Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën C4 BioTech: francouzská eko-odpověď

Nadim Eid
Diskuze (3)
I přestože většina odborné i laické automobilové veřejnosti upírá své zraky na hlavní evropskou motor show, ženevský autosalon, Citroën se rozhodl představit modifikaci své C4 spalující bioetanol na European International Agricultural Show.

Nová C4 BioTech jen dokazuje připravenost Citroenu na budoucnost. C4 ve verzi BioTech je schopna spalovat směs benzinu a etanolu s podílem etanolu mezi 0 % a 85 %.

Prvním vozem řady C4 minimálně zatěžujícím životní prostředí byl model C4 HDi s převodovkou EGS, který v kombinovaném cyklu spotřebuje okolo 3,8 l nafty na sto kilometrů. Podstatné u tohoto vozu je to, že nejde nějaké odlehčené ekologické vozítko, ale o obstojně vybavený rodinný vůz.

Nový model C4 BioTech se bude zatím nabízet jen na francouzském trhu a to od letošního října. Na brazilském trhu tato pohonná jednotka přináší francouzské značce úspěchy již delší dobu a tvoří asi 65 % prodaných vozů.

Nadim Eid
Diskuze (3)
14. 3. 2007 11:37
Kazdopadne
...je to lacnejsie a dostupnejsie ako klasicke hybridy. Aj zavedenie etanolu ako paliva je urcite realnejsie ako napriklad vodiku...