Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën bude závodit ve Fomuli E

Michal Fokt
Diskuze (1)
Značka DS s prémiovými ambicemi chce své image budovat i na závodních tratích a od příští sezony nastoupí ve Formula E, ekologické alternativě efjedničky.

Web motorsport.com informoval, že 11. května proběhl v testovacím areálu Val D'Or tajný test, jenž je součástí příprav divize Citroën Sport na příští sezonu šampionátu elektrických monopostů Formula E. Testovací jezdec francouzské značky zkoušel údajně některá nová technická řešení, jako je třeba CVT převodovka. Ta je nyní ve Formuli E zakázána, nicméně řada týmů tlačí na to, aby bylo její použití do budoucna povoleno.

Ačkoli to obě strany odmítají komentovat, má se za to, že Citroën, pardon, DS, spojí své síly s týmem Virgin Racing miliardáře Richarda Bransona. Zmíněná závodní stáj naznačuje, že by v příštím roce mohl nasadit dva týmy, přičemž jeden z nich by byl provozován pod jménem DS. Je tedy velmi pravděpodobné, že se testu ve Val D'Or zúčastnili i inženýři Virginu.

Jasně ji by v tomto ohledu mohlo být už 27. června, kdy se jede London ePrix, svou účast totiž přislíbil sám Branson, což by mohlo naznačit, že hodlá oznámit něco zásadního, případně "překvapivého".

Michal Fokt
Diskuze (1)
31. 5. 2015 16:11
sleduju
jak jsem prestal sledovat F1 (proste nemam Sport1-2 a kupovat balicek s nima se me nechce) tak jsem diky tomu ze je pravidelne na youtube zacal sledovat prave Formuli E, a krom zvuku ktery je proste jiny, je to zajimava podivana, tenhle sampionat a i dalsi s elektromobily maji dobudoucna velkej potencial :-) i proto ze od pristi sezony jiz nebudou stejne vozy pro vsechny jako nyni, takze se tesim s cim prijdou jednotlive automobilky a teamy :-)

vzhledem ke spekulacim na mozne vzkriseni Tesly Roadster coby sportovniho zastupce znacky Tesla (po modelu X a 3), by bylo zajimave kdyby do Formule E zavitala i prave Tesla Motors a stala tak proti rivalovi Virginu, tedy 2 majitele kteri jsou konkurenty v dobyvani vesmiru