Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën C-Quatre: První skici nového levného sedanu

David Bureš
Diskuze (9)
Francouzská značka Citroën hodlá letos představit druhou generaci kompaktního sedanu C-Quatre. Zatím tu jsou její první skici.

Citroën hodlá na čínském trhu uvést nový levný sedan nazvaný C-Quatre. Přestože se prototypy automobilu objevily i na evropských silnicích, vůz bude podle dostupných informací dostupný výhradně v Číně.

Ještě před oficiálním odhalením auta Citroën zveřejnil jeho první nákresy. Na těch se ukazuje pohledný automobil, jehož silueta je shodná s předchůdcem. Příď i záď auta ale čekají změny.

Vpředu se objeví moderněji pojaté světlomety navazující přímo na vodorovné lišty v masce chladiče. Záď zase ozdobí chromovaný pás spojující koncová světla. Chromované prvky se totiž mezi čínskými zákazníky těší velké oblibě.

Jedna ze zveřejněných skic ukazuje též interiér nového C-Quatre. Ten vsadí na jednoduché, ale elegantní linie. V duchu doby nebude na středovém panelu chybět obrazovka multimediálního systému.

V Evropě Citroën aktuálně prezentuje především novou koncernovou platformu EMP2, levný sedan pro Čínu ale použije starší techniku v podobě platformy PF2. Tu používá dosavadní model C-Quatre, v Evropě je známá z Peugeotu 307 nebo Peugeotu 3008.

Současné provedení sedanu C-Quatre bylo odhaleno v roce 2009, jedná se o tříprostorový model odvozený od první generace hatchbacku C4. Vedle toho francouzská značka v Číně prodává ještě podobně velké sedany C4 L a C-Elysée. První je postavený na základech druhé generace C4, zatímco druhý, známý též z evropských trhů, je převlečený Peugeot 301.

David Bureš
Diskuze (9)
11. 7. 2015 22:57
Nova Jetta?
Skor novy lacny Volkswagen. Aspon na prvy pohlad to vyzera ako nova Jetta. Kde je francuzsky sarm? Aj novy Renault Talisman sa dost ponemcil...Nie ze by to bolo na skodu, ale francuzske auta dokazali byt nadherne zvodne a nie nemecky chladne.
11. 7. 2015 14:08
Re: PSA je v cudu.
Snad to nebude s Citroenem tak hrozný. Uvidíme, kam to půjde dál.

Co se týče chromu, tak mám dojem, že největší spotřebu chromu hlásí poslední dobou VW... To je úplná přehlídka chromovaných masek...
Avatar - KANKUNEN
11. 7. 2015 13:48
PSA je v cudu.
Sarm a elegance je ta tam. Jsou schopni pouze klasiky ve stylu vw nebo bizarnosti. Obracene interiery, dvojksicht a poutove chromy je tahnou akorat pod cinske kridla.
11. 7. 2015 13:13
Re: Nemůžu si pomoct...
,ale tohle mělo přijít před 5 -ti lety ;-)
11. 7. 2015 12:08
Re: Nemůžu si pomoct...
:-) :yes: