Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chystá se nový Fiat Ducato

Michal Fokt
Diskuze (0)
Tranzitu, Vivaru a Trafiku přibude nový konkurent – Fiat Ducato.

Tranzitu, Vivaru a Trafiku přibude nový konkurent – Fiat Ducato.

Na amsterodamské výstavě, věnující se užitkovým automobilům, European Road Transport Show, bude 5. února představen nový Fiat Ducato. Ten ovšem nepřekvapí extravagantními tvary karoserie, jako výše zmíněné modely, u užitkových vozů Fiat sází spíše na střízlivost.

Od základů bude přepracována kabina, která by měla nabízet dostatek prostoru a komfortu. V Ducatu najdeme novou přístrojovou desku, sedadla, volant, panely dveří i přístroje. Přibyla však i řada praktických detailů, jako třeba držák dokumentů na přístrojové desce, který lze změnit na stolek.

Fiat Ducato se bude nabízet se šesti motory – třemi turbodiesely ( nový 2.3 JTD 16V s výkonem 81 kW, dále pak 2.0 JTD a 2.8 JTD), benzinovým dvoulitrem a dvojicí jednotek schopných spalovat metan (a benzin) a propan-butan (a benzin).

Pokud jde o bezpečnost, Fiat nabízí airbag řidiče a 120-litrový vak pro spolujezdce a boční airbagy. Byla vyztužena karoserie, u verzí s vyšším výkonem najdeme kotoučové brzdy i vzadu, a dokoupit lze ABS s EBD a protiprokluzový systémem ASR. Ducato může být vybaveno i kamerou monitorující mrtvý úhel vozidla, parkovacími senzory, ale i kamerou sledující prostor za zadní částí vozu. Ducato disponuje též systémem CONNECT, což je vyspělé vestavěné informační telematické zařízení.

Fiat Ducato přijde na český trh koncem března tohoto roku.

Michal Fokt
Diskuze (0)