Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínský Geely míří na britský trh

David Bureš
Diskuze (1)
Prvním nabízeným modelem na anglickém trhu bude Geely Emgrand EC7.

Automobily čínské značky Geely International Corporation bude ve Velké Británii prodávat anglická firma Manganese Bronze Holdings (MBH). Její vedení očekává, že vozy Geely mohou být v budoucnu stejně prodejně úspěšné, jako jsou dnes vozidla korejských značek.

MBH se stane distributorem nových vozů Geely na britském trhu, nabízet bude i náhradní díly. Úkolem firmy je také vybudování sítě dealerů. Anglické zastoupení Geely bude fungovat pod názvem Geely Auto UK.

Jako první se v Británii začne prodávat model Emgrand EC7, který bude k dispozici jako hatchback a sedan. Pod jeho kapotou bude pracovat 1,5litrový, nebo 1,8litrový benzinový motor. Emgrand EC7 letos v nárazových zkouškách Euro NCAP získal čtyři hvězdičky.

V blízké budoucnosti se počet nabízených vozů Geely v Británii rozšíří. Dovozce počítá s tím, že v následujících čtyř až pěti letech bude na britský trh uváděn každý rok alespoň jeden nový model.

První cena Geely Emgrand EC7 se bude v Británii pohybovat okolo částky 10.000 liber (v přepočtu zhruba 293 tisíc korun). Automobil má být podle vyjádření Geely Auto UK bohatě vybaven, poskytována na něj bude pětiletá záruka či záruka na 100 tisíc mil.

Prioritou Geely Auto UK jsou spokojení zákazníci. K těm má vést vybudování reprezentativní sítě prodejců, kterých má být 30 až 40. Geely Auto UK oslovuje menší firmy, které své zákazníky dobře znají a kvalitně o ně pečují. Oproti konkurentům chce být dovozce více zaměřen na péči o zákazníky.

Prodeje vozů značky Geely mají postupně růst až s uvedením dalších vozů na trh.

Geely sice vlastní švédskou automobilkou Volvo, vedení Geely Auto UK však zdůrazňuje, že firma bude zcela oddělena od aktivit Volva.

MBH a Geely jsou partnery delší dobu. Tradiční londýnské vozy taxislužby v Coventry vyrábí London Taxi Company, divize MBH, pro ostatní trhy jsou však tyto vozy vyráběny v Číně automobilkou Geely. Geely Auto UK bude sídlit na stejném místě jako London Taxi Company.

David Bureš
Diskuze (1)