Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën C-Crosser: Co nám jen připomíná?

Dan Vořechovský
Diskuze (48)
Příští rok se na trh dostane nové SUV koncernu PSA, které u Citroënu nazývají C-Crosser.

Skoro by se chtělo říct: no konečně! Francouzské automobilky velmi dlouho váhaly se vstupem do segmentu SUV a tento rok se s koncepty a novinkami doslova roztrhl pytel. Dnes koncern PSA oznámil, že v létě příštího roku uvede na trh svůj model třídy SUV nazvaný C-Crosser.

Půjde o 4,64 m dlouhý, 1,81 m široký a 1,73 m vysoký vůz, který vznikl ve spolupráci s Mitsubishi Motors a vychází tak z modelu Outlander. Jak je v poslední době u Citroënu zvykem, chromem se nešetřilo (zejména na přední masce). Vůz celkově vypadá robustně a charakterizují ho výrazně zaoblené tvary. Citroën C-Crosser se do terénu příliš nežene a konstruktéři se rozhodli pro umístění vzpěr MacPherson vpředu a víceprvkové zavěšení zadní nápravy. 18palcová kola jsou obuta do pneumatik Michelin.

Při uvedení na trh bude C-Crosser dostupný s novým dieselovým motorem 2,2 HDI podávající výkon 115 kW (156 k) a točivý moment 380 Nm. Motor bude spojen s šestistupňovou manuální převodovkou. Tento “ekologický” diesel, který standardně obsahuje filtr pevných částic, může spalovat také diester (70% nafta, 30% metylester řepkového oleje). Přenos výkonu lze nastavit třemi způsoby: pohon všech kol, pohon předních kol a režim lock pro kluzký povrch.

C-Crosser nabídne díky třetí řadě sedadel, která se sklápí do podlahy, až 7 míst. Druhou řadou sedadel lze pohybovat v rozsahu 80 mm dopředu a dozadu a lze ji sklopit tak, že se vytvoří zcela rovná plocha. Zadní výklopné dveře umožňují díky nosnosti 200 kg nakládání těžkých předmětů.

Na trh bude ve stejné době jako C-Crosser uveden i bratrský model 4007.

Dan Vořechovský
Diskuze (48)
27. 10. 2006 23:15
SUV
asi nerozumim dnesni dobe, ale co ma clovek z toho, ze jezdi v takovymhle vehiklu, kterej se tvari jako terenak a pritom si s terenem rozumi asi jako kocka s mysi? ;-\ ..dalsi automobilka, ktera me zklamala ;-\ to uz nam moc tech "neposkvrnenych" moc nezbylo :no:
Avatar - misoo
27. 10. 2006 18:44
Re: SUV za každou cenu
hold biznis je biznis... ;-\
Avatar - misoo
27. 10. 2006 08:15
Re: Těším se
Humbert, Ghostyx, velmi si cenim ze si pamatate moje prispevky, diky !! :-) :yes:
Avatar - Ghostyx
26. 10. 2006 22:44
C-Crosser
Tenhle Citous se fakt poved na rozdil od Pazouta, ale podivejte se na Cayene jak se hezky prodava pritom design je ponekud rozporuplny (mne se libi)..., takze ani Peugeota bych predem neodepisoval. ;-)
Avatar - Ghostyx
26. 10. 2006 22:38
Re: Těším se
Misoo jako vzdy poklona kamo... :yes: :yes: :yes: