Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Co kdyby mělo Volvo velkoprostorový model?

Michal Fokt
Diskuze (12)
Nejnovější grafická kreace Theophila China ukazuje možnou podobu minivanu značky Volvo. Proč vlastně tahle automobilka nemá v nabídce MPV?

U značky Volvo máme zakořeněný určitý stereotyp - tuhle značku proslavily zejména hranaté kombíky s obrovským kufrem, které se v řadě (nejen) amerických filmů nezřídka staly součástí image ideální, středně-stavovské rodiny hlavních hrdinů a dnes stále častěji před školou vystupují děti z SUV XC90. Prostě rodina a bezpečí - to je Volvo.

Otázkou tedy je, proč tahle švédská značka nevyužila svého potenciálu a nezařadila do nabídky velkoprostorový model, když se toho nebál Mercedes nebo třeba nejnověji BMW. Teď už je asi na plnohodnotný minivan příliš pozdě, v Evropě se nikdy příliš neujaly a v Americe už jsou také poněkud na ústup, byť luxusní verze se stále drží velmi slušně, nicméně teď se nad MPV značky Volvo zamyslel známý virtuální tuner Theophilus Chin a vytvořil vlastní vizi velkoprostoráku Volvo.

Jeho markantou jsou světlomety, maska chladiče a přední nárazník z nového XC90, zatímco záď je charakterizována pro kombíky a SUV Volvo typickými zadními svítilnami. Není to žádná velká nádhera, nicméně to skutečně vede k myšlence, proč se švédská značka nepokusila z "rodinného" image vytěžit maximum a získat podíl na kdysi dost významném trhu minivanů. Koupili byste si MPV od Volva třeba právě vy, kdyby byla možnost?

Michal Fokt
Diskuze (12)
29. 4. 2015 17:21
Theophyla uz viac nie !!!
Halo redakcia,

vytvori tohoto umelca viac neuverenujte. Nemajú nič spoločné s realitou a ani po estetickej stranke nie sú nijak hodnotné.

Toto Volvo vypadá ako trojča od Alhambry a Sharana. A podobný paškvil bol aj predchadzajúci Renault ....

Theophyla uz viac nie!
29. 4. 2015 12:55
Kdyby
Kdyby mělo Volvo MPV, ta určitě nebude z boku vypadat jak Sharan. Takových už tady bylo dost. Díky za každý MPV s originálnímy tvary.
29. 4. 2015 11:42
Re: krátký čumák
Jojo, MPV má půl čumáku v kabině, ale nový Espace dokazuje, že se časy mění...
29. 4. 2015 11:19
Proč ne :)
Mám rád MPV a vítám každý přírůstek, ale nečekám že by se Volvo vrhlo na MPV, to by muselo mít obnovené všechny třídy sedanů/kombíků a SUV což jen tak nebude..
Avatar - 3_diamanty
29. 4. 2015 11:17
Re: krátký čumák
presne tak .. sedis rovnako daleko "od zrazky" .... len stlpiky zacinaju skor :yes: