Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën v Paříži

Diskuze (0)
Francouzský Citroën pojal účast na autosalonu v domácím městě opravdu velkolepě. Jeho sedmi novinkám může co do počtu konkurovat jen Lotus…

Nejmenším z nových Citroënů je elektromobil C-Zero. Malý městský vůz je sesterským modelem Mitsubihsi i-MiEV a Peugeotu i0n. K prvním evropským zákazníkům se dostane na konci letošního roku.

Další novinkou je C4. Nová generace sází na uhlazenější a elegantní styl, k tomu přidává pár zajímavých technických novinek a pro Citroën typicky několik nezvyklých designových řešení. Nová C4 byla také vůbec prvním autem, ke kterému jsme z letošního pařížského autosalonu přinesli první dojmy.

Souputníkem tohoto modelu bude nový DS4, který si bere na mušku prémiové zástupce v segmentu. S tímto novým modelem si ale Citroën dává načas – zatím proběhla jen základní statická prezentace. Auto stálo na točně a nebylo přístupné.

Zatímco C4 přichází v nové generaci C4 Picasso a Grand C4 Picasso prošly alespoň faceliftem. Změn je více, ale hlavním rozpoznávacím znamením jsou diodová světla pro denní svícení.

Automobilka s dvojitým šípem ve znaku přichystala také facelift pro C5. Model střední třídy dostal nový design předních i zadních světel, nové motory a další menší technická vylepšení.

Divize Citroën Racing se blýskla speciálem DS3 WRC. Od příštího roku se bude prohánět po tratích mistrovství světa, kde nahradí velmi úspěšnou C4 WRC.

Běžní smrtelníci se mohou těšit aspoň na hot-hatch DS3 Racing, který vznikne pouze ve formě limitované edice.

Ze světa konceptu přichází v premiéře Citroën Lacoste. Vedle stylového plážového vozítka se opět představily také studie elektromobilů Revolte a Survolt.

Diskuze (0)