Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën C-Crosser startuje na 33 590 eurech a bude druhým nejdražším modelem

Dan Vořechovský
Diskuze (23)
První SUV od Citroënu s názvem C-Crosser se pomalu blíží na český trh. První ceny zveřejnilo německé zastoupení francouzské automobilky.

První vůz kategorie SUV od Citroënu C-Crosser již má svůj ceník. Cena za model C-Crosser v základní verzi Tendance začíná na 33 590 eurech (cca 950 tisíc Kč). Za 37 590 eur (cca 1,060 mil. Kč) si pak můžete C-Crosser pořídit ve vyšší výbavě Exclusive. Tyto ceny uvádí německý Citroën. Sesterské Mitsubishi Outlander je přitom s jiným motorem k dispozici na českém trhu již od 799.900,-Kč.

C-Crosser bude v obou verzích výbavy nabízen se vznětovým agregátem HDi o objemu 2,2 l, který podává výkon 115 kW (155 k) při 4 000 ot./min. Maximální točivý moment dosahuje 380 Nm při 2 000 ot./min. a motor je standardně vybaven filtrem pevných částic. Hnací síla motoru se na přední kola přenáší přes manuální šestistupňovou převodovku. Pohon všech kol je možné získat za příplatek. Průměrná spotřeba paliva činí podle výrobce 7,2 litrů na 100 km, přičemž emise CO2 dosahují 191 g na kilometr. Vůz je v obou verzích výbavy standardně vybaveny systémem ESP, šesti airbagy, klimatizací nebo koly z lehkých slitin.

Nejdražším modelem Citroënu na českém trhu je nyní limuzína C6, která se prodává za ceníkové ceny od 1,195 až 1,645 milionu korun. Druhou nejdražší modelovou řadou je nyní velkoprostorový C8, ale C-Crosser by ji mohl v cenové hierarchii značky předstihnout.

Dan Vořechovský
Diskuze (23)
Avatar - Ghostyx
21. 5. 2007 11:26
Re: Mitsubishi je pojem
Hochu, ty sam o sobe jsi jeden velky krap... :no: >:-[]
18. 5. 2007 12:07
Cena
Cenou si myslim, ze konkurovat Citren bude, Citroen je znamy, ze ma v ceniku sumy premrstene, ale temer cely rok je nejaka sleva, a aparkrat do roka je sleva ze slevy, takze ve finale, ceny budou stjene jako u Outlanderu. Jinak k te Image Outlanderu, myslim, ze na ceskych silnichc potkame vice Citroenu a Peugeotu nez Outlandera, I kdyz ja osobne nevim co bych koupil, kdybych na to mel. Peugeot se me nelibi, Outlander je hezky a Citroen taky. Asi bych chtel oboje videt na vlastni ocit, poradne si to prohlednout a pak se rozhodnout. Jinak zarazilo me 4x4 za priplatek. U tohoto typu auta je to vysmech. Ma i Outlander ctyrkolku za priplatek? Jinak motor TDI pokud by byl vyborne odhlucnen tak nemusi byt spatna volba pro klidnou jizdu. Ale 2.2 HDI bude asi preci jen vykonejsi a tissi. A nebude trvat dlouho a daji tam 2.7 HDI kterou PSA uz taky par mesicu pouziva.