Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën C-Triomphe zřejmě zamíří do Evropy

Ondřej Láník
Diskuze (12)
Tříprostorový model, který byl poprvé představen na konci února v Číně, se poprvé objeví také na evropském kontinentě. Francouzská automobilka jej totiž ukáže Evropanům zanedlouho ve Španělsku na autosalonu v Madridu.

Tříprostorový model, který byl poprvé představen na konci února v Číně, se poprvé objeví také na evropském kontinentě v místě, kde se tříprostorové automobily těší zvláštní oblibě. Francouzská automobilka jej totiž ukáže Evropanům zanedlouho ve Španělsku na autosalonu v Madridu.

C-Triomphe, postavený na prodloužené podvozkové platformě modelu C4, je dalším Citroënem, který nabídne mnoho místa a neobvyklé tvary. Progresivní přístup konstrukce tohoto vozu je dobře vyjádřen prodloužením původního rozvoru 2608 mm na 2710 mm, což je rozměr atakující o třídu větší model C5 s rozvorem dlouhým 2750 mm. Celková délka 4,8 m také povážlivě narostla směrem ke střední třídě. Pětisetlitrový zavazadelník se stává standardem i v "nižší střední", takže 513 litrů, které jsou k dispozici u C-Triomphe můžeme obdivovat především z hlediska vlivu na vnější design.

Podle oficiální tiskové zprávy je C-Triomphe předchůdcem modelu C4 Sedan, s jehož uvedením se počítá ve Španělsku v roce 2008.

Ondřej Láník
Diskuze (12)
15. 5. 2006 10:49
Re: Sedan
Dokonalá ironie >:D Musel jsem tě číst dvakrát, a pak se tepsrv začal smát. BRAVO ZZ >:D :yes: