Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën C3 SensoDrive - automat neautomat

Ondřej Šuch
Diskuze (0)
Řadicí páka bez táhel a automat s nižší spotřebou než manuál.....

Nabídka modelu Citroën C3 na českém trhu je od července rozšířena o verzi 1.6i 16V Exclusive s převodovkou nové generace SensoDrive. Tato mechanická pětistupňová převodovka s elektronickým ovládáním umožňuje řidiči plynule volit mezi plně automatickým režimem a manuálním řazením.

Řidič přepíná mezi oběma způsoby řazení buď stisknutím zvláštního tlačítka „AUTO“ na středovém panelu, nebo prostřednictvím některého z ovládacích prvků mechanického řazení (ovladače pod volantem nebo řadicí páka).

Vůz s převodovkou SensoDrive není vybaven pedálem spojky a řadicí páka navzdory své přítomnosti není mechanicky spojena s převodovkou. Převodovka je ovládána počítačem, který řídí všechny operace spojené se změnou rychlostních stupňů. Počítač za tímto účelem analyzuje všechny nezbytné parametry: impulz na řadicí páku, rychlost vozidla, ABS, ESP nebo teplotu motoru. Na základě pokynu ke změně rychlostního stupně – bez ohledu na zvolený režim řazení - pak aktivuje spojku, změní rychlostní stupeň, opět aktivuje spojku a povolí přidání plynu.

Citroën C3 s převodovkou SensoDrive nabízí ještě vyšší cestovní komfort a bezpečí. Vý robce udává, že optimalizované řazení převodových stupňů v automatickém režimu zároveň snižuje průměrnou spotřebu ve smíšeném provozu o 0,2 litru na 100 kilometrů.

Citroën C3 1.6i 16V Exclusive s převodovkou Exclusive je nabízen za 510 900 Kč.

Ondřej Šuch
Diskuze (0)