Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR, odpovídal online čtenářům Auto.cz

Tomáš Kovařík
Diskuze (0)

V pondělí 30. března ve 13:00 k nám do redakce Auto.cz dorazil Luboš Vlček, šéf Škoda Auto Česká republika. Celé odpoledne jste se ho mohli ptát na všechno, co vás v souvislosti s mladoboleslavskou značkou zajímá. Dotazů přišlo nepřeberné množství.

Seriál exkluzivních online rozhovorů s řediteli českých zastoupení automobilek se znovu roztočil. V pondělí 30. března jsme u nás v redakci přivítali Luboše Vlčka (48), šéfa prodejní organizace Škoda Auto Česká republika.

Luboš Vlček působí ve Škodovce od roku 1992, přičemž působil na řadě pozic v oblasti prodeje a marketingu. V roce 2003 přešel do Volkswagenu, kde řídil region zámoří.

Následně odpovídal za prodeje vozů Škoda v regionu západní Evropy, v letech 2012 až 2013 působil v Číně jako výkonný ředitel prodeje a marketingu skupiny Volkswagen.

Od roku 2013 je členem topmanagementu koncernu Volkswagen, šéfem Škoda Auto ČR se stal v lednu 2014. Navzdory pracovnímu vytížení si dokáže najít čas i na svoji rodinu, s manželkou vychovávají tři děti.

S panem Vlčkem dorazil také například Miroslav Bláha, vedoucí prodeje Škoda Auto ČR, Jozef Baláž, tiskový mluvčí a vedoucí korporátní komunikace, Vítězslav Pelc, PR manažer a několik dalších expertů zejména z oblasti produktového marketingu.

Online rozhovor s Lubošem Vlčkem odstartoval v pondělí 30. března ve 13:00. Otázky, které vás zajímaly, jste mohli posílat dopředu.

Vážení čtenáří Auto.cz, moc Vám děkuji za dotazy, byly pro mne velmi podnětné a zajímavé. Jejich velkou část se podařilo v pětihodinovém maratonu zodpovědět. Věřím však, že to nebyla poslední příležitost na chatu Auto.cz a budu se těšit na další podobné "online" nebo i "živé" setkání.

Luboš Vlček

Online rozhovor - Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR

Tomáš
Dobrý den pane Vlčku, proč od roku 2015 ŠKODA Auto neposkytuje podporu pro drobné živnostníky a podnikatele. Značka VW tento program stále nabízi. Děkuji za odpověď.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Tomáši, děkuji Váš dotaz. Škoda nabízí v současné době podporu pro živnostníky a drobno podnikatele od třech a více vozů. Nově jsme také připravili možnost pořízení akčních modelů i pro drobné podnikatele a živnostníky. Tato nabídka byla v minulosti vyhrazena pouze pro soukromé zákazníky.
Eva
Hezký den,
moc se mi líbī VW CC, proč Škoda takové auto nemá? :-(
Děkuji a přeji hezký den.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Evo, myslím že i značka Škoda má v oblasti designu co nabídnout. Co třeba nový Superb, nemyslíte?
Luděk
Dobrý den, zajmalo by mě zda bude na Tour de France 2015 mit ředitel závodu pan Christian Prudhomme Superba 3?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, ano, pro ředitele Tour de France je připraven nový Superb v tradiční červené barvě.
Kotalík Tomáš
Dobrý den, nepřipravuje Škoda společně se Škofinem formu financování na třetinky bez navýšení. Vždy jsem preferoval značku Škoda nebo koncerm VW. Protože ale tento produkt Škoda nenabízí, byl jsem nucen přejít ke konkurenci :-(.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Tomáši. Aktuálně nabízíme financování pro firmy i soukromníky nebo operativní leasing pro soukromé zákazníky ŠKODA Bez starostí. V blízké budoucnosti připravujeme například financování s produktem ŠKODA Předplacený servis. Děkuji za tip, rozhodně se nad tím zamyslím.
rovs
Dobrý den chystá se fabia III s nějakým vykonějším motorem než 1,2 TSI 81 kw .Dále se chci zeptat zda,bude octavia RS někdy ve verzi 4x4 a silnějším motorem než 230 koní.díky za odpověd Aleš
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, o výkonnější variantě modelu Fabia v tuto chvíli neuvažujeme. Co se týče modelu Octavia RS ve verzi 4x4, nechte se překvapit :)
svobi22
Od kdy bude v prodeji nový Superb combi? A bude rozměrově stejný jako sedan? Neuvažuje se pro něj s obsahově větším diesel motorem, min.2,5l?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, nový Superb Combi vstoupí do prodeje v druhé polovině letošního roku. Paleta motorů pro variantu Combi bude odpovídat nabídce modelu liftback, vrcholnou dieselovou motorizací se tedy stane 2.0 TDI s výkonem 140 kW, vrcholným benzinovým motorem pak 2.0 TSI s výkonem 206 kW.
Ivoš
Dobrý den,
prosím o zodpovězení následujících otázek:
Proč nemá Octavia multilink od stejného počtu koní jako Golf?
Proč nedostal Superb full led světlomety? To jsou xenony o tolik levnější?
Proč není možné si u nejsilnějších motorů zvolit čtyřkolku s manuálem?
Proč není Octavia RS také ve čtyřkolce.
Je vše výše uvedené diktát mateřského koncernu?
Děkuji.


Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, děkuji za dotaz. Vždy záleží na kombinaci kompletního nastavení vozu a použitých prvků, jako jsou pružiny a tlumiče. Torzní náprava může garantovat stejný komfort i jízdní stabilitu. Velkou výhodou torzní nápravy je úspora hmotnosti. Torzní náprava je navíc o 16 kg lehčí než multilink. Xenonové světlomety splňují nejvyšší nároky na bezpečnost, z tohoto důvodu je v tuto chvíli považujeme za dostatečné. Co se týče dostupnosti 4x4 i u slabších motorizací, vždy musíme brát v úvahu fakt, aby o něj byl zájem. Neustále však analyzujeme potřeby zákazníků a snažíme se je i realizovat.
Radek
Dobry den,

jako student IT/kybernetiky jsem absolvoval pulrocni staz ve Wolfsburgu ve vyzkumnem ustavu koncernu, kde pracovalo desitky cechu a slovaku. Co udelate pro to, aby doslo k vytvoreni kvalifikovanych pracovnich mist a vyzkumnych a vyvojovych pracovist i u nas?

Diky

Radek
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Radku, těší mě Váš zájem. ŠKODA AUTO hledá šikovné mladé techniky. Nabízíme možnosti odborných praxí například i v našem vývojovém centru. Podívejte se na www.skoda-auto.cz do sekce Kariéra. Těším se v budoucnu na viděnou :-).
Nori
Dobrý den.Proč nová verze Škody Octavia RS 230 neobdržela stejně výkonný motor jako Seat Leon Cupra,tedy 280 koňovou variantu?A kdy bude možné ji objednat,případně nakonfigurovat? Děkuji za odpověď.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Nori, vždy nejde jen o samotný výkon motoru, ale je nutné brát v úvahu vůz komplexně. Octavia RS je všestranně zaměřený vůz, který nabízí zároveň nadstandardní prostor pro rodinu. Tyto vlastnosti kromě vysokého výkonu, agility, a jistých jízdních vlastností zákazníci od Octavie očekávají. Z našeho pohledu nabízí motor 2,0 TSI o výkonu 230k v kombinaci se samosvorným diferenciálem nadstandardní jízdní vlastnosti a výkon.
Petr Havlíček
Prosím o informaci, kdy se dostane k zákazníkům první Škoda Superb combi 2,0 TSI s výkonem 206 kW ve verzi L&K.
Lze u vozidel Superb očekávat barvu Modrá Race metalíza?

děkuji
Petr Havlíček
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Zdravím Vás, pane Havlíčku, nový model Superb ve vrcholné specifikaci 2.0 TSI o výkonu 206 kW a výbavovým stupněm Laurin&Klement lze objednávat již nyní. První vozy budou dodány zákazníkům v průběhu října letošního roku. Modrá Race zatím v nabídce není, ale třeba v budoucnu v rámci Sport paketu...??? :)
jezdec
Podílí se škoda na vývoji speciálů v motorsportových soutěžích ?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Hezký den, ano Škoda vyvíjí závodní speciály pro rally soutěže. Po úspěšném angažmá se závodním vozem Fabia Super 2000, za několik málo dní představíme nový závodní speciál Fabia R5.
.
Dočkáme se užitkové verze Roomsteru II, nebo by moc konkuroval VW Caddy?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, nový Roomster určitě představíme, dostupný bude i v užitkové verzi.
Petr Wojnar
Kolik stála průměrně přeměna 1 showroomu, a kdo ji financoval? Chválím tento krok, často jezdím i v noci a Škoda Auto je vidět de facto jako jediná i uvnitř showroomu.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, těší nás, že se přeměna líbí. Přestavby showroomů jsou financovány investory/dealery značky Škoda; výše investice se liší dle rozsahu stavebních prací v daném dealerství.
Petr Wojnar
Mají dealeři určitý limit stanovený Škodou Auto, kde už nemůžou nabídnout vyšší slevu při prodeji nebo to záleží pouze na nich?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Škoda Auto prodejcům ceny pouze doporučuje; finální cena je v kompetenci partnera.
Maroš
Kedy spustíte konfigurátor Skody Superb ?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Maroši, v ČR plánujeme spuštění ve druhé polovině dubna.
Václav
Chystá Škoda v dohledné době nějaký elektromobil jako má například sesterský Volkswagen (e-up, e-golf)? Děkuji
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Václave, ŠKODA AUTO má tyto technologie k dispozici, ale jejich zavádění závisí na ochotě zákazníků tyto technologie zaplatit. Aktuálně nabízíme vozy s pohonem CNG (Octavia, Citigo) a zvažujeme cestu hybridních technologií.
Václav Faina
Dobrý den, mám dotaz ohledně Nového Superbu. Chci ho objednat, ale raději počkám na konfigurátor, který má být údajně spuštěn až ve druhé polovině dubna??? V německu je již druhým týdnem konfigurátor spuštěn !!!
Nemohu pochopit,proč se u nás čeká měsíc po spuštění v německu. Je snad Škoda německá značka ? přeci jde pouze německou nadvládu české značky. Děkuji za vaší odpověď a s přáním mnoha úspěchů Vám i celé značce Škoda Auto. 

Václav Faina

Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Václave, děkuji za Váš dotaz. Na dokončení finální verze konfigurátoru modelu Superb usilovně pracujeme. Konfigurátor ŠKODA AUTO Deutschland,o které mluvíte je pouze dílčí. Rozhodli jsme se proto vyčkat na kompletní verzi se všemi daty, abychom Vás, naše zákazníky nemátli neúplnou nabídkou. Na trhu se objeví v druhé polovině dubna.
Karel Patočka
Zdravím, můžete potvrdit (a odkdy) nebo vyvrátit, zda Octavia dostane pro nižší motorizace dozadu víceprvek jako příplatkovou výbavu?

Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Karle, o této možnosti neuvažujeme ani za příplatek. Samozřejmě vyjma modelu Octavia G-TEC s motorem 1,4 TSI s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG).
Jiří Dočekal
Dobrý den, od jakého data počítáte s prodejem Rapidu s novou generací motorů TSI?
Děkuji
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pane Dočekale, nová paleta motorizací splňující normu EU6 se objeví již zanedlouho, v rámci modelové péče vozu ŠKODA Rapid. Konkrétně v druhé polovině roku.
verny _2013
Dobrý den, mám 2 dotazy:
1) Proč jsou podvozkově téměř všechny současné nové škodovky zbytečně tvrdé zejména Octavia 1,6 TDi a Rapid liftback
2) Sedadla zejména v Octávii a Rapidu mají k dokonalosti opravdu hodně daleko. A ta sportovní sice vypadají dobře ale nejsou ani pohodlná ani příliš funkční. Proč za příplatek nenabízíte např sedadla Ergoactiv jako má koncernový brácha Golf? Ty jsou dokonalá po všech stránkách. tyto 2 "maličkosti" opravdu zbytečně sráží kvalitu a dojem z obou vašich aut.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Verny, nastavení podvozku je vyvážením mezi bezpečností a komfortem, velmi silně vnímáme případné připomínky klientů. Jedná se o velmi subjektivní pocit, toto platí také o sedadlech. Objevují se i opačné názory.
milan
Dobrý den, chcem sa spytat kedy sa predstavi velke SUV Škoda (Geneva 2016,Paris 2016) a či bude mat motory V6? Dakujem. Milan
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Milane, na detailnější informace ohledně velkého SUV značky Škoda je ještě brzy. Prosím o pochopení, ale více informací než že na tomto voze pracujeme, Vám v tuto chvíli nemohu dát. Co se týče motorů V6, Škoda se stejně jako ostatní koncernové značky vydala cestou downsizingu. Myslím, že jde spíše o psychologický aspekt, moderní čtyřválcové přeplňované motory nabídnou srovnatelný výkon při nižší spotřebě a emisích.
Štefan Valášek
Dobrý deň,
v rodine máme Škodu Fabia prvej generácie, r.v. 2001, 1.4MPI 50 kW. Má najazdených už 419 000 km. Chcem len pochváliť Škodovku za kvalitné auto. Chcem sa Vás spýtať, prečo dochádza v prípade nových modelov Škoda k šetreniu v úplne zbytočných veciach - napríklad absencia plastových krytov okolo celých zadných piatych dverí, lacnejšie materiály na prístrojovej doske. Prečo ste v automobilke zvolili takýto smer?
Ďakujem. 
Verný zákazník Štefan
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pane Valášku, jsem rád, že Vám vozy Škoda věrně slouží a jste s nimi spokojen. Nic mě osobně nepotěší více. Naši vývojáři se snaží nové vozy konstruovat tak, aby vyhovovaly zákazníkům, ale také přísným legislativním požadavkům. Ty kladou vysoké nároky na emise a v souvislosti s tím například i hmotnost vozu. Naše vozy vždy sledují trendy v oblasti technologií, designu a ekologie.
Jiří Strnad
Kdy bude uveden na trh nový Roomster na základech VW Caddy, 
bude existovat varianta s dieslovým motorem 2,0 TDI s manuální 
převodovkou ve verzi 4motion? 
Bude mít Skoda Roomster podobnou variantu jako VW Caddy Cross? 

Jaká bude přibližná cena nového Roomsteru.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Jirko, současný model ŠKODA Roomster je velice úspěšný ve svém segmentu. Jen za rok 2014 bylo zákazníkům dodáno přes 40 000 kusů tohoto vozu. Je jisté, že zde bude následník. Vůz přineseme na trh v průběhu roku 2016 a to jak v osobní tak užitkové verzi. Na cenu a finální specifikace je však v tuto chvíli příliš brzy.
tazatel Franta
Plánujete někdy v dohledné době začít vyrábět i dodávková vozidla, něco povzoru VW Transporteru?
A otázka č.2-plánuje Škodovka také průnik na Americký trh?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Františku, v dohledné době bohužel neplánujeme dodávkové vozidlo typu Transporter, ale Roomster bude dostupný i v užitkové verzi. A co se týče vstupu na US trh, musím Vás v tuto chvíli bohužel zklamat.
kokoš
Jakou máte odezvu na oznámený bonus 25 tis. Kč pro každého zaměstnance Škoda Auto?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, zmíněný bonus je plně zasloužený. Loňský rok byl pro nás rekordní - milion vyrobených a prodaných vozů. To bychom nezvládli bez našich zaměstnanců, proto jim patří nejen velký dík, ale i podíl na hospodářském výsledku.
Jarda
Dobrý den pane Vlčku, nedávno jsem si přečetl, že 500 prodejců z celého světa přešlo na nový korporátní design, proměnu showroomů. Kdy se dočkáme nového Zákaznického centra v Mladé boleslavi?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Zdravím, Jardo, současné Zákaznické centrum sice obsahuje prvky nového korporátního designu značky Škoda; je nutné ale podotknout, že se nejedná o showroom prodejce Škoda. Pokud jste ale z Mladé Boleslavi nebo okolí a máte zájem navštívit prodejce Škoda Auto, jsou Vám k dispozici showroomy společnosti Havex a Laureta Jelínek.
jiří
Dobrý den pane Vlčku,
chci se vás zeptat, pokud mi můžete dát nějaké stanovisko. Co si osobně (nikoli pracovně) myslíte o stylu a kulturnosti reklamy Hyundai? Dle mého názoru je cílená na nejnižší pudy a se seriózností nemá nic společného. Slušná značka přece chová ke konkurenci úctu. Děkuji
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Jiří, Škoda má respekt ke všem konkurentům na trhu. Myslím, že překřikování nepatří do automobilové branže, ale někam na koňský trh. Firma, její produkt i lidé musí být vidět a slyšet. Jenom je potřeba najít etickou hranici, za kterou nechcete jít, protože jinak se začínáte shazovat před veřejností i vlastními zákazníky.
Venda
Nepředpokládám, že by jste používal pro svou osobní potřebu jiný vůz než Škoda. Jakou značku používá vaše manželka?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Vendo, i moje manželka jezdí vozem značky ŠKODA :-).
postpat
Dobrý den, chtěl bych auto s pohonem CNG a aut. převodovkou... Dočkám se u Škody v dohledné době???
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, s potěšením sleduji úspěch Octavie G-TEC jak u soukromých tak firemních zákazníků. Nabídku automatické převodovky zatím zvažujeme a o novinkách budeme neprodleně informovat.
IvoŠ
Plánuje Škoda v dohledné době přední LED světlomety pro řady Octavia a Superb?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Ivo, jednou ze základních filozofií automobilky ŠKODA je nabízet zákazníkům prověřené technologie za rozumnou cenu. LED světlomety nabízíme již nyní, full LED světlomety si však v budoucnu jistě najdou své místo i ve vozech ŠKODA.
Pavel Dvořá
Dobrý den,

chystáte nějaké combi nebo malé MPV na bázi Rapidu?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Pavle, na bázi Rapidu v dohledné době zmíněné deriváty neplánujeme. Domnívám se, že modelová paleta jak Rapid, tak Spaceback co do potřeby vnitřního prostoru výrazně pokrývá potřeby zákazníků.
Josef Zdepa
Škoda způsobila s příchodem Octavie na CNG velký rozmach prodejů vozů na stlačený zemní plyn. Úspěšné je i Citigo. U Fabie přesto tato varianta chybí. Dočkáme se?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Josefe, vozy s pohonem CNG zaznamenaly úspěch nejen na českém trhu. Situaci analyzujeme a pokud bude zájem ze strany zákazníků, je to cesta, kterou bychom se chtěli ubírat. Proto tedy je rozšíření palety vozů s pohonem CNG v budoucnu možné.
jiri strnad
Bude v novém Superbu v budoucnosti zařazen i motor 2,0 TDI Biturbo, 
dnes montovaný do VW Passat?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Jiří, momentálně o této motorizaci pro nejbližší období neuvažujeme, nechme se ale překvapit co přinese budoucnost.
jenik
Chystáte se na výrobu sportovního vozu?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Jeníku, pokud se nějak dramaticky změní poptávka po sportovních vozech, není vyloučeno že bychom nepromluvili i do tohoto segmentu. V současné době však tuto příležitost pro značku Škoda na trhu nevnímám. Těší mě, že se velkému zájmu těší naše sportovní deriváty jako je model Octavia RS nebo sportovní edice našich dalším modelů (Fabia Monte Carlo). V nejbližší době bude zahájen prodej modelu Octavia RS 230. Díky zvýšenému výkonu a samosvornému diferenciálu jsem přesvědčen, že uspokojí i vysloveně sportovní řidiče. Ostatně půjde o nejrychlejší Octavii všech dob.
Petr Wojnar
Dobrý den, když se řekne Škoda Auto mnoho lidí si vybaví sponzorství/marketing s ledním hokejem, možná Tour de France. Proč se u nás v ČR při VW nevybaví téměř žádná spojitost, byť VW toho dělá poměrně dost? Děkuji
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobré odpoledne, Petře, to mě těší, že se Vám vybaví taková příjemná spojení se značkou Škoda - zejména hokej je teď poměrně aktuální! VW má svou vlastní marketingovou strategii, dnes jsme tu ale kvůli Škodě Auto :-) Na druhou stranu je úzká spolupráce s koncernem VW pro Škoda Auto klíčová.
Pavel
Pěkný den, budou nějaké testovací dny na nový Superb, něco jako je teď na Fábii?.. Díky
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Pavle, nyní startuje Roadshow Fabia. Nový Superb bude uveden 6.6. a můžete se těšit na testovací jízdy u našich dealerů.
Dalimil
Dobrý den, pane Vlček jak jste včera vítal konvoj?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Dalimile, jako rodák ze západočeského kraje, musím konstatovat, že konvoj našich spojenců má mojí soukromou podporu.
Jiří Příborský
Dobrý den. Rád bych si příští rok pořídil Octavii G-Tec. Potřeboval bych ji však s automatickou převodovkou. Dočká se Octavia G-Tec v dohledné době DSG, nebo budu nucen dát přednost vozům VW? Děkuji. J.Příborský
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Jiří, děkujeme za zájme o Octavii G-TEC, která je od poloviny roku 2014 na trhu a těší se zájmu jak firemních, tak privátních klientů. Aktuálně neuvažujeme o uvedení varianty s automatickou převodovkou, Váš podnět je pro nás ale dalším podnětem v přemýšlení do budoucna.
Petr
D.den, je prosím pravda, co říkala Prima v Ženevě - tedy, že Superb B8 nemá v žádné výbavě zadní sedačky s otvorem pro vak na lyže, hole, hokejky...? Kombík míti bude??
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Petře, mám pro Vás pozitivní informaci: Superb liftback má od výbavy Ambition standardně dodáván průvlak pro dlouhé předměty. Lze samozřejmě objednat také multifunkční vak na lyže. Model Combi bude tato řešení nabízet také.
lexa
Bude automobilka Škoda vyrábět v blízké budoucnosti (cca 2let)modely kabriolet nebo kupé?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, v blízké budoucnosti bohužel kabriolet a ani kupé nechystáme. Toto však eventuelně může změnit poptávka klientů na trhu.
Jan K.
Dobry den, v první radě bych chtel vyjádřit svůj obdiv a vyseknout pochvalu novému Superbu a vlastne cele stávající nabídce Skoda. Myslim si, ze politika Skody se ubírá správným směrem a tomu odpovídají i výsledky prodejnosti. Ma otázka směřuje k novému Superbu a to konkrétně kdy chystáte zařadit do prodeje i variantu kombi? (Za diakritiku se omlouvám, dotaz píši na telefonu)
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Jane, děkuji. Vaší pochvaly si moc vážím. Superb ve variatně kombi si budete moct objednat již v druhé polovině letošního roku.
M_artin
Dobrý den,

kdy se začne v ČR prodávat ŠKODA Octavia RS 230?
Děkuji
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Martine. Dosud nejrychlejší Octavia, model RS 230 potěší sportovní řidiče již v průběhu června a letošního roku. Vozy bude možno objednávat od poloviny dubna 2015.
John
Dobrý den,
zajímalo by mě kdy budou na našem trhu v nabídce akční modely Škoda Edition 120 (na Slovensku jsou již v nabídce a u nás ne) a zda nemůžete sdělit nějaké další podrobnosti k této nabídce.
Děkuji J.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pro všechny zájemce z řad soukromých zákazníků máme připravenou obdobnou nabídku, postavenou na modelových řadách Rapid a Fabia. Zvu Vás na roadshow Fabia k obchodním partnerům ŠKODA se kterou postupně objedeme celou ČR.
Aifel
Kdy začnou nábory zaměstnanců do Kvasin?děkuji
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Nábor do výrobního závodu v Kvasinách začne již v průběhu letošního roku.
Petr Wojnar
Dobré odpoledne, co může dělat Škoda Auto ČR coby importér pro to, aby jednotliví dealeři Škody Auto nezačali s cenovou válkou mezi sebou? V Česku je de facto v každém městě nad 20 000 obyvateli min. 1 autosalon Škody Auto. Můžete jim zakázat poskytování slevy na náhradní díly/servis , v případě zakoupení auta u daného dealera? Děkuji
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Petře, prodejní síť v ČR je v souladu s legislativou EU upravující prodej automobilů. Z tohoto pohledu Škoda Auto Česká republika doporučuje svým obchodníkům ceny; finální nabídka je ale v kompetenci našich partnerů.
hovist
Kdy dostane Rapid novou řadu motorů jako ma Fabia
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, nové motory pro model Rapid budou v prodeji v druhé polovině letošního roku.
frank
Jakou částku vynakládáte ročně na reklamu v TV a kde jinde?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Franku, reklamní výdaje značky Škoda jsou řízeny prodejními čísly a dostupností a životním cyklem jednotlivých modelů. Aktuálně podporujeme modelovou řadu Fabia, výraznou ofenzívu v komunikaci očekáváme v druhé polovině roku s příchodem našeho nového modelu Superb tak, abychom ho důstojným způsobem představili všem potenciálním zájemcům. Prostředky na propagaci uvolňujeme promyšleně a účelně. Škoda má dostatečné zdroje na investice do reklamních výdajů, vlastní čerpání je vždy v souladu s potřebou na podporu daných modelů. Aktuálně prožíváme období nárůstu prodejů všech našich modelů, což logicky koreluje s výší našich výdajů na propagaci.
Danek
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli bude mít nový seperb verzi scaut nebo RS a proč nemá otvírání pátých dveří dvojím způsobem, a jestli bude mít nová škoda fabia taktéž verzi scaut nebo RS. 

Děkuji za odpověď
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den pane Daňku, nejdříve chceme zákazníkům dodat již prezentované verze, úspěch Superbu ukáže o jaké další verze bude zájem. To samé platí i pro Fabii. Otevírání pátých dveří modelu Superb druhé generace bylo svým způsobem unikátní, ale při navrhování jsme jej obětovali ve prospěch dynamičtějšího charakteru.
Michaela Valešová
Dobrý den, četla jsem že automobily Škoda se neprodávají do USA. Proč tomu tak je ? A máte v plánu to změnit ?
Děkuji za odpověď.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Michaelo, ano, máte pravdu. Vstup na trh USA zatím neplánujeme, ale nikdy neříkej nikdy :-). Nyní se spíše soutřeďujeme na naše růstové trhy směrem na východ a jih od České republiky.
Śemík
Dobrý den, už zde bylo řečeno, že Rapid dostane nové motory. A co Yeti?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, stejně jako Rapid dostane i model Yeti motory nové generace v druhé polovině letošního roku.
Petr Wojnar
Dobré odpoledne, pochvalujete si spolupráci s Tour de France? Jaké přináší Škodě Auto výsledky? Děkuji
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Petře, Tour de France výborně zapadá do naší sportovní sponzoringové strategie - jakožto třetí nejsledovanější sportovní událost na světě nám velmi pomáhá rozšiřovat povědomí o značce.
Petr
Vážený pane Vlčku, jsem spokojeným uživatelem Superbu 3.6. Je šance, že se do superbu vrátí šesti válec? 
Nechápu moc smysl ctyrvalcu s turbem- muj prumer je 9 litrů a kultivovanost motoru je nekde jinde...
Mam jeste dotaz bude nekdy octavia rs s benzinem ve ctyrkolce a automatu?
Pak me hodne zajima velke suv budou vnitrni rozmery srovnatelne se suberbem-prostor v zadu? Budou i silne benzinove motory(sestivalce:-))? Pak bych mel poznamku k zadnim sedadlum - vetsina suv ma malou vysku mezi podlahou a sedakem - takze clovek ma dojem usi mezi koleny - dej te na to pozor:-))

Jeste velka pochvala: Skoda je jedna z mala znacek, ktera umi elektricke ovladani sedadel s pameti a vyhrivane zadni sedadla v kombinaci s latkou + ostatni moderni vybavu - doufam ze to takto bude platit i nadale a i u velkeho suv - kupuju vzdy auta v maximalni vybave krome kuze ci alcantari

Hezky den

Petr
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Petře, k Superbu - nový Superb přijde na trh s motorem 206 kW v provedení benzín a bude nejsilnějším motorem v historii všech generací Superbu. Octavia RS 4x4 - nechte se překvapit co přineseme v druhé polovině tohoto roku. Co se týče A SUV - vnitřní prostor je DNA všech vozů ŠKODA a v tomto případě tomu nebude jinak.
flury
Dobrý den, chci se zeptat:
Chystáte někdy v budoucnu nějaké rychlejší auto?(neočítám verze RS)
Prostě nějaký nový model nějakého supersportu jako např. ferrari.

Děkuji

-flury
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, součástí DNA značky ŠKODA je výhodný poměr ceny a užitné hodnoty. Škoda je součástí koncernu VW, kde segment supersportovních vozů zastupují naši kolegové z jiných značek.
tsi
Přijde do octavie po vzoru superbu systém monitorování mrtvého úhlu? Případně kdy? Díky
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, tuto technologii máme k dispozici, přesný termín zavedení však zatím není stanoven.
Jan Brázda
Dostane Rapid pro modelový rok 2016 systém XDS+? Změní se nastavení jeho podvozku více do komfortu po vzoru Fabie?
Děkuji

Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pane Brázdo. Nasazení systému XDS do modelu Rapid nyní intenzivně diskutujeme, stejně tak i úpravy pro další modelové roky.
Luboš
Plánuje Škoda nový Superb na CNG? Pokud ano, bude se jednat o stejný motor jako u Passatu B7, tj. 1.4 TSI 110kW nebo jinou motorizaci?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Luboši, zatím o této variantě neuvažujeme. Aktuálně nabízíme model Octavia a Citigo s tímto pohonem. Ale nevylučuji, že pokud bude zájem ze strany zákazníků, je rozšíření palety vozů s pohonem CNG v budoucnu možné.
Milan
Nová Fabia se, pro mě nepochopitelně, nedostala ani mezi finalisty Evropského auta roku. Je to pro vás též zklamání? Děkuji za odpověď
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Milane, děkuji za dotaz. Nová Škoda Fabia vyhrála titul Auto roku 2015 např. ve Velké Británii, České republice a dalších evropských zemí. Rozhodnutí odborné novinářské ankety evropského auta roku bereme plně na vědomí.
Jiří Strmiska
Dobrý den
Škoda kdysi říkala že každý půlrok představí nový model, jaký model tedy bude následovat nyní. Děkuji za odpověď.

Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Jiří, nyní nás čeká představení modelu Superb v provedení Combi.
rohYpnol
Jak se Škoda dívá na hybridní technologii, můžeme v reálné době očekávat obdobu e-Golfa, e-Upu a dalších? Dočká se Superb III hybridní technologie?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, vývoji věnujeme nemalé úsilí. V dohledné době plánujeme Plug-in-hybrid.
Kay
Dobrý den,líbí se mi Fabie combi Monte Carlo,kdy bude prosím v prodeji?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, děkujeme za milou pochvalu. Model Fabia Combi v provedení Monte Carlo bude k objednání v 16. kalendářním týdnu letošního roku.
Jan Kratochvíl
Dobrý den pane řediteli, rád bych se zeptal, jak si stojí vaše nová Fabia oproti nové i20? Vyplácí se Hyundai agresivní kampaň?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pane Kratochvíle. Děkuji za dotaz. Od uvedení na trh do dnešního dne jsme přijali více než 10 000 klientských objednávek na nový model Fabia. Měsíčně registrujeme v české republice průměrně 2500 nových klientů. Co se týká druhé části vašeho dotazu, odvolal bych se na stanoviska odborníků na komunikaci a reklamu, která vyznívala ve smyslu, že jak obsahem, tak provedením skrývá tato reklama v sobě mnoho strachu a obav. Zřejmě pro to má přímý konkurent modelu Fabia svůj důvod. Pokud jde o přímé srovnání obou vozů, přímo zde na auto.cz lze najít odborný srovnávací test. Rád bych Vás i ostatní čtenáře také pozval na Roadshow a Testovací jízdy Fabia 2015, kde lze nový model detailně vyzkoušet na vlastní kůži.
FR
Bude mít octavia adaptivní tlumiče až příští rok nebo již letos?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, aktuálně je neplánujeme.
Nikola
DObrý den,

kdybych na Vašem oddělení chtěl pracovat, jaké kvality požadujete u svých zaměstnanců/podřízených? Děkuji za odpověď.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Nikolo, děkuji za Váš dotaz a zájem. Velmi záleží na jakou pracovní pozici se hlásíte. Obecně lze říci, že očekáváme znalost v oboru, vysoké pracovní nasazení, týmového ducha, férovost a poctivost. V případě zájmu o zaměstnání ve Škoda Auto navštivte naše webové stránky - sekce Kariéra.
Jarda K.
Dobrý den,
budou se do vozů Škoda Rapid montovat 1.2 TSI (81 kW).
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Jardo. V druhé polovině letošního roku se jednotka 1.2 TSI s výkonem 81 kW dostane také pod kapotu modelů Rapid a Rapid Spaceback.
Petr
Dobrý den, zvažuji koupi vozidla na CNG, ale na Octavii nemám peníze a Citigo je pro mě malé. Uvažujete o Fabii?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Petře, CNG je pro nás rozhodně zajímavé téma, rozšíření nabídky směrem k dalším modelům je možné, žádné finální rozhodnutí však zatím nepadlo.
Vít89
Dobrý den,mam takvoou otázku 1 superb byl to převlečeny passat dekuju za odpověd
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Superb první generace skutečně využíval řadu prvků zmiňované modelové řady. Značce ŠKODA umožnil etablovat se v tomto segmentu a "připravil" půdu pro úspěch druhé, a jsme pevně přesvědčení, že i nejnovější třetí generace.
Jaroslav Míchal
Dobrý den pane Vlčku, nedávno v Blesku psali že automobilky záměrně nadhodnocují prodeje svých výrobků 
http://www.blesk.cz/clanek/radce-auto/310314/lzou-nam-o-svych-prodejich-pravda-odhalena.html
mohu se zeptat proč to děláte z jakého důvodu?

Děkuji.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den pane Míchale, doporučuji Vám přečíst včerejší článek autora Jana Sůry na internetovém portále idnes.cz - sekce Ekonomika. Věřím, že Vám jeho přečtení odpoví. Hezký den.
Tomáš
Dobrý den, zaměřujete se na aerodynamiku při návrhu a vývoji vozů? Máte aji inženýry na tento vývoj? Tom
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Tomáši, ano v rámci oddělení Technického vývoje ve Škoda Auto máme celý tým odborníků na problematiku aerodynamiky vozu. K dispozici mají to nejmodernější technické vybavení.
Sagan
Dobrý den, pane Vlček. Jaké auto považujete u konkurence za dobré. Jakože, sakra do toho bych šel :)
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pane Sagane, volil bych vůz technologický vyspělý, ekonomický a ekologický. A samozřejmě s designem, který by oslovil a neokoukal se...
Petr
Dobrý den, zajímalo by mě, jak chcete dosáhnout prodejů 1,5 milionů aut za rok, když u stěžejního modelu Octávie, pokud není v základu a je trochu vybavená, je dodací lhůta 5 měsíců (moje vlastní zkušenost). Děkuji Petr
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Petře, děkujeme za Váš dotaz, aktuálně je dodací lhůta 12 týdnů; v ojedinělých případech u specifických výbav ve vztahu k aktuální poptávce na trhu může být přechodně delší. Výrobu neustále optimalizujeme v závislosti na poptávce. Prodejní cíl 1,5 milionu vozů je nutné vnímat globálně. Působíme na více jak 100 trzích světa - i proto 1,5 milionu vozů prodaných za 1 rok vidím jako další logický milník v rámci rozvoje značky do budoucna.
rohYpnol
Novinářská flotila vozů je takřka vždy našlapaná výbavou od podlahy po střechu. Snaha předvést nové dostupné technologie je sice pochopitelná, ale nemyslíte, že výsledné novinářské hodnocení se týká naprosto jiného vozu, než běžně najde cestu k zákazníkovi?
Jinak řečeno - stydíte se snad za základní výbavy vlastních modelů?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, je zcela logické, že se v rámci předváděcích vozů chceme pochlubit tím nejlepším, co mohou vozy ŠKODA nabídnout. Prostřednictvím předváděcích vozů je toto nejlepší možnost.
Marcel
Dobry den. V servisech Skoda je mozne servisovat auta VW (a naopak). Pridate Seat ?
Dekuji.
Marcel
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Marceli, vozy ostatních koncernových značek lze v autorizovaných servisech Škoda spravovat pouze v případě, že má dealer autorizaci pro danou značku. To byl možná i Váš případ.
Lenka
Dobry den, s manzelem jsme se si chteli koupit Rapid Spacebak s krasnym vnejsim paketem Style Plus, ale ten se jiz nenabizi. Koukli jsme tedy na Monte Carlo, ale u neho neni mozne objednat tazne zarizeni, ktere casto vyuzivame zejmena pro prevoz jizdnich kol. Chci se tedy zeptat zda se verze Style Plus nevrati do nabidky?
Dekuji za odpoved a preji mnoho dalsich uspechu a spokojenych zakazniku.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Lenko, děkuji za dotaz i přání. Máte pravdu, s modelem Rapid Spaceback Monte Carlo bohužel z technických důvodů nelze objednat tažné zařízení. Prosím vyčkejte ještě několik týdnů na novou produktovou nabídku. Věřím, že Vaše přání ohledně designových paketů budou naplněna.
HonzaM
Dobrý den pane Vlčku,
proč Škodovka dělá u nových modelů horší a horší výplně dveří? Celoplastové hrůzy ve Fabii, Rapidu i Octavii opravdu hodně kazí dojem z celého auta.
Jedná se o autonomní rozhodnutí Škody Auto, nebo se jedná o direktivu od VW?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Honzo, nejedná se ani o jedno, ani o druhé a nemohu s Vámi bohužel souhlasit. I automobilová branže má své trendy a my se držíme v mezích těchto trendů.
Pavel
Dobrý den chci se zeptat servisní intervaly 30000km nebo 2 roky není tom moc na ty motory nepoškodí se časem?jelikož vlastním škodu Rapid a jsem zatím spokojený děkuji za odpověd
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Pavle. Nájezd 30 000 km je limitní hodnotou. Vozidlo analyzuje v provozu stav náplní, způsob jízdy a mnohé další parametry, v případě nutnosti se o servisní prohlídku přihlásí samo. Variabilní servisní intervaly nabízí Škoda již řadu let a to výhradně s kladnými zkušenostmi.
skop25
Dobrý den, koupil jsem si novou fabii a nenasel jsem tam ani trojuhelnik ani lekarnicku, je to standardní postup? jak mám dojet domů od dealera? děkuji za odpoved
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, povinná výbava je součástí originálního příslušenství, které je k dispozici u každého autorizovaného prodejního partnera Škoda.
Gabriela
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, dá se z Vašeho hlediska nějak zabezpečit, aby se autům nepřetáčeli kilometry? Dá se tomu nějak zabránit? Aktuálně řeším koupi auta, jsem žena, nepoznám, že ojeté auto 80 000 km je opravdu na 80 000 a ne stočené. Koupit chci právě vůz škoda. Děkuji
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Gabrielo, děkuji za dotaz a správné rozhodnutí :) Značka Škoda se dlouhodobě zasazuje o zpřísnění postihů při manipulací s tachometry ojetých vozů. V rámci autorizované dealerské sítě obchodníků registrovaných do programu ŠKODA Plus nabízíme prověřené, certifikované vozy, kde kromě důrazu na technickou stránku automobilu, klade velký důraz na prověření historie vozu. Vozy z programu Škoda Plus mají stáří do pěti let/120 000 km. Více informací naleznete na www.skodaplus.cz
Tomáš
1) Bude studie či předprodejní verze nového SUV Snowman ve Frankfurtu na podzim?
2) Je možné,že bude koncem roku 2015 zahájena výroba jeho prvních kusů ?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Tomáši, ve Frankfurtu zmíněný model pravděpodobně neukážeme. Velmi nás těší zájem nejen Vás, ale celé řady účastníků tohoto chatu. Dotazů na SUV je opravdu mnoho. Tento vůz ukážeme na konci roku 2016. Sice ho nazýváte Snowman, ale o jeho názvu ještě nebylo rozhodnuto.
jenik
Dobrý den, jak se mohu dostat do rally týmu Škoda?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, každý uchazeč o zaměstnání by měl začít na našich internetových stránkách www.skoda-auto.com, potřebné informace najdete v sekci "kariéra".
Miroslav
Dobrý den. Pracuji ve Škodovce v Kvasinách už devět let. Chtěl bych se zeptat proč nefunguje nějaký kariérní růst? Ano funguje nějaká "Burza pracovních míst". Ale všichni vidí a vědí že jsou už ty místa dávno obsazená nějakým kamarádem nebo příbuzným nebo někým kdo je prostě někde navíc a není ani na tu práci kvalifikovaný a to řízení se jen provede na oko. Proč se s tím nic nedělá?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Miroslave, za sebe mohu odpovědně prohlásit, že si do svého týmu vybírám pouze ty nejschopnější kolegy a u výběrových řízení není nikdy nic známé předem. Doporučuji Vám se obrátit na Vašeho nadřízeného nebo na svého HR partnera a v klidu probrat reálné možnosti dalšího kariérního růstu, který by co nejlépe vyhovoval jak Vám, tak i potřebám firmy.
fauly
Dostane Fabia silnější motor než 1,2 TSI? Díky.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, nejsilnější motor 1.2 TSI ve Fabii nabízí dostatečný výkon, např. zrychlení je lepší než u první generace v provedení RS. Proto v dohledné době silnější motor nechystáme.
Peter S.
Dobry den pan Vlcek,
chcem sa spytat, ci v buducej generacii roomsteru/rapid/fabia budete este ponukat atmosfericke motory 1.4 alebo 1.6 MPI.

Bude mat buduca generacia Roomsteru variabilitu zadnych sedaciek, ako tato aktualna?

Dakujem a pokracujte dalej s krasnym interierom ako v poslednych modeloch - nema to chybu! Prajem vam vseko dobre :)
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Petere děkuji za dotaz. Škoda nebude v budoucích modelech nabízet atmosférické motory 1.4 a 1.6 MPI, moderní přeplňované agregáty TSI a nová generace motorů MPI bude i nadále pokrývat celé výkonové spektrum. Filozofií značky Škoda je vždy nabídnout dobrý poměr ceny a hodnoty a vždy onen "kus auta navíc". I u nástupce modelu Roomster se proto můžete těšit na celou řadu Simply Clever řešení.
rohYpnol
Škoda se v agresivní kampani Hyundaie v ČR chová velmi zdrženlivě. Myslíte, že Hyundai hraje "fér", nebo Škoda nechce přistoupit na špinavou hru?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobré odpoledne, jako zodpovědný leader na trhu nemáme důvod používat podobné praktiky. Podle názoru expertů z oblasti komunikace a reklamy je stávající počin konkurence vnímán jako plný strachu a obav - zřejmě je k tomu pádný důvod.
Marek A.
Dobrý den pane Vlčku,
proč škodovka zaměstnává stále více zaměstnanců přes personální agentury? Platíte personálním agenturam cca 4x vyšší částku než příjde zaměstnanci na účet jako výplata. 
Zaměstnat tohoto člověka přímo na ICO by přece vedlo ke snížení vašich nákladu a zvýšení jeho odměny za vykonanou práci.
Tato strategie je přece v rozporu v nastaveném trendu úspor na nákladech spojených s personálem. 
Děkuji za odpověď.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Marku, pro zajištění flexibility využíváme i agenturní personál. Nicméně počet agenturních pracovníků dlouhodobě udržujeme na hranici 10 % celkového stavu personálu. V České republice zaměstnáváme více než 24 600 kmenových zaměstnanců a nová místa stále vytváříme.
rohYpnol
Fabia HTP se stala posměchem českých silnic, přesto jste novou Fabii III obdařili ještě slabším základem v podobě 1.0 MPI (výrazně horší točivý moment)... Myslíte, že to zákazník přijme?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Provedení modelu Fabia s úsporným tříválcovým motorem HTP se stalo jednou z nejprodávanějších kombinací minulé generace vozu. Nelibá pověst motoru HTP vznikla nevhodným užíváním především ve fleetovém provozu. Moderní pohonné jednotky MPI jsou technologicky odlišné od provedení HTP (řemen vs. řetěz, nepřímé vs. přímé vstřikování atd.) Z dosavadní zkušenosti našich zákazníků jasně vyplývá, že moderní pohonné jednotky MPI nabízejí srovnatelný výkon a vyšší agilitu, to vše při nižší spotřebě vozu.
Martin Q
Dobrý den. Uvažujete o "sportovním" podvozku pro škodu rapid podobně jako má fabie a octavie?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Martine, pro model Rapid o sportovním podvozku neuvažujeme.
Marek
Dobrý den pane Vlčku. Velice si Vás vážím a jsem moc rád, že jste to zrovna Vy, kdo vede Škoda Auto ČR. Váš předchůdce tak kvalifikovaný nebyl. Teď otázka. Plánujete do budoucna rozšířit nebo naopak snížit počet dealerů ? Marek
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Heké odpoledne, Marku, počet dealerů by měl odpovídat reálným potřebám trhu, zde zejména s důrazem na zajištění potřeb klientů.
VW007
Škoda Superb se Vám strašně povedla, je mnohem lepší než konkurence, ale proč jste nasadili cenovku tak nízko? Rozhoduji se mezi vozy střední třídy a nakonec zvítězil Volkswagen Passat a to kvůli nízko nasazené ceně Superbu. Když je auto dražší, tak si připadám v luxusnějším autu... Superb je auto pro manažery, tak by měl odstartovat alespoň na 650 000 Kč. Třeba to jednou tak uděláte a vůz rád vyměním, protože proti Passatu působí atra
ktivnějším dojmem.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, děkuji za pochvalu. Zákazníkům se vždy snažíme nabídnout dobrý poměr ceny a užitné hodnoty, což je pro značku Škoda charakteristické. Ceny modelu Superb reflektují tržní situaci a jsou nastaveny tak, aby zaujaly jak privátní tak firemní zákazníky. Jsem rád, že se Vám nový Superb líbí a nad Vaším podnětem se rozhodně zamyslím :)
Pepi Bican
Fandíte Slavii, nebo Spartě?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Fandím dobrému sportu, výbornému fotbalu a Bohemce! :-)
alcer
Dobrý den, uvažujete v budoucnu o výrobě malých automobilů, i menších než je Citigo?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den. O menším modelu zatím neuvažujeme. Segment městské mobility pokrývá model Citigo, využít lze také produkt Škoda Bez starostí. Naše vozy i z vyšších segmentů jsou nejen díky této službě široce dostupné i pro klienty s nižším nájezdem kilometrů.
Vladimir
Kdy přesně přijde na trh novy Superb Combi a s jakými motory?

Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Vladimíre, na Superb ve variantě kombi se můžete těšit již v druhé polovině letošního roku. Motorizace budou stejné jako u verze Liftback.
Ondore
Ako ste spokojní s predajom automobilov Škoda na CNG v ČR a SR? 
(zaujíma ma ich porovnanie aj vzhľadom k tomu, že v SR je nedostatok čerpacích staníc)
Môžeme očakávať Superb s týmto pohonom?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
S dosavadním vývojem prodejů modelů Octavia G-TEC a Octavia Combi G-TEC, s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG), jsme velice spokojeni. V současné době evidujeme jen v České republice více než 1 800 prodaných vozů v tomto provedení a do konce letošního roku očekáváme nárůst na úroveň 3 300 vozů. Jen pro zajímavost, celkový trh s vozy s pohonem na CNG činí za první dva měsíce letošního roku v ČR již 1,46%, přičemž v roce 2013 to bylo pouze 0,3%, tzn. za poslední ani ne dva roky, téměř pětinásobný nárůst. O provedení modelu Superb s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG) v tuto chvíli neuvažujeme.
Ivosh92
Dobry den, zajimalo by me proc Skoda Auto nevyrabi kupe nebo cabrio jak tomu bylo za Ceskoslovenska? Takova skoda 110r, rapid, felicia cabrio jsou krasne vozy. Proc to vzdy skoncilo jen u studii a konceptu jako jsou Tudor, Joyster atd...? Myslim si ze takovy vuz by jsi urcite sve klienty nasel. Stavajici i uplne nove, kteri by skodovku vlastnily poprve. Napr.superb coupe, octavia coup, tridverova fabie, cabrio... Dekuji za odpoved.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Ivo, děkuji za dotaz. Každý projekt v automobilové branži má svou velice silnou ekonomickou stránku. Jakmile by poptávka šla výrazněji tímto směrem, nezůstaneme pozadu. ŠKODA auto se profiluje postupně, vždy se snažíme nabízet inovativní a technologicky vyspělá vozidla v objemových segmentech.
Beny
budou pro nový Superb dostupné i fleetové barvy jako pro ostatní modely ?

děkuji MB
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Beny, aktuálně pro tento model nabízíme 14 barev a fleetové barvy budou dostupné v druhé polovině roku.
Milan Hadámek
Dobrý den, kdy bude prosím na internetu zpřístupněn konfigurátor na novou ŠKODU Superb III. Děkuji za odpověď
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pane Hadámku, v druhé polovině dubna.
Jirka
kdy bude modernizace Yeti, až po uvedení Snowmena?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, model Yeti prošel v loňském roce zásadní modernizaci, aktuálně nabízíme dvě modelové linie Yeti (pro městský provoz) a Outdoor, mluvit o jeho nástupci proto zatím není na programu dne. Model Yeti bude mít následovníka ve správný čas.
ladka
Uvažujete o výrobě hybridu nebo přímo jen elektromobilu?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Laďko, děkuji za dotaz. V současné době plánujeme Plug-in-hybrid.
Mirek
Dobrý den, ještě před několika lety se hovořilo v souvislosti se Škodou o voze MPV velikosti Vw Sharan. Už dlouho je však ticho po pěšině. Mám tomu rozumět, že se s jeho výrobou njiž nepočítá. Děkuji M. Váňa
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pane Váňo, výroba velkého vozu kategorie MPV není aktuálně na pořadu dne, pracujeme však intenzivně na vývoji většího vozu kategorie SUV.
Albert
Dobrý den kdy proběhne Facelift u Škody Rapid. A dostanou se do Škody Rapid při faceliftu moderní navigace které jsou v Octavii?

Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Alberte. Nová generace navigací bude pro model Rapid ale také řadu Octavia dostupná v druhé polovině roku.
Josef R
Dobry den, mel bych dotaz ohledne Rapidu. Je to krasne auto, ale mrzi me proc neni kryt na sedacce, ktera ma kryt liziny kolejnicek. Je to pritom maly kryt, ktery myslim neni moc nakladny. Dekuji za odpoved.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Josefe, na všech vozech vyrobených od 5. kalendářního týdne, krytku kolejnic naleznete ve standardním provedení. V případě, že máte vůz vyrobený před tímto datem je možné tento kryt v rámci sortimentu Škoda Originálních dílů.
Ondra
Dobrá den, uplatnila by Škoda i inženýry se zaměřením na letectví ? dekuji
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Ondro, experti s technickým vzděláním obecně jsou pro průmyslové podniky nedostatkovým zbožím. Záleží na schopnostech, nikoliv na konkrétním zaměření.
Karlos
Dobrý den, v jaké fázi je nyní příprava fleetových center u vašich dealerů? Zajímalo by mne, kolik takových center pro prodej vozidel firemním zákazníkům bude, kdy budou v provozu a co bude jejich součástí (tedy jak budou fyzicky vypadat + jaké nové služby budou s fleetovým centrem spojené). Děkuji
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, projekt fleetových center je v současné době v pilotní fázi. Do konce letošního roku chceme mít již plný provoz. Díky standardům, které jako značka ŠKODA definujeme, bude v České republice 35 - 40 fleetových center a budou muset splňovat přísná kritéria poskytování služeb našim zákazníkům.
RudiRacek
Dobry den, kam oficialne radite novou Octavii na platforme Golfu, ale s delsim rozvorem? Patri na spicku nizsi stredni (i cenove) nebo je to takovy levnejsi konkurent ve stredni tride?
Kam oficiane patrila predesla generace Octavie?
Dekuji Racek
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pane Racku, model Octavia třetí generace, kompletně vyvinutá na platformě MQB je třída sama pro sebe. Jedná se o největší model v segmentu vozů A - nižší střední třídy. Nová Octavia směřuje na samý vrchol nižší střední třídy s přesahem do segmentu B - střední třídy. Naopak na opačném konci vozů nižší střední třídy naleznete modelovou řadu Rapid.
Jarda
Dobrý den pane Vlček,
proč se na rozdílu od Leonu Cupra nepodařilo prosadit pro Octavii RS špičková technická řešení (podvozek DCC, výkon 265 nebo 280 koní, LED přední světlomety atd.). Jako věrnému zákazníkovi Škodovky je mi líto, že se musím rozhlížet u koncernové konkurence, navíc hrozí, že přijdu o skvělé servisní služby trutnovského Autostylu! A od kdy bude možné objednat Octavii RS 230 a případně se v ní před objednáním svézt?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Jardo. Octavii RS 230 bude možno objednávat od poloviny dubna, první vozy se k prodejcům dostanou v průběhu letních prázdnin.
Arese
Dobrý den pane řediteli, nemyslíte si, že by se citelně zvýšil prodej Rapidu 1.4 TSI, kdyby se nenabízel pouze se samočinnou převodovkou DSG, ale i s manuální skříní? Vždyť by se pro zákazníky zvětšila dostupnost této motorizace i z cenového hlediska...
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Vždy jde o otázku nabídky a poptávky, jakákoliv zpětná vazba je pro nás velmi cenná a budeme s ní dále pracovat.
Vláďa
Dobrý den,
Mohu se zeptat, proč není u Yetiho možnost kombinace motoru 1,4TSI a pohonu všech kol, jako u VW Tiguan a zda v nové generaci tato možnost bude?

