Chytrá autorádia trhají prodejní rekordy v ČR

Prezentace klienta
Diskuze (0)
Vlastní automobil je v dnešní době pro většinu lidí již samozřejmostí. Při jeho výběru věnujeme velkou pozornost jeho kvalitám i výbavě. Co ale při dlouhých cestách kromě dobrých jízdních vlastností oceníme nejvíce je kvalitní autorádio.

Jeho poslech nám z řízení může vytvořit zcela jiný zážitek. Podle čeho bychom se měli při jeho výběru řídit a jaké typy se na trhu vyskytují?

Přestože je nákup vozu docela náročným úkonem, který navíc významně zatíží rodinný či osobní rozpočet, přibývá každým rokem na silnici tisíce nových aut. Lidé využívají automobily nejen k osobnímu užitku, zábavě či požitku z jízdy, ale řízení se často stává i prostředkem obživy. Za volantem tak trávíme stále více času. A proč si ten čas něčím nezpříjemnit? Ideálním způsobem je poslech oblíbené hudby. Dnešní autorádia navíc nepřehrávají jen muziku, zvládnou vás bez problémů odnavigovat do místa určení a poskytují maximální komfort během řízení. Kromě nárůstu počtu vozů na silnicích se tak zároveň zvedla i poptávka po chytrých autorádiích, a to dokonce o 80 %. Je to vůbec možné? Samozřejmě, inteligentní přístroj se 6,2" obrazovkou, GPS navigací, integrovaným DVD přehrávačem, Bluetooth a streamováním hudby seženete totiž již od 5990 Kč. Abyste si mohli vybrat přesně podle vašeho gusta a potřeb, dělí se chytrá autorádia na 2 základní typy: univerzální 2DIN autorádia a speciální neboli OEM autorádia.

Univerzální 2DIN autorádia

Za touto podivnou zkratkou se neskrývá nic jiného než rádio, které je 2 krát větší než klasické autorádio. Právě proto je v jeho názvu ukrytá číslice 2. Rozměry 2DIN autorádii jsou 100mm na výšku a 180mm na šířku. Přívlastek univerzální znamená, že tato autorádia pasují do libovolného vozu s využitím redukčního rámečku, který vymezí prostor mezi palubní deskou a samotnou jednotkou. Rádio hravě zvládá přehrávat hudbu či DVD, navigovat pomocí GPS a ovládat telefon díky funkci Bluetooth. Díky té se rádio bezproblémově spáruje s vaším mobilním telefonem a vy můžete jednoduše telefonovat i přijímat hovory. Telefonování za jízdy už dál nebude riskantní. Vedle těchto funkcí nabízí rádio u některých vozů možnost ovládat jej volantem s využitím speciální redukce. Stačí pak jen pár doteků volantu a snadno naladíte vaši oblíbenou stanici bez obav ze ztráty vědomí o dopravní situaci. A to není vše, chytrá 2DIN autorádia se navíc dají pořídit již od 5990 Kč.

Speciální (OEM) autorádia

OEM autorádia představují již složitější typ autorádií. Jejich instalace je možná pouze do určitých modelů automobilů. Stejně jako univerzální 2DIN rádia zvládají obrovské množství chytrých funkcí, zásadním rozdílem je ale v perfektní komunikaci s řídící jednotkou vozu. Ta spočívá v zobrazování nejrůznějších stavů automobilu, jako jsou otevřené dveře, venkovní teplota či funkce klimatizace na displeji rádia. Mimo to ho lze také propojit se zadní parkovací kamerou, která dokáže nejenom při couvání zobrazit prostor za vaším vozem, díky čemuž dokonale přispěje samotné bezpečnosti – nejenom při parkování. Takového pomocníka jistě během jízdy plně využijete, skvěle pasuje místo továrních autorádií a barevně perfektně doladí interiér vašeho vozu, zvlášť veškeré svítící prvky na vaší palubní desce. Speciální OEM autorádia můžete zakoupit již od 7890 Kč.

2DIN.cz - největší prodejce autorádii v ČR

Pokud si stále nevíte rady, které rádio pro vás bude to pravé, nebojte se svěřit do rukou největšího prodejce autorádií v ČR. Společnost 2DIN.cz má s prodejem rádií široké zkušenosti, ale také vám ochotně pomůže s instalací nového přístroje, a to dokonce i na počkání. Prodejna disponuje největší nabídkou chytrých autorádií na českém trhu, denně má k dispozici více jak 100 druhů skladem, moderním vybavením, vlastním montážním střediskem a obrovským výběrem příslušenství. Kvalitní technický servis a online zákaznická podpora je již samozřejmostí. Neváhejte a vyberte si jedno chytré rádio i pro vaši pohodlnou jízdu.

Prezentace klienta
Diskuze (0)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly