Co dělat s poškozeným autoklíčem?

Prezentace klienta
Poškození autoklíče je nepříjemnost, která alespoň jednou za život potká velkou část řidičů. Málokdo ale ví, že takový klíč lze obvykle opravit a ušetřit si tak zbytečné náklady.

Nejčastějším poškozením autoklíčů je prasknutí plastové hlavy klíče. To je běžné především u tlačítkových autoklíčů, kde v důsledku dlouhodobého používání a únavy materiálu postupně dojde k promáčknutí nebo úplnému prasknutí klíče. Klíč přitom většinou zůstává nadále funkční a tak jej většina řidičů dál používá. Pokud je to i Váš případ, přestaňte! Místo toho použijte rezervní autoklíč a poškozený si nechte opravit!

Poškozenou plastovou hlavu klíče lze totiž obvykle snadno vyměnit za novou. (Vyměnit lze samozřejmě nejen poškozenou hlavu, ale např. i zlomenou planžetu klíče.) Pokud však klíč i přes poškození stále používáte, časem dojde ke zničení elektronické komponenty uvnitř hlavy, klíč přestane fungovat a vy si budete muset pořídit nový. Cena kompletního klíče se může pohybovat kolem dvou tisíc korun, v závislosti na typu vozidla, zatímco výměna samotné hlavy Vás bude stát pouze několik set korun.

S poškozeným klíčem nemusíte jen do autoservisu! Opravy autoklíčů provádí i řada klíčařů, například KLÍČOVÉ CENTRUM, které se specializuje na výrobu i opravy autoklíčů.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly