Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínská kopie Mercedesu C 63 AMG se jmenuje C50E

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Čínská automobilka BAIC v Pekingu představila model C50E, který silně připomíná C 63 AMG.

Koncern Beijing Automotive Industry Holding Co Ltd (BAIC) v oblasti vývoje a výroby osobních automobilů spolupracuje s firmami Mercedes-Benz a Hyundai. Vybrané modely těchto značek vyrábí pro čínský trh.

Kromě toho vyrábí BAIC i své vlastní modely, z nichž některé nezapřou silnou inspiraci vozy značky Mercedes-Benz. První z nich se představil koncem roku 2010 a svým vzhledem dával více než jasně najevo, že za vzor posloužila třída B. Letos jde tento model pod označením BC301 do prodeje na čínském trhu.

Další model inspirovaný Mercedesem a to rovnou slavnou třídou G je BAIC B80VJ, který se představil letos v Pekingu po boku modelů C90L a C50E. Právě posledně jmenovaný lze označit za další novinku značky BAIC, při jejímž navrhování se designéři většinu času dívali na Mercedes a tentokrát to byl s největší pravděpodobností C 63 AMG.

BAIC C50E nejspíš nebude mít pod kapotou stejně výkonný osmiválec jako jeho vzor z Affalterbachu, ale na rozhodně se mu snaží přiblížit dramatickým pojetím předních partií. V případě designu zádě se čínský sedan snaží svůj německý vzor dokonce překonat, k čemuž především spoiler na víku zavazadlového prostoru.

K technice C50E nebyly zveřejněny oficiální informace, ale je poměrně pravděpodobné, že se stejně jako v případě modelu BC301 pod karoserií inspirovanou německým designem budou ukrývat pohonné jednotky, jejichž původ lze vystopovat v Japonsku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
28. 4. 2012 00:00
Re: mercedes?
Zadek z profilu mi připomíná Peugeot 206, kdyby měl karoserii sedan. Profil předku na mě působí tak nějak smíchaná starší Impreza a nějaký Saab.
27. 4. 2012 21:03
Re: mercedes?
ja v tom sice mergla nevidim ale prekarosovat blatniky a narazniky neni zadna velka traga, viz nase slavna Citigo alias Up! alis Mii.
Treba pouzili skelet, to z fotek tezko poznas. A BAIC zni vylozejne jako PAJC :-) takze to opajcovali :-!
27. 4. 2012 17:57
mercedes?
proboha kde? autor má asi velikou averzi vůči čínskému lidu,když se v tomto voze snaží najít,respektive našel - mercedes >:D :no:
27. 4. 2012 15:11
:DDD
no uplne "silně" to pripomina mercedes, fakt >:D autor zjavne potrebuje dost silne okuliare a pravdepodobne ma aj problem s odhadom proporcii.
27. 4. 2012 14:42
Uz je to nuda
Pro zmenu ted nemyslim to kopirovani, ale spis tu snahu ve vsem hledat kopii.
Jiste, ta podobnost tam je v proporcich a ty linie na boku auta taky potvrzuji ze se inspirovali u Mercedesu, ale ten predek je jinej, zadek taky, a cele auto vubec neni kopii Cecka...