Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chtěli byste Porsche 911 GT2 RS? Máte smůlu! Po týdnu je skoro vyprodané...

Michal Fokt
Diskuze (2)
Od premiéry nového GT2 RS uplynulo něco přes týden a už je tu špatná zpráva - téměř všechna auta z tisícikusové série už mají své majitele.

Ještě nedávno nechtělo Porsche o návratu modelu GT2 RS ani slyšet. Tato "foukaná" protiváha modelu GT3 RS už prý dnes nemá smysl, protože model 911 Turbo S už má takové parametry, že GT2 RS postrádá smysl. A ejhle - minulý týden se na herním veletrhu E3 v Los Angeles velmi neočekávaně nové GT2 RS představilo.

Auto se prezentovalo skutečně pouze vizuálně, nepadla žádná konkrétní čísla, zákulisní informace však hovoří o šestiválci 3,8 l se dvěma turby, vyladěném minimálně na 640 koní (ale hovoří se také o 700 k(!)) a 750 Nm. I to ale podle Auto Bildu stačilo, aby se závaznou objednávkou přišlo tolik lidí, že je celá tisícikusová série už téměř vyprodaná.

Nejzajímavější na tom všem ale je, že by všechny tyto informace měly být neoficiální a nepotvrzené. Jak zjistil redaktor Jalopniku, oficiálně se Porsche tváří, že žádné GT2 RS neexistuje a že vlastně na E3 ani nebylo vystaveno, natož aby se vyjadřovalo k plánovanému počtu vyrobených kusů nebo jejich zbývajícímu počtu. Je tedy potom otázkou, jakým způsobem vlastně lze zarezervovat nebo objednat u prodejce auto, které neexistuje...

Michal Fokt
Diskuze (2)
24. 6. 2017 13:14
VIP program
Tyhle auta se objednávaj přes Porsche VIP program, kdy VIP majitelé Porsche dostanou auto nabídnuto ještě před oficiálním odhalením.