Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler vykázal první čtvrtletní zisk od roku 2009

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Chrysler v letošním roce počítá se ziskem 200 až 500 milionů dolarů.

Americká automobilka Chrysler v prvním čtvrtletí hospodařila s čistým ziskem 116 milionů dolarů (1,9 miliardy Kč) po ztrátě 197 milionů dolarů před rokem. Vykázala tak první čtvrtletní zisk od opuštění bankrotového režimu v roce 2009. Firma rovněž potvrdila, že v celém letošním roce počítá se ziskem 200 až 500 milionů dolarů.

Čtvrtletní tržby společnosti meziročně stouply o 35 procent na 13,1 miliardy dolarů. Chrysler v roce 2009 vytvořil alianci s italským konkurentem Fiat. Ten nyní v americkém podniku vlastní 30 procent akcií a má rovněž kontrolu nad jeho vedením.

Generální ředitel obou společností Sergio Marchionne minulý měsíc potvrdil, že Fiat chce v Chrysleru do konce letošního roku získat většinový podíl. Do konce června by měl podíl Fiatu v Chrysleru stoupnout na 46 procent.

Tržby společnosti Chrysler byly podpořeny uvedením 16 nových a zmodernizovaných modelů na trh. Firma v prvním čtvrtletí rovněž začala prodávat malé automobily Fiat 500. Společnost potvrdila, že v celém letošním roce čeká tržby 55 miliard dolarů.

"Zlepšené prodeje a finanční výkon skupiny Chrysler v prvním čtvrtletí ukazují, že naše omlazená výrobková řada nabírá na trhu na síle a má odezvu u spotřebitelů," uvedl Marchionne.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Avatar - Barrichello
4. 5. 2011 10:42
Re: Prostě hoši....
>:D :-)
Jasně, za všechny úspěchy může Fiat, akorát škoda, že všechy nový modely snad mimo 200ky(která má ale základ ze Sebringu a design použitý z koncepční studie, taktéž hotové před příchodem Fiatu) byly hotový už před jeho příchodem :o)))

Jo a Chrysler žádný Aids neměl, jen potřeboval uvést na trh nový modely no a neměl peníze - což se díky prachům od kanadské a americké vlády podařilo, pod vedením slovutného Sergia a po oživení trhů v USA.

Tos nám chtěl napsat vid >:D
3. 5. 2011 14:49
Prostě hoši....
.... na co Ital sáhne, to se ve zlato obrátí ;-) :yes:

Uvidíme, jak to půjde dál, netřeba být příliš optimistický.... Ale na to, že jsme tady před měsícem řešili, že Fiat má rakovinu a Chrysler Aids nebo co, tak to není zlý....
3. 5. 2011 12:29
Snad to dobře dopadne
a bude se dařit Chrysleru i Fiatu. Přece jen je to kopa tradičních značek a stále ještě i dost inspirativních aut a techniky. Držím palce.