Díky
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Vláďo, potěším Vás, tohoto provedení se již brzy dočkáte v rámci modelové péče modelu Yeti. Konkrétně v druhé polovině dubna letošního roku v souvislosti s přechodem na nové motorizace splňující normu EU6.
JakubK
Dobrý den, rád používám konfigurátor Škodovek, protože se mi zdá nejpřehlednější vůbec. Aktuálně mi tam bohužel chybí právě nový Superb, který se již objednává, ale nakonfigurovat nejde. Kdy to cca bude možné?
Děkuji JakubK
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Jakube, plnohodnotný konfigurátor modelu Superb bude k dispozici v druhé polovině dubna letošního roku. Velmi děkujeme za slova chvály.
Martin
Dobrý den, chystáte do modelu octavia motor 1.4 TSI ACT 110 kW a bude tento motor i v provedení 4x4 jako u nového superbu...? Přijde mi, škoda, že v případě benzinových motorů se u čtyřkolky nedodává nic slabšího než 1.8 TSI.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Martine. Se zavedením nové generace motorů plnících normu EU6 v druhé polovině letošního roku bude pro model Octavia k dispozici i tento agregát. S pohonem 4x4 zákazníci dle našich zkušeností vyžadují většinou silnější motorizace.
Svoboda Otakar
počítá se zadní kamerou u škoda combi(všichni dobří výrobci je instalují v zákldu-a co 2 koncovky výfuku? každý nový model většího výrobce je má. Děkuji za odpověď
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Otakare, zadní kameru nabízíme u modelu Octavia, Yeti a Superb. Na dalších modelech pracujeme.
Martin
Dobrý den pane Vlčku. Je nějaká možnost pracovat přímo pro Škoda Auto ČR ? Děkuji za odpověď.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Martine, děkujeme za Váš zájem o zaměstnání ve Škoda Auto ČR. Aktuálně volné nabídky pracovních pozic jsou k dispozici na našich internetových stránkách www.skoda-auto.cz sekce Kariéra.
Rucansky
Ktere motory a prevodovky vyrabi Skoda? Je mozne nekde najit rozpis pro vsechny zavody koncernu ktere motory a prevodovky tam produkuje?
Dekuji
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pane Ručanský, automobilka Škoda je v rámci skupiny Volkswagen mimo jiné kompetenčním centrem pro benzínové motory MPI, které nejenom vyrábíme, ale i vyvíjíme. Kromě toho se podílíme na vývoji a výrobě dalších agregátů, v Mladé Boleslavi vyrábíme například benzínové motory TSI a mechanické převodovky, ve Vrchlabí moderní automatické převodovky, a to nejenom pro značku Škoda, ale i pro automobilky VW, Audi a SEAT. Důležitá je přitom tzv. "hloubka výroby", kde jednotlivé agregáty nejenom montujeme, ale vyrábíme k nim i většinu dílů. V našich provozovnách tak najdete řadu pokrokových technologii, jako například vakuové kalení nebo tlakové lití bloků motorů, hlav válců a dalších dílů. Přehled výrobního programu jednotlivých značek a závodů skupiny Volkswagen je k dispozici na internetových stránkách Volkswagen Group.
rohYpnol
Kdybyste měl vybrat podle Vás nejpovedenější a pak nejnepovedenější zcela konkrétní model současné nabídky Škody-auto, které by to byly a proč? Prosím o konkrétní odpověď, vždyť každá značka má svého černého petra a není to žádná ostuda...
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, děkuji za dotaz. Po návratu z koncernu jsem s určitým nadhledem přesvědčen, že v rámci nové produktové strategie ŠKODA v posledních letech přinesla na trh výjimečné modely. Jsme tomu jako ŠKODA team velmi rádi. Osobně jsem rád, že nová generace modelu Fabia výrazným způsobem předčila generaci druhou.
Martin
Dobrý den. Mám dotaz na motorizace v chystaném SUV od škody.

Děkuji.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, zatím můžeme uvést jenom to, že na novém modelu intenzívně pracujeme a že bude představen v průběhu příštího roku.
Petr
Dobrý den,
Chtěl bych se Vás zeptat, kolik je stejných dílů použitých v novém Škoda Superb a ve Volkswagenu Passatu?
Děkuji za odpověď.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Petře, oba modely jsou postaveny v rámci synergie na stejné platformě MQB-B, ostatní díly tzv. klobouku (jako je karoserie, interiér, atd.) jsou komponenty vyvinuté výhradně pro značku ŠKODA.
Petr Hlawiczka
Mám již 2x vyměněnou rozvodovou sadu motoru 1,2tsi 77kW (Octavia 01/2011)vždy po cca 12000km. Problém s nejen studenými starty ale stále přetrvává. Je to důsledek konstrukčních nedostatků motoru anebo "řechtání" při startu je v pořádku a nemusím se obávat přeskočení, ne-li prasknutí rozvodového řetězu?
Děkuji za Vaši odpověď
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den pane Hlawiczko, děkuji za dotaz. Bohužel formou on-line chatu nelze kvalifikovaně zodpovědět takto náročná servisní témata. Budu ale rád, budu-li se moci s Vaším případem budu blíže seznámit. Chtěl bych Vás proto požádat o kontaktování vedení servisní sítě Škoda Auto Česká republika. S kolegy případ Vašeho vozu detailně prověříme.
Petr Wojnar
Dobré odpoledne, vyzkoušel byste si někdy pozici montážního dělníka v některém výrobním závodě alespoň na 2 hodiny? Mám velký respekt k lidem, kteří vyrábějí přímo na výrobních linkách automobily, když sleduji výrobní takt, myslím si, že by si zasloužili mnohem více obdivu od vedení Škoda Auto.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobré odpoledne, pane Wojnare, děkuji za Váš dotaz. Před několika málo lety jsem mj. zodpovídal za logistiku náhradních dílů ve Škoda Parts Centru v Mladé Boleslavi. Práci v operativních provozech moc dobře znám a mám s ní vlastní zkušenost.
Ondřej
Dobrý den, bylo by možné u reklam na Škodu změnit závěrečné "Simply kchlefa" určené zjevně pro trh Německo na nějaký "normální" akcent? Dost to tahá za uši a působí to jako ze známého satirického pořadu Česká soda... .
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Ondřeji, závěrečný claim "Simply Clever" je stejný pro všechny trhy, na kterých Škoda působí (je jich je více jak 100). Cílem je zajištění stabilní tváře značky.
Martin Frühbauer
Dobrýden pane Vlčku, kdy bude mít Yeti benzínové motory Euro 6 ?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Martine, nové generace motorů splňujících normu EU6 se dočkáte již velice brzy, a to v druhé polovině dubna letošního roku.
Petr Wojnar
Dobré odpoledne, jak se stavíte k tzv. přeprodávačům automobilů, tedy firmám, které zprostředkovávají prodej nových aut? Je vůbec možné prodávat nové automobily bez dealerství určité značky? Např. carspider.cz, mototechna.cz, automodul.com apod. Děkuji
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Zdravím Petře, doporučuji využívat ke koupi vozů výhradně autorizované prodejce - jen tak je možné garantovat kvalitu produktu i souvisejících služeb.
Novák
Dobrý den pane Vlčku, psal jsem dotaz již ve Čt, ale stále ho tu nevidím zodpovězený. Že by nebyl příjemný pro Škodu Auto? Proč se stavíte negativně k hromadným svalávacím akcím na problémy typu 1,2TSi rozvodový řetěz, váznoucí ventily u 1,2HTP atd.? Zákazník, který málo najezdí daný problám v záruce nepocítí a po záruce musí spoléhat pouze na kulance, které ovšem každý dealer nabízí jinak. O problémech se ví, ale moc aktivně ze strany Škoda Auto se neřeší.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pane Nováku, těším se velkému počtu dotazů a postupně se snažím na všechny odpovídat, žádný dotaz pro mne není tabu. Technické problémy se mohou vyskytnout a vždy se snažíme je řešit ve spolupráci s autorizovaným partnerem ke spokojenosti uživatele vozu. Prosím, specifikujte Váš konkrétní problém a kontaktujte nás přímo na vedoucího servisních služeb ŠKoda AUto Česká republika.
Arese
Dobrý den, řada majitelů současné nové generace Octavie si pod kola montuje podložky, protože se jim zdají příliš zapadlá pod obrys blatníků (a to i u verze RS). Při volbě vhodné síly podložek se vzhled Octavie III skutečně výrazně zlepší. Jestliže je použito podložek certifikovaných TÜV, záruku poskytovanou Škodou Auto by to nemělo ohrozit, nebo se mýlím?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, podložky kol nejsou schválené pro provoz na pozemních komunikacích, resp. jsou zakázány. Jejich použitím se mění mj. geometrie vozu. Od jejich používání bych Vás chtěl v zájmu zachování bezpečnosti Vás a Vašich blízkých důrazně odradit.
Vakulenko Igor
Vážený pane Vlček,

rád bych se zeptal, zda má škodovka i nějakou vírobu v Praze. A pokud ano, jestli zaměstnáváte občany se ZTP. Je těžké se uplatnit na trhu práce, když má člověk nějaký menší handicap(který ani není možné na první pohled zjisti), proto sháním práci kde to jde. Sice jsem celý život pracoval v cateringu a produkci s tímto spojenou, ale rád bych dělal něco jiného...
 
Děkuji a přeji příjemný zbytek dne, Igor Vakulenko.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Igore, naše tři výrobní závody se nacházejí v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí. Podívejte se prosím na www.skoda-auto.cz do sekce Kariéra, kde je seznam aktuálně nabízených pracovních pozic. Pokud trváte na práci v Praze, zkuste se obrátit na naši autorizovanou prodejní a servisní síť.
Frantisek
Dobry den pan Vlcek,

Chcel by som vas poprosit,ci by ste vedel zariadit,aby boli v buducnosti vsetky modeli vasich vynikajucich aut,vyrabane tak,aby v kufri auta po sklopeni zadnych sedadiel vytvorila rovna plocha! Myslim ze vela ludi by to ocenilo.Myslim ze by to tiez patrilo do sloganu-simply clever.
Ja osobne nemam rad ak sa po sklopeni zadnych sedadiel nevytvori rovny povrch!
Prosim tuto zalezitost pri buducej vyrobe modelov urcite zohladnit.dakujem,a prajem vam vsetko najlepsie do buducna.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Františku. Bohužel konstrukční a strukturální možnosti karoserie ne vždy umožňují vytvoření rovné ložné plochy po sklopení opěradel zadních sedadel. Do modelů značky Škoda je však možné objednat dvojitou podlahu zavazadlového prostoru, která zajistí rovnou plochu.
XTad
Zdravím, je nějaká naděje, že by superb dostal v budoucnu šestiválec? Jaký je vůbec Váš názor na downsizing?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. O podobně dimenzovaném motoru pro model Superb v současné době neuvažujeme. Technologie downsizingu je logickou cestou pro dosažení emisních limitů stanovených legislativou. Moderní přeplňované čtyřválcové motory na bázi downsizingu nabízejí srovnatelný výkon, nižší spotřebu a emise. Vřele Vám doporučuji vyzkoušet novou paletu motorů modelu Superb.
jaroslav šafler,hradec kralove
dobrý den pane vlček. jsem majitelem vozu škoda felicia r.v.2000,mám najeto 120000km. vynikající vozidlo!!!!protože mám zdravotní potíže s dýcháním ,používám ho denně - je to vynikající auto!
 přeji všem majitelum škodovek, aby byli tak spokojeni jako já.
 dík a nashle.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pane Šaflere, to rád slyším. Přeji hodně zdraví a mnoho dalších spokojených kilometrů!
lukasCZE
Dobrý den.
Co děláte ve svém volném čase, když se nevěnujete práci? Podnikáte rodinné výlety? Sportujete nebo máte nějakou zálibu?
Děkuji za odpověď.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Lukáši, ve svém volném čase, kterého bohužel není mnoho, se snažím věnovat rodině. Jsme sportovně založení a rádi jezdíme na lyžích a na kole. Nejvíce si odpočinu při práci na zahradě nebo na chalupě.
Karel
Dobrý den!
Budete prodávat i fabii na CNG, anebo raději i na LPG. Spoustě šetřílků jako jsem já, by se taková možnost zamlouvala...
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Karle. Strategie alternativních paliv značky Škoda je silně založena na využití CNG. Nasazení LPG vzhledem k jeho provozně-technickým vlastnostem neplánujeme.
Švantner
Dobrý den. Sice letošní rok je rokem Škody Superb, ale jaký předpokládáte hrubý plán představení, výroby a prodeje nového modelu A Plus SUV (Snowman). Děkuji
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pane Švantnere, nové SUV ukážeme koncem roku 2016.
petrumr
Jaké máte auto k osobnímu užívání a platíte tu soukromou daň, že to máte mimo práci?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Petře, k osobnímu užití mám možnost průběžně zkoušet všechny modely značky, čehož využívám. Čistě oficiálně vlastním dva vozy a to Superb a Octavia. Ano, i já musím v rámci zákonů platných v ČR vyplňovat Knihu jízd s uváděním soukromě ujetých km.
Ondra
Dobrý den, s jakými technickými univerzitami spolupracujete? Vybíráte si budoucí zaměstnance už na VŠ? Děkuji
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Ondro, spolupracujeme s řadou technických vysokých škol, nekteré z nich přímo pracují také na konkrétních výzkumních projektech souvisejících například s vývojem nových vozů či jejich komponentů. Studenti dále mohou absolvovat placenou odbornou praxi, stáž, vypracovat diplomovou práci přímo na specializovaném pracovišti Škoda Auto... Bližší informace o možnostech pro studenty, kteří by chtěli navázat spolupráci se Škoda Auto již během studia najdete na www.skoda-auto.com
Arese
Dobrý den pane řediteli, nový Superb již nepoužívá dvojité otevírání zavazadlového prostoru Twin Door, což je z cenového a hlavně stylistického hlediska jistě přínosem. Pokud je ovšem v zimě u nového Superbu třeba otevřít zavazadelník, hlava zadního cestujícího (například důležitého managera či politika) může nepříjemně "ofouknout". Citroën XM tento problém již před řadou let řešil alternativní montáží druhého výklopného zadního skla v oblasti nad platem zavazadlového prostoru. Zvažovali vývojáři v Česaně, že by něco podobného nabídli i u nového Superbu?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, stávající řešení u Superba je vyzkoušené mnoho let, např. u modelu Octavia. Těší se výrazné přízni klientu, kdy zejména otevření celých pátých dveří umožňuje bezkonkurenční využití zavazadlového prostoru.
Patrik Novák
Dobrý den, pane řediteli,

I když nejsem prozatím velký fanda značky Škoda, přesto bych Vám chtěl pogratulovat za designový směr, který Škoda Auto nasadila za poslední roky. Design aut je pěkný a nedivím se, že zájem o vozy Škoda všeobecně na světě roste.
Můj dotaz se týká segmentu tzv. MPV rodinných vozů, kde by se mohlo bez " mačkání " usadit minimálně 7 osob. To je právě typ vozu, který by velice oslovil nejen mně ale i širší řadu potenciálních zákazníků v ČR a zahraničí. Uvažuje tedy Škoda Auto vstoupit v nějakém časovém horizontu i do tohoto segmentu ? Nebylo by též zajímavé pro Škoda Auto vstoupit do segmentu dodávek ?

S pozdravem
Patrik Novák
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pane Nováku, děkuji Vaši otevřenost i slova chvály, která rád přetlumočím šéfdesignérovi Jozefu Kabaňovi. Co se týče sedmimístného modelu Škoda, nemohu být v tuto chvíli konkrétní, ale i tohoto řešení se od značky Škoda dočkáte. Segment víceúčelových dodávek je jistě zajímavý a dokáži si představit, že by k naší značce pasoval. Nechme se překvapit.
Petr Wojnar
Dobré odpoledne, můžete zajistit vylepšení mobilní aplikace Škoda interaktivní katalog (Fabia III)? Můžete doporučit nějakou mobilní aplikaci, kterou máte v smartphonu/tabletu? Děkuji
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Petře, interaktivní katalog pro mobilní telefony je novinkou a funguje pro operační systémy iOS a Android. Vámi zmíněný interaktivní katalog Fabia je zatím dostupný na zařízeních s operačním systémem iOS. Na rozšíření pro Android se pracuje. Aplikace jsou ke stažení na Google play a App Store. Další aplikace, které jsou volně ke stažení, naleznete na www.skoda-auto.cz/o-spolecnosti/skoda-mobilni-aplikace. Doporučuji například naši servisní aplikaci.
Jarda
Dobrý den , nový design vozů Škoda se myslím p.Kaban'ovi moc povedl , gratuluji :-)
Bohužel si z nynějších modelových řad Škody nemůžu vybrat.
Potřebuji slušně velké vyšší auto , s velkým zavazadelníkem nad 550 l , nejlépe i 4*4 , do 4.6 m , pro 2-3 dospělé a dvě děti v autosedačkách.
Ideálně tedy MPV nebo SUV. Nyní jezdím již pár let VW Touran , které naprosto vyhovuje , jen není možné ho mít 4-motion. 
Často jezdíme na hory , v zimě i v létě , a tam máme nyní občas problém.
Dočkáme se od Škodovky podobného rodinného vozu?

PS:Šíbr a tunel na lyže má většina koncernových aut , což je OK.
TENTO POŽADAVEK VYŘADIL VĚTŠINU JAPONSKÉ A KOREJSKÉ KONKURENCE.. :-)
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Jardo, děkuji Vám za slova chvály. S ohledem na Vaše preference bych Vám doporučil model Octavia Scout popř. nový model Superb Combi, který se na trhu objeví v druhé polovině letošního roku. Hezký den.
Honza
Dobrý den, jak se Vám jezdí v novém Superbu? Díky H.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobré odpoledne, Honzo, postupně se s ním seznamuji a upřímně: jsem nadšen!
Petr Wojnar
Jaká je podle Vás nejlepší reklama od Škody Auto? Nezáleží na mediatypu. Děkuji
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobré odpoledne, Petře, takhle z hlavy mě napadá nová reklama na Superba, která stojí za to - máte se na co těšit!
Jan
Dobrý den, kdy začnete dělat auta na něco jiného jak, benzin a naftu, nebo 
si myslíte že ropa je nekonečná ??? Ta vaše auta venku už nabízí rodiče studentům za dobré výsledky ve škole.

Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Jane, nespoléháme pouze na benzín a ropu, nabízíme také vozy na stlačený zemní plyn, jako další rozšíříme nabídku o technologii Plug-in-hybrid.
Roman S.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, proč v České republice se nemontuje na Škodu Yeti rezervní kolo na páté dveře, tak jak je tomu v Číně.Myslím si že je to velķá chyba,ze strany automobilky.Naši spotřebitele by to určitě uvítali i vůz i prodej by dostal určitě jiný rozměr. Děkuji,hezký den.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Romane. Bezpečností požadavky jsou na evropských trzích výrazně odlišné od trhu v Číně, externě montované rezervní kolo na pátých dveřích může také způsobovat řadu dalších komplikací ať již s využitím nákladového prostoru či v případě mytí vozidla v automatizované myčce. O následcích případné nehody nemluvě.
Jiří Strnad
Bude vážně uveden nový užitkový automobil a jeho osobní verze 
na základě VW Transporter T5 nebo T6? 

Na jaké úrovni bude základní cena?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pane Strnade, aktuálně pracujeme na nové generaci modelu Roomster, u kterého budeme nabízet osobní i užitkovou verzi.
Jiří Strnad
prosím info, jakým způsobem bude rozšiřována řada
vozů Skoda na CNG, konkréítně v řadě Fabia combi, 
dále i v řadě Superb, případně i v novém Roomsteru. 

Bude uvedena Fabia RS, jako VW Polo GTI s motorem 1,8
a manuální převodovkou? 

Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pane Strnade, rozšíření nabídky modelů s pohonem CNG je možné, v tuto chvíli však nepadlo žádné konkrétní rozhodnutí. Verze RS bude do budoucna vyhrazena pouze pro řadu Octavia, u jiných modelů půjdeme spíše cestou atraktivních sportovních paketů.
Jirka
Kdy bude nový Roomster, jaké bude mít motory, jaká bude jeho cena?
Kdy bude Snowman, větší SUV neř Jetty, jaké bude mít motory, jaká bude jeho cena? Děkuji Jirka
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Jirko, jak na nové generaci modelu Roomster, tak i na novém modelu vozu kategorie SUV intenzivně pracujeme, veškeré detaily však zveřejníme až při jejich oficiálním představení.
Aleš
Dobrý den, již jsem psal dotaz ale nebyl zodpovězen.
1) Bude nový Roomster v užitkové verzi i jako Pickup? Felicií Pickup jezdí stále mnoho a na současném trhu je jen Dacia.
2) Na internetu je několik videí z výrobních linek skoro všech současným modelů. Bylo by možné "vypustit" i nějaké video z testování nových/současných modelů. Bylo by zajímavé vidět co musí auta vytrpět než jsou do sériové produkce. Kdysi bylo video o Fabii první generace, ale ze současné produkce bohužel nic:(
Děkuji za odpověď
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Aleši, omlouvám se, dotazů chodí spousta... O karosářském provedení pickup v případě následovníka modelu Roomster v tuto chvíli neuvažujeme. Děkuji za Váš podnět, který předám kolegům z oddělení Produktové komunikace.
Ondřej Klečacký
Dobrý den, bude v nabídce u nové Fabie k dispozici program lakování jako tomu bylo dříve, ve kterém byly barvy použité na Feliciích či první generace Fabie, např. zelená Petrol?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pane Klečacký. Rozšířenou nabídku odstínů laků, tedy sortiment tzv. fleetové lakovny najdete v nabídce pro model Fabia od poloviny dubna.
Vojtěch Hýka
Dobrý den pane Vlčku, bude možné novou Fabii Monte Carlo, vycházejí z výbavy Ambition, dovybavit na úroveň výbavy Style? Děkuji V. Hýka
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pane Hýko, domnívám se že tomu nic nebrání. Jakmile bude provedení Fabia Monte Carlo dostupná v našem konfigurátoru, můžete si to sám vyzkoušet.
David Nýrský
Pane Vlčku, jaké máte školy a vzdělání?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den pane Nýrský, absolvoval jsem základní školu s rozšířenou výukou cizích jazyků, následně gymnázium se zaměřením na matematiku a Vysokou školu zemědělskou, ekonomický obor.
Vaclav
Dobrý den, cgtěl bych se zeptat jestli tvary nového velkého suv budou odvážné. 2) Kdy přijde nový yeti případně jestli se bude jmenovat stejně jako doteď ? Předem děkuji.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý Václave, dle mého názoru je koncept velkého SUV velice zdařilý. Měl jsem již několikrát možnost vidět vůz na vlastní oči a věřím, že se Vám bude líbit. Náš design odvedl výbornou práci, tak jako v případě modelů Fabia a Superb třetí generace. K Vašemu druhému dotazu: V tuto chvíli by bylo ještě předčasné prozrazovat konkrétní detaily k následovníku modelu Yeti, prosím Vás proto o pochopení. Hezký den.
Ondra
Dobrý den, jak se mohu dostat do Škoda Motorsport? Škoda Motorsport "bere" zaměstance přímo z automobilky Škoda ? děkuji za odpověď
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Ondro, doporučuji se podívat na www.skoda-auto.cz do sekce Kariéra. Tam je seznam aktuálně volných pracovních pozic. Nevím, kolik Vám je let. Ale pokud byste byl student vysoké školy, můžete se, i do oddělení motorsportu, podívat v rámci stáže.
Milan
Dobrý den pane Vlčku,
Sledoval jsem kauzu s Vaším odejitým předchůdcem Mgr. Pečenkou a nějak se mi to celé nezdá. Vypadá to, jako byste měl lepší konexe jak on a proto jste ho na jeho místě vystřídal, obzvláště pokud se žádné jeho pochybení oficiálně neprokázalo.. 
Děkuji za vyjádření
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, děkuji za dotaz. Má úloha není nástupnictví předchozího vedení. K plnění nových úkolů jsem byl povolán z pozice výkonného ředitele prodeje a marketingu Volkswagen Group China na základě požadavku a rozhodnutí nejvyššího vedení koncernu a Škody Auto. Tuto nabídku jsem přijal velmi rád, protože značka Škoda a její domácí trh je pro mne srdeční záležitostí a veřím, že se svým týmem a mezinárodními zkušenostmi budeme schopni českým zákazníkům ještě mnoho nabídnout.
Ivana Borovičková
Dobrý den. Proč je dodací lhůta nové Fabie kombi delší než 3 měsíce? Je to jako za "totáče". Všude píšete kolik aut se vyrobí za den a pak se stejně čeká a čeká... Přitom na silnici není skoro vůbec vidět.
Jinak je to moc povedené auto, jenom ta dodací doba je na dnešní poměry trochu moc dlouhá. Konkurence takovou lhůtu většinou nemá.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, paní Borovičková, děkuji za dotaz a slova chvály. Pro zrychlení dodávek a zkrácení dodacích lhůt děláme maximum, nedávno jsme například zavedli mimořádné směny. Děkujeme za přízeň.
ZDENĚK
Dobrý den chtěl jsem se zeptat ,jestli bude facelift Škody citigo ?Pokud ano tak kdy.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Zdeňku, děkuji za dotaz. Ano, i model Citigo se dočká svého faceliftu.
jirka
Pane Vlčku, jak vidíte svoji další kariéru ve ŠKODA AUTO v horizontu 3 let? děkuji
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Jirko, rád bych byl i v budoucnu nápomocen značce Škoda, popř. některé z dalších koncernových značek. Aktuálně však toto není na pořadu dne: zažíváme jedinečnou etapu dynamického rozvoje znaky Škoda a já jsem velmi rád, že mohu být se svým týmem u toho.
Tomáš
Dobrý den, dne 16.1.2004 jsem ve spol. Auto Jarov zakoupil nový vůz Škoda Fabie I.generace, bohužel jsem při prodeji zjistil, že vozidlo má dodatečně lakovanou střechu a bok vozidla, celou záležitost jsem řešil se ŠKODA AUTO a to Mgr. Brojerem. Ptám se, jak je možné v síti prodejců prodávat nové vozidlo, které bylo bourané. Vozidlo stále jezdí v rodině, tak ho mohu ukázat a dokázat svoje tvrzení. Děkuji Urban
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Tomáši, nemám detailní informace o Vašem případu. Nicméně je možné, že vůz vůbec bouraný nebyl a prodejce Vám nelhal. Mohlo se stát, že při přepravě došlo k lehkému poškození laku. Pro tento případ je přesně definován postup opravy, která, když je provedena v rámci předprodejního servisu, není vnímána jako znehodnocení vozu. I v tomto případě ŠKODA jako výrobce poskytuje plnou garanci.
Karel
Dobrý den, proč ve Vašich škoda servisech technici neví jaký motrový olej dává výrobce do motoru TSI 1,4 90kw r.v. 2014.Nešikanujte malý servis rozdíl v ceně výměny oleje Praha-Kraje mimo Prahu rozdíl
5 000 - 2 000 Kč.Děkuji za odpověd
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Karle. Olejů vyhovujících náročným předpisům výrobce je více, autorizovaný servisní partner ručí za to, že jím dodaný olej bude vždy vyhovovat příslušné normě. Škoda Auto Česká republika garantuje časovou náročnost výměn oleje pro jednotlivé modely, tato je tedy v celé síti stejná. Konečné ceny olejů i hodinová sazba za práci je plně v režii jednotlivých servisních partnerů. Případné rozdíly v cenách servisních prací v různých krajích pomůže řešit například produkt Předplacený servis, který pravidelnou údržbu včetně výměn oleje pokrývá. Ceny předplaceného servisu jsou pevně stanoveny pro každou modelovou řadu, bez rozdílu motorizací.
lukasCZE
Dobrý den.
Škoda Auto již řadu let podporuje světovou silniční cyklistiku (mj. sponzorování bílého trikotu na Tour de France). Plánujete se v tomto sportovním odvětví angažovat i na domácí půdě (v ČR)? Třeba ve formě organizace silničních závodů?
Děkuji za odpověď.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Lukáši, Škoda je celou řadu let aktivní na poli profesionální i amatérské cyklistiky. Za všechny mohu jmenovat např. seriál závodů horských kol - Kolo pro život, kde je automobilka jedním již několik let jedním z nejvýznamnějších partnerů.
Luděk
Kdy bude konfigurátor zbytku novinek ze Ženevy?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Luďku, ženevské novinky jako Superb, Octavia RS 230 a Fabia Monte Carlo bude možné nakonfigurovat v druhé polovině dubna. Prosím Vás tedy ještě o chvíli trpělivosti.
Petr Wojnar
Kolik lidí pracuje v marketingovém oddělení Škoda Auto ČR a jaké marketingové kanály považujete za nejlepší pro prodej nových automobilů?
Prosím, pokud můžete buďte konkrétnější. Děkuji
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, v současné době pracuje v oddělení marketingu Škoda Auto ČR celkem 13 kolegů. Těžko říci, který kanál je nejlepší, spíše jde vždy o vhodnou kombinaci několika variant. V dnešní době jsou to zcela určitě digitální kanály (kombinace webu, on-line konfigurátoru a mobilních aplikací), která mají oproti klasickým kanálům nesporné výhody v podobě měřitelnosti a konkrétního zásahu dané cílové skupiny.
Jakub Mrhal
Dobrý den, mám ještě jeden dotaz: Jaký je rozdíl mezi normální Octávií RS a RS-230?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pane Mrhale, rozdíl je nejen ve výkonu (číslovka 230 značí počet koní), ale také v exteriéru a interieru (např. červeně prošívaný volant, sedadla, řadící páka, ...).
Jarda
Dobrý den, objednal jsem si před uplynulou zimou zimní kola na Rapid. Samotné přezutí trvalo více než hodinu, ale také předali mi vůz venku, na dešti a ve tmě, kde jen těžko lze cokoliv na voze zkontrolovat. Zároveň jsem pak absolvoval hodinový telefonický rozhovor jak jsem byl spokojen s touto návštěvou. Bohužel, ikdyž jsem čas věnoval, dotazy byly jen předepsané a možnost vyjádřit konkrétní bod či doporučení z mé strany ke zlepšení jsem nemohl. Je to podle Vás v pořádku?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, děkuji, že jste se ozval. Není to v pořadku a budu rád, kdy by jste nám sdělil další podrobnosti.
JoKo
Dobry den,

chcel by som sa opytat, kolko percent tvoria predaje Skodovky {v CZ} sukromnym osobam a kolko percent firmam. 


Dakujem
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pokud do retailu (prodej soukromým osobám) zahrneme i drobné živnostníky a soukromé osoby využívající k pořízení nového vozu finanční leasing, tak tento poměr dosahuje přibližně 50:50.
Radan Kapoun
Proc jste se rozhodli nabízet predplaceny servis?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pane Kapoune, díky za dotaz. Předplacený servis je novou součástí naší produktové strategie, kterou zákazníkům přinášíme možnost si za zvýhodněných podmínek zajistit servis a perfektní funkčnost vozu na období pěti let bez dopadu negativních vlivů jako je inflace, zdražování atd. Předplacený servis vnímám jako vstřícný krok směrem k našim zákazníkům.
Pavel
Dobrý den, zvažuju pořízení auta v programu Škoda bez starostí, ale nelíbí se mi omezený výběr vozů (motorů a výbavy), neuvažujete o rozšíření? V podobném programu pro své zaměstnance máte nabídku zcela jinou...
Děkuji za odpověď!
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Pavle, nabídku vozů dostupných v programu Škoda Bez starostí průběžně upravujeme a aktualizujeme. Z našeho pohledu se jedná o moderní a variabilní produkt, který budeme i nadále rozvíjet. Pěkný den.
Jiří
Plánujete časem expandovat USA? P.S. Pan Jozef Kabaň odvadí skvělou práci, jsou to nejkrásnější auta jaká jsem kdy viděl. Nepřeháním.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Jiří, v dlouhodobém horizontu o expanzi do USA bohužel neuvažujeme. Děkujeme za slova chvály a zachování přízně!
Martin V., Praha
Dobrý den, pane řediteli, na konfigurátoru Škoda auto používáte možn ost "zvláštní lakování" pouze pro některé z modelů. U modelu Rapid je tato nabídka uvedena pouze pro liftback, pro spaceback však ne. Proč je tomu tak? Dovedu si snadno představit, že některé odstíny laku by linie spacebacku lépe zviditelnily. A dále: Je motorizace 1.2 TSi v modelu Yeti dostačující i pro jízdu na dovolenou do Chorvatska? "Nesežere" mě to zaživa? Děkuji Vám.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Martine, zvláštního lakování pro Rapid Spaceback se dočkáte v nejbližší době. Co se týče Vaší cesty do Chorvatska, neměl bych vůbec obavy. Osobně jsem s touto motorizací najel mnoho kilometrů a spotřeba odpovídala kategorii A-SUV.
Rudolf
Dobrý den, bylo by možné do OCTAVIE používat pneumatiky s vyšším profilem, konkrétně rozměry 225/50 R17, 225/55 R17. Děkuji za odpověď.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Rudolfe, povolená velikost pneumatik pro konkrétní vozy vychází z technických a homologačních omezení. Rozměr 225/50 R17 je možné osadit pouze na verzi Scout (vzhledem k vyšší světlé výšce). Rozměr 225/55 R17 na model Octavia osadit nelze, jelikož by mohlo dojít ke kontaktu pláště s podběhem.
Robert
Dobrý den pane Vlčku, jakou jedinou/hlavní vlastnost hledáte u nově nastupujících lidí do Vašeho oddělení? děkuji za odpověď.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Roberte, záleží samozřejmě na tom, na jakou pozici se hlásí. Pokud bych měl ale mluvit obecně: já osobně u svých spolupracovníků vždy oceňuji odbornou zdatnost, otevřenost, týmového ducha a preciznost (= chyba se může stát, ale neměla by se opakovat :-))
Petr Wojnar
Dobrý den, jaký máte názor na šrotovné u automobilů z pohledu automobilky Škoda Auto?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, rádi prezentujeme výsledky automobilového průmyslu, na které můžeme být hrdí. V automobilkách roste výroba, máme inovativní a silný dodavatelský průmysl. Na druhou stranu bychom se měli zabývat stavem infrastruktury a vozového parku. Oficiální čísla hovoří o průměrném stáří osobních aut přes 14 let, po očištění od nedostatků centrálního registru vozidel to bude přes 13 let. Ani to však není dobré. V Evropské unii je průměr 8,4 roku. Nevoláme po šrotovném, ale po dlouhodobé politice obnovy vozového parku, jež může využívat různé nástroje. Hodně si slibujeme od materiálu, který se nazývá Národní akční plán čisté mobility, který má letos projednat vláda.
Jakub Mrhal
Je možné že motor 2.0 MPI u 1. generace Fabie je rychlejší než verze RS? Proč udávané hodnoty u automobilů jsou skoro vždy " nepravdivé " V reálném světě se vždy podaří dosáhnou lepšího výkonu ve zrychlení 0-100 km/h atd... Udávané zrychlení u 1. Fabie RS je 9,5 s a v reálu to jde i pod 9 s.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Jakube, výrobcem uváděné hodnoty musejí být v souladu s platným homologačním předpisem, který mimo jiné i přesně definuje konkrétní podmínky měření (např. maximální zatížení vozu, klimatické podmínky atd.). Proto je skutečně možné, že se tyto mohou v inidividuálních případech, zejména v závislosti od stylu jízdy a konkrétních jízdních podmínek od tabulkových hodnot lišit.
Ivana
Dobrý den. Proč je tak dlouhá čekací doba na Fabii III kombi?

Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Ivano, máte pravdu. V době uvedení nového modelu a vysoké poptávky se nám standardní dodací lhůty mírně prodlužují. Mohu Vám ale slíbit, že uděláme maximum, aby tento model byl dostupný do 12 týdnů, tak jak je to běžné u ostatních modelů ŠKODA.
stanislav
Dobrý den, jsou prosím již známy změny u modelu Fabia od nového modelového roku? Zajímá mne například, zda bude dovybavena gumovou opěrkou pro levou nohu. Děkuji
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Stanislave. Změny k modelovému roku budou pro všechny modely ohlášeny v polovině dubna, prosím Vás tedy o strpení.
simply never
Testy škody na auto.cz su zakazdym nekriticke, glorifikuju škodu a naopak, ine značky ako koncernové sa potupuju, hladaju chyby, nedostatky za kazdu cenu. Necakam, že pripustite co i len jeden nedostatok v aktualnom portfoliu škody. Moja otázka teda znie: zdá sa Vám to normalne, že škoda vyhrava uplne vsetky testy? Mne ani mnohým inym sa to nekriticke a násilné blahorecenie nezdá byt normalne. Ak to je možné, prosim odpoved ano (je to normalne) alebo nie (nie je to normalne).
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, bohužel Vás nemohu oslovit osobně. Tento dotaz bohužel nedokáži odpovědět, jelikož ŠKODA auto není nikterak zapojena do výsledků testů a recenzí.
Hurta
Kdy se začnou montovat motory euro 6 do modelů Octavia a Rapid a nebojíte se agresívní reklamy zn.Hyundai vůči zn.Škoda?Držím palce a přeji hodně úspěchů Vám i Škodovce.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pane Hurto, motorizace EU6 se v rámci nabídky modelové řady Octavia a Rapid objeví již v druhé polovině dubna letošního roku. Jako leader trhu nehledíme na konkurenci selektivně. Díváme se na všechny hráče a pochopitelně si průběžně vyhodnocujeme aktivity našich konkurentů. Soustředíme se však především na zákazníka a jeho potřeby. To je náš primární úkol. Dále pak na úspěšné uvádění nových modelů a produktů, podporu naší prodejní sítě atd. Budeme si zakládat na tom, abychom kultivovali český automobilový trh a oprostili ho od excesů, polopravd, překrucování faktů a všeho, co není součástí tradiční české kultury.
Luboš
Dobrý den pane Vlčku, 

rád bych se zeptal na nový Superb Combi. Můžete sdělit odkdy (alespoň přibližně) bude ho objednat?...Netrpělivě na něj čekám...:-). Děkuji.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Luboši, nový Superb Combi bude možno objednávat v letních měsících, první dodávky zákazníkům předpokládáme v řijnu. Verzi liftback je možno objednávat již od 10. března, a to u všech autorizovaných prodejců v ČR.
Mirek
Dobrý den, uvažuje výrobce o tom, že formou aktualizace doplní do autorádia Bolero funkci Mirrorlink, kterou mají Fábie III. řady ( jsem majitelem Š Octavia r.v.2013 vybavené tímto autorádiem)?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Mirku, aktualizace infotainmentu Bolero ve voze Octavia z roku 2013 bohužel není z technologického hlediska možná.
Milan
Dobrý den
Co musí člověk udělat aby se mohl stát designerem Škody Auto?Je možné někam poslat svoje práce?Pořádá nebo bude Škoda Auto pořádat nějakou designerskou soutěž?Díky
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Milane, již několikátým rokem pořádáme například soutěž Mladý designer. Ta je určena mladším ročníkům. Pokud jste student umělecké školy, spojte se s naším personálním oddělením (na našich webových stránkách v sekci Kariéra nebo na Facebooku). Odborná stáž v oddělení ŠKODA Designu nebo Trainee program pro Vás mohou být zajímavou zkušeností a mohou Vám pomoci si splnit svůj sen.
Valentyn Červený
Doslechl jsem se o novem produktu skoda pojisteni. Proc bych si ho mel poridit? V cem je lepsi nez standartni pojisteni?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pane Červený. Škoda pojištění je součástí širší nabídky produktů Škoda Care, jednoznačnou výhodou pro zákazníka je mimo jiné fakt, že likvidace pojistných událostí probíhá bez výjimky v autorizovaných servisech Škoda. Zákazníci tak mají jistotu profesionálně provedené práce za použití kvalitních originálních náhradních dílů.
Radim
Dobrý den, zajímalo by mě jestli se pracuje na rozšíření mobilních telefonů pro Mirrorlink? Myslím že je nabídka dost slabá.Jinak mám novou Fabii lll a jsem na výsost spokojen;)
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Radime, v rámci vývoje jsme neustále v úzkém kontaktu s hlavními výrobci mobilních telefonů. Jejich nabídka se neustále rozrůstá a to i co se týče dostupných aplikací. V krátkém období očekáváme další rozšíření a je tedy velice dobré, že jsou na to již naše vozy připraveny. Děkujeme za přízeň a slova chvály! Těší mě, že jste s novou Fábií spokojen, přeji mnoho šťastných kilometrů!
Jirka K.
Dobrý den pane Vlčku,
Mám otázku z oblasti servisu. Jak je možné že jeden dealer ŠKODA prodává litr oleje za 500,- a dealer Seatu má stejný olej za 850? Jedná se o vozy Rapid a Toledo (téměř stejný vůz) Jinak škoda udělala za poslední dva roky velký kus práce, co se služeb servisu týče (práce s tablety+ zákazník) nelze dle mého názoru porovnat s konkurenty Peguot, citroen
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Jirko, děkuji za dotaz i pochvalu. V naší servisní síti se snažíme neustále zvyšovat kvalitu a stejně tak např. prostřednictvím doporučených cen udržovat výhodný poměr ceny a hodnoty pro zákazníka, který je součástí DNA značky Škoda. Jsem rád, že jste s našimi službami spokojen.
Jana
Dobrý den pane generální řediteli, moje dcera je těžce tělesně postižená, trvale na vozíku, jeli jsme nedávno taxíkem a ten taxík byl Škoda Superb II. Dceři se do toho auta výborně přesedá z vozíku na sedadlo, protože jdou dveře u Superbu otevřít do pravého úhlu a sedadla jsou posazena nízko. Jsme z toho ale smutné protože takové auto si nemůžeme dovolit z finančních důvodů a to ani na leasing ani operativní leasing (pronájem) a v případě ojetiny nechceme naletět. Máme jen jedna druhou, celá rodina nám vymřela. Stát dává příspěvek na auto pro invalidy 100.000 Kč na 10 let a to je v případě vysoké ceny Superbu II málo a žádat u nadací na to nemáme odvahu ani jedna ani druhá. Stačila by nám jen ta nejlevnější verze s nejskromnější výbavou. Myslím, že o takovém autě si můžeme nechat jenom zdát. V rodině nikdy auto nebylo a peníze na něj taky ne. Můžete nám s tímto naším přáním nějak pomoci? Mockrát vám děkuji.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Jano, děkuji za Váš dotaz a dovolte mně, abych Vám vyjádřil mojí osobní podporu. Osobně se domnívám, že pořízení skladového vozu formou operativního leasingu, nebo zánovního vozu z programu certifikovaných ojetých vozů Škoda Plus, není nic nereálného. Doporučil bych Vám kontaktovat nejbližšího partnera Škoda v místě Vašeho bydliště, který Vás může dále nasměrovat.Škoda vnímá společenskou odpovědnost jako nedělitelnou součást firemní kultury. Za tímto účelem jsme jsme nedávno aktualizovali program ŠKODA Handy (www.skodahandy.cz). Jedná se o projekt, který vychází z konkrétních potřeb našich hendikepovaných spoluobčanů. ŠKODA Handy pomáhá osobám se zdravotním postižením, jejich rodičům nebo opatrovníkům již od roku 2010 a v současnosti disponuje týmem deseti odborných poradců s dlouholetými zkušenostmi. Skutečnost, že sami poradci jsou osoby se zdravotním postižením, jim dává možnost lépe porozumět specifickým aspektům a konkrétním potřebám jednotlivců. Jejich dlouholeté zkušenosti pomáhají klientům při výběru vhodného vozu, jeho úpravách i při jednání na úřadech. Poradci poskytují komplexní servis a klientům asistují při zpracování žádostí o státní příspěvky na zvláštní pomůcky (pořízení osobního automobilu, speciální úpravy řízení a také individuální vestavby). Vycházíme vstříc nejen kvalitním poradenstvím, ale také finanční podporou. Hendikepovaný klient může získat slevu na pořízení nového vozu ŠKODA u jakéhokoliv obchodního partnera značky ŠKODA v České republice. A nejen to. Programu ŠKODA Handy lze využít i při koupi zánovního vozu v síti certifikovaných prodejců ŠKODA Plus. Hezký zbytek dne.
Štefan
Dobrý den, když vezmu špičkové a zároveň nádherné auto jako je Škoda Octavia III nebo nedávno představenou 3. generaci Superbu, který se rovněž velmi povedl, nechápu proč Škodovka nemá pořád odvahu nabídnout tyto 2 modelové řady taky konečně v USA ? Co tomu brání ? Když koncern VW staví automobilky Škoda v Číně, proč nepostaví taky v USA když mohou Japonci a Korejci ?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Štefane, děkuji za milá slova uznání. Značka ŠKODA působí aktuálně na více jak 100 trzích světa. V rámci růstové strategie se aktuálně zaměřujeme kromě již etablovaných trhů na prorůstové trhy na východ a jih od České republiky.
mkvig
Dobrý den,
u octavie 2.0 TDI 132 kw nabízíte pouze DSG převodovku. Je to kvůli velkému momentu(technický problém, "malá" mech. převodovka), nebo je to obchodní záležitost(nabídka poptávka)? Děkuji.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, většina zákazníků u motorizace 2.0 TDI 135 kW 4x4 preferuje automatickou převodovku. U modelu RS nabízíme tuto motorizaci (bez 4x4) i s manuální převodovkou.
nové auto
Zdravím, moc ráda bych si koupila z bazaru 1 až 2 roky staré auto, ale hodně se bojím, jelikož když slyším denně v televizi jak zákazník naletí a pak se soudí,brrr. Raději si koupím to nejlevnější ale hlavně nové abych nedopadla také tak jako jiní nešťastníci. Jto samej podvod na lidech.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, aktuální situace na trhu s ojetými vozy nám není lhostejná, proto jsme zavedli program prodeje ověřených vozů ŠkodaPlus (www.skodaplus.cz), kde nabídku tvoří tzv. roční vozy, popřípadě ojeté vozy do maximálního stáří 5 let/nájezdu 120 tis km. Tyto vozy jsou technicky prověřené, s transparentní historií a nabízíme na ně záruku. V případě zájmu o pořízení nového vozu je nyní možné využít také programu "Škoda bez starostí" - možnost pronájmu vozu za pevnou mešíční splátku.
Vojta
Kdy se bude prodávat Superb combi?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobré odpoledne, Vojto, příjem objednávek plánujeme v letních mesících, první dodávky zákazníkům v říjnu.
Petr
Dobrý den,
Jsem vášnivý řidič, a má otazka zní jestli se clověk s takovým zájmem ma šanci se uplatnit ve vaší společnosti? (nemám na mysli kamionovou dopravu atd.) děkuji za odpověd.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Petře, jako vášnivému řidiči bych Vám poradil ucházet se např. o pozici testovacího jezdce.
Stanislav
Dobrý den.Mám objednanou novou fabii combi ze dne 6.3.2015 a chtěl bych vědět přibližný termín dodánívozu(den,týden).Děkuji za odpověd a přeji pěkný den.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Stanislave, děkujeme za projevenou důvěru. Ohledně dodací termínu Vašeho vozu kontaktujte prosím svého prodejce Škoda s konkrétním dotazem.
Pavel
Je možné se s Vámi setkat a nabídnout obchodní spolupráci? Děkuji
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Pavle, upřesněte o jaký typ spolupráce by mělo jít a kontaktujte ŠKODA Auto Česká republika, děkuji.
Miroslav
Dobrý deň pán Vlček, chcem sa informovať či nový Superb bude mať priznané koncovky výfuku iba vo vrcholnej motorizácii. Inak gratulujem, je to to krásne vozidlo a verím, že bude predajný hit . Miroslav SR
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Miroslave, nový model Superb má koncovky výfuku vyvedeny viditelně do nárazníku výhradně ve vrcholné verzi 2.0 TSI o výkonu 206 kW.
Daniel König
Dobry den, predne gratuluji k dosahovanym vysledkum. 
Mam otazku proc pro Rapid/Spaceback nelze objednat sportovni volant jako mimoradnou vybavu jako to je mozne u Fabie nebo Octavie, ktera ho ma i v paketu Dymamic?
Druha otazka je zda neuvazujete zaradit do mimoradnych vybav paket Style (panoramatickou strechu, zatmavene predni mlhovky, cerna zrcatka, dlouhe sklo na dverich zavazadloveho prostoru, spoiler na 5. Dverich, tmave zadni svitilny). V Nemecku je tento paket mozne objednat jako mimoradnou vybyvu pro vybavu Ambition a Elegance, proc ne i v CR?

Dekuji za odpoved
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Danieli, sportovního volantu do Rapidu Spaceback i paketu Style se dočkáte již v brzké době.
xy
mate plany
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Máme, ambiciózní :-)
Michal
Dobrý den, plánujete někdy do budoucna vůz v kombinaci výkon/luxus/rodina ?

Děkuji
PS: velmi vám fandím :)
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobré odpoledne, Michale, záleží na tom, co přesně si představujete pod jednotlivými pojmy. Za mě třeba tuto trojkombinaci splňuje jak Škoda Octavia, tak nový Superb.
Ľubo
Dobrý deň, na kedy sa predpokladá začiatok predaja novej Fabie v style Monte Carlo?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Ľubo, model Fabia Monte Carlo se začne prodávat v polovině dubna letošního roku.
Ivo
Dobrý den, nakdy je plánován facelift Octávie. Děkuji.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Ivo, model Octavia se nachází v rané fázi životního cyklu a facelift je otázkou budoucnosti.
petar99
Dobrý den mě by zajímalo kolik jste v minulém roce odpracoval flexikont jako vaší zaměstnanci na lince?V případě že žádné tak proč tomu tak je?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobré odpoledne, děkuji za dotaz, mé ohodnocení již v sobě zahrnuje práci přesčas, která tvoří významnou část mé pracovní doby každý den.
Roman K.
Dobrý den,

prosím Vás, uvažujeme o koupi vozu do rodiny. Prozraďte podrobnosti o modelu Roomster který má přijít na trh? Bude jako Caddy? Nebo touran? Prosím o co nejvíce informaci které můžete "prozradit" Děkuji
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Romane, nástupce modelu Roomster přijde na trh v průběhu roku 2016 a bude nabízen jak v osobní, tak v užitkové verzi. Bude vyráběn v kooperaci s Volkswagen užitkové vozy.
lukasCZE
Dobrý den.
Škoda Auto je asi "poslední" v pořadí ve Volkswagen Group. Jak moc jste omezováni hlavním vedením koncernu? Do jaké míry se to projevuje na technologickém, designovém a cenovém vývoji vaší automobilky? Byla by Škoda Auto vývojově více napřed než nyní, kdybyste nebyli součástí Volkswagen Group?
Děkuji za odpověď.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Lukáši, děkuji za dotaz. Bez vstupu koncernu Volkswagen v roce 1991 by automobilka Škoda dnes již pravděpodobně neexistovala... Škoda je třetí největší značkou skupiny Volkswagen, v loňském roce jsme vyrobili a prodali více než 1 milión vozů, provozujeme vlastí designové a konstrukční centrum, v České republice vyvíjíme nejenom všechny vozy značky Škoda, ale také řadu komponentů pro koncern. Každá značka skupiny Volkswagen má jasnou pozici a vedení koncernu nemá v případě předložení ekonomicky, obchodně a technicky smysluplného projektu sebemenší důvod žádnou z nich omezovat.
Aleš Haltof
Dobrý den, při uvedení Octavie 3 na trh se objevily spekulace o karosářské verzi CC. Je tato varianta reálná?
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pane Haltofe, s tímto karosářským provedením v případě modelové řady Octavia nepočítáme. Jak uvádíte, jednalo se pouze o spekulace. Hezký zbytek dne.
Ivan
Plánuje se výroba rapid kombi.Děkuji za odpovědˇ.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Ivane, tuto variantu zatím neplánujeme.
Petr Wojnar
Dobré odpoledne, určitě jste se již několikrát zamyslel, jaký bude automobilový svět v budoucnosti. Můžete, prosím, napsat Vaši představu o automobilech v roce 2030 - nejrozšířenější paliva, spotřeba, výbava, apod. ? Mockrát děkuji
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, Petře, v budoucnu nás čeká období integrované mobility, kde automobily budou i nadále hrát významnou roli, avšak při použití nejnovějších technologií v oblasti moderních agregátů a s využitím vysokého stupně elektronických komponentů. Nelze vyloučit ani autonomní řízení a další.
Jarda
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli připravujete nějaký marktingový projekt , aby jste oslovili finančně negramotné zákazníky, kteří kupují ojetiny na přeražené úvěry? Marketingová akce "todarozum" to určitě nedokáže.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den Jardo, s výhodami programu prodeje i financování prověřených ojetých vozů Škoda Plus se zákazníci mohou seznámit nejen na zmíněných stránkách, ale také na webu Škoda a v široké prodejní síti Škoda Plus. Mohu prozradit, že v letošním roce připravujeme další zatraktivnění a rozšíření programu Škoda Plus.
Daducha
Dobry den, chci se zeptat kdy se v Octavii objevi motor 1,6 MPI EA211? Myslim kdy se objevi u nas v CR. Dekuji
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, tato motorizace je určena primárně pro východní trhy, její nasazení v České republice neplánujeme.
rokyta.p
Dobrý den, 

- Která barevná kombinace nové Fábie se Vám osobně líbí nejvíce?

- Můžete už prosím prozradit něco k chystanému SUV?

ps: přijměte prosím malou gratulaci k nové Fabii a Superbu, působí výborně :-)
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, pane Rokyto, děkuji Vám za dotaz. Po designové stránce je nová Fabia velice zdařilá. Shodou okolností jsme právě dnes obdrželi prestižní designové ocenění tzv. Red Dot Award. U modelu Fabia oceněněji možnost vysoké individualizace prostřednictvím jedné z 125 variant barevného konceptu. Tento je velice pozitivně hodnocen zejména mladými zákazníky. Osobně se mně nejvíce líbí kombinace bílé karoserie s červenou střechou a červenými koly. Naše nové SUV bude navazovat na designovou DNA značky Škoda, vycházející z konceptu VisionC a bude podpořeno nejmodernější technologií, při zachování prostoru a užitné hodnoty vozu jako takového. Velice Vám děkuji za slova chvály a přeji hezký den.
megacruiser
Dobry den, je mozne ze nekdy v dohledne dobe bude mit Citigo ovladani okna spolujezdce take u ridice a u 3 dverove verze pamet nastaveni sedadla ridice? Tyto 2 veci me odrazuji od koupe. Dekuji Vam.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobrý den, požadované ovládání oken model Citigo již má. Stejně tak si lze nakonfigurovat do vozu i paměť nastavení sedadla řidiče. Pevně věřím ve Vaši spokojenost s novým vozem :-)
Darren
Jaka je v soucasne dobe konkurence znacky Skoda (znacka)? A jaka konkurence to bude za deset let? Co rikate nazoru, ze premiovy segment a mainstreamovy se vyrazne priblizuje.
Luboš Vlček, šéf Škoda Auto ČR
Dobré odpoledne Darrene, v loňském roce Škoda Auto poprvé překročila prodej jednoho milionu vozů v kalendářním roce a potvrdila tak svoji pozici mezi významnými hráči na trhu. Konkurenci vnímáme jako celek, přičemž se selektivně nevymezujeme vůči jednotlivým značkám. Našim dlouhodobým cílem zůstává oslovit co nejširší spektrum zákazníků prostřednictvím kvality našich produktů a služeb.
Tomáš Kovařík
Diskuze (0)