dojít k lomům na výstupní hřídeli, bude vadný díl bezplatně vyměněn.

Automobilka prozatím nezveřejnila, kdy bude vozidla s podezřením na závadu svolávat do servisu. V České republice jsme prozatím zprávy o svolávací akci nezaznamenali.

Jan Mička
Diskuze (5)
Avatar - Barrichello
12. 12. 2013 08:45
Re: Neni co svolavat
Předváděčku 3,6 V6 nedávno nabízel Smažík (delar Fiat Kladno) ale už je pryč....

Ale prodalo se i pár dalších.
11. 12. 2013 23:21
Re: Neni co svolavat
Na neoficialni dovozy tezko bude delat vyrobce svolavacku. Obzvlaste, kdyz se tu oficialne vubec nevyskytuje, protoze Lanci Charger vubec neprodava. Chrysler tehdy jeste pod kridly Mercedesu nedelal svolavacku na neoficialni dovozy ani kdyz mel tehdy u aut problemy s brzdami, ktere fakt mohly nekoho zabit a mel tu pritom oficialni zastoupeni.
Lancia Thema s benzinem v ceniku je, ale nikdy jsem ji nevidel ani jako predvadecku ani jako skladovku, tak nemyslim ze by to s temi prodeji bylo nejak zhave. Tedy ne ze by se ty diesely nejak moc prodavaly. Ani se moc nedivim. Byl jsem se na nej podivat, protoze je nabizi za komicke ceny, ale i za tech osm set tisic v plne petimetrove palbe je to predrazene. Zoufale auto, zlata stara 300C ta byla alespon pohodlna na jezdeni, kdyz uz mela interier jak Dacie a volant blbe zkopirovany z doby Elvise. Ta nova uz neni ani pohodlna amerika a pres super vybavu je to mega blbe auto.
Avatar - Barrichello
11. 12. 2013 22:23
Re: Neni co svolavat
budeš se divit ale prodalo se tu i pár 3,6 V6 kde je právě tahle převodovka. Dalších pár kousků zejména chargerů bylo dovozeno neofiko
11. 12. 2013 19:05
som zvedavy
Ako budu zistovat podozrenie, ze by mohlo dojst k lomu. Asi okometricky alebo nejakou utajenou americkou technologiou. Ucia sa od VW rychlo....
11. 12. 2013 18:49
Neni co svolavat
V Ceske republice neni moc co svolavat, protoze i tech par Chrysleru 300 co se tady pod nalepkou Lancia Thema prodalo jezdi s trilitrovym dieselem a tudiz maji jako prevodovku staricky 5G Tronic, ktery zadne problemy nema a kdyby je mel tak by se na to prislo pred tim ctvrtstoletim, kdy byl horkou novinkou Mercedesu. Luxusni Lancie totiz nabizi jen tu nejmodernejsi technologii. :-!