Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínská BYD plánuje start prodeje elektromobilů v Evropě na rok 2011

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
Čínská automobilka Build Your Dreams (BYD), která je partnerem německého automobilového koncernu Daimler, hodlá od příštího roku prodávat v Evropě hybridní vozy a elektromobily. Informoval o tom list Financial Times Deutschland.

BYD by se tak podle agentury DPA mohla stát prvním čínským podnikem, jenž bude v Evropě nabízet automobily šetrné k životnímu prostředí.

Evropská expanze společnosti BYD má být podle listu řízena z Německa. Firma si údajně hodlá zřídit evropskou centrálu ve Frankfurtu nad Mohanem. Tam má evropské ústředí rovněž čínská automobilka Brilliance, která je partnerem německého výrobce luxusních vozů BMW.

Společnost BYD minulý měsíc na pekingském autosalonu představila elektromobil e6, jenž by mohl jako první čínský automobil vstoupit na trh ve Spojených státech. BYD doufá, že zahájí prodej tohoto vozu na západním pobřeží USA ještě v letošním roce.

Čínské automobilky nyní vyvíjejí automobily šetrné k životnímu prostředí v naději, že by se s nimi mohly prosadit i na zahraničních trzích. Peking v současnosti podporuje ekologickou dopravu ve snaze zlepšit životní prostředí, snížit závislost na dovozu ropy a získat podíl ve slibném odvětví, ve kterém zatím nejsou žádní zavedení konkurenti.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
11. 6. 2010 12:52
Re: Tisíckrát opakovaná pitomost se stává pravdou...
Tisíckrát opakovaná pitomost se stává pravdou... a nektere tve vety jsou toho nejlepsim prikladem. Napriklad:
--- Li ion baterie, ktere se nyni pouzivaji, toxicke nejsou. To se traduje z doby Pb a NiCd akumulatoru. Nove akumulatory se vyrabeji z beznych netoxickych prvku.
--- I kdyz se elektrina vyrobi z uhli, je elektricke vozidlo porad energeticky uspornejsi, i kdyz se zapocte ucinnost prenosu a nabijeni/vybijeni. Kdyz se zapocte cely energeticky mix, je to v mnoha zemich mnohonasobne uspornejsi.
--- Zrani energetickych spicek z vetrniku je snad dobre, protoze kam jinam s temi vlnami energie, nez do akumulatoru aut? Ta energie je zadarmo.
--- Myslis, ze chudsim statum spis pomuze volny obchod se svetem, a nebo ekonomicka izolace podlozena tvym tvrzenim, ze "to delaj chudaci za par supu". Ja verim tomu prvnimu. Mimochodem, zivotni uroven cinanu raketove roste, a nejen tech nejbohatsich, vsech.
10. 6. 2010 11:51
Re: Tisíckrát opakovaná pitomost se stává pravdou...
Třeba já jsem za Vietkongy rád. A to u nich nenakupuju. Konkurujou řetězcům cenami a neumožní jim tak zvedat některé ceny tolik, kolik by chtěli.
Stejně tak jsem rád za cenovou válku automobilek.
Před pár lety bych nové auto třídy C za průměrný roční plat nekoupil, protože takové nebylo. Dneska za těch 300 tisícovek máme v nižší střední spoustu základních verzí, ba i některé trochu vyšší...
Avatar - Pierro
10. 6. 2010 09:00
Re: Tisíckrát opakovaná pitomost se stává pravdou...
klid kámo... vždyť je jen na nás zákaznících zdali si tyhle čínský sRačky budem kupovat. Je to stejné jako s vietnamskými kšefty se zeleninou a hadry. Když ti to vadí, nechoď tam a rozhodně nic nekupuj. Ono to vlastně tak levné není, jak to vypadá n první dojem. A pokud takhle bude uvažovat dalších 100 anebo tisíc lidí, nguyeni pojdou na úbytě. Totéž platí o autech z Číny. Kde zboží nemá kupce, není ani kšeft.. takže když už jsme si tuhle žlutou pakáž jednou pustili za hranice, bojujme s tím .... tržně... ;-)
Avatar - WinDiesel
9. 6. 2010 20:59
Tisíckrát opakovaná pitomost se stává pravdou...
Aneb, redakci, kolikrát ještě zopakujete slogan "automobily šetrné vůči životnímu prostředí"...
A to jako čím... ???
- Že to nějaký chudák v Číně za pár juanů mastí hlava nehlava, odpady se v Číně neřeší, pracovní prostředí už vůbec ne, hlavně aby to bylo levné...
- Že to bude žrát elektriku ze vzdálených zdrojů, případně předraženou z větrných a fotovoltaických elektráren?
- Že to bude jezdit na těžké baterie plné chemikálií, o jejichž recyklaci se kdoví jestli někdo postará???

A co bezpečnost - opravdu nás Číňani neuškvaří vysokým napětím. A co bouračky - budou tato auta zabezpečená proti zkratům a probíjení???
Jojo, ještě to párkrát zopakujte a bude to pravda... "automobily šetrné vůči životnímu prostředí"..."automobily šetrné vůči životnímu prostředí"..."automobily šetrné vůči životnímu prostředí"...
To jsem tedy nevěděl že už má auto.cz pocket money i od Číňanů... Vypadá to tak.
Avatar - twistedTSD
9. 6. 2010 19:07
Re: Super
dokonce i samotny BYD se pry mel uz nejakou dobu prodavat v CR, ale myslim ze jsme rozhodne o nic neprisli...