Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Continental GT Speed: Nejrychlejší Bentley dorazí na Salon Privé

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Bentley Continental GT Speed se představí návštěvníkům exkluzivní přehlídky klasické i moderní automobilové elegance v Londýně.

Premiéra Bentley Continental GT Speed se v předsériové podobě odehrála na Festivalu rychlosti v Goodwoodu, kde byl nejrychlejší zástupce své značky k vidění v akci.

Nyní Bentley oznamuje svou oficiální účast na sedmém ročníku přehlídky automobilové krásy Salon Privé. Ta se v letošním roce uskuteční v termínu od 5. do 7. září v Syon Parku a již sériový Continental GT Speed zde bude vystaven v té nejlepší společnosti.

K pohonu Bentley Continental GT Speed slouží zážehový dvanáctiválec s uspořádáním válců do W se čtyřventilovou technikou a čtveřicí vaček. Motor přeplňovaný dvěma turbodmychadly má výkon 460 kW (625 k)/6000 min-1 a točivý moment 800 Nm.

Sílu motoru přenáší na všechna kola osmistupňová samočinná převodovka ZF. Pohon obou náprav je stálý s centrálním diferenciálem Torsen. Software transmise byl přeprogramován tak, aby řadila rychleji a přitom zajistila úsporu benzinu. Spotřeba údajně klesla o 12 %. Auto přitom dosahuje až 329 km/h, přičemž z klidu na 100 km/h akceleruje za 4,2 s.

Oproti běžným kupé Continental nabízí snížený a modifikovaný podvozek a strmější řízení. Celek podtrhují kola Speed o 21 palcích s pneumatikami Pirelli P Zero rozměru 275/35 R21.

Luxusní a rychlé kupé sdílí karosářské modifikace, které se objevily při loňské modernizaci celé řady. Oproti předchozím GT Speed navíc zmizel chromovaný pás z předního nárazníku a ten boční se směrem dozadu rozšiřuje.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)