Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ketterer Continental: Tak trochu větší obytné auto

David Bureš
Diskuze (12)
Zapomeňte na miniaturní obytné automobily, ve kterých se ani nevyspíte, německá společnost Ketterer hraje v tomto ohledu jinou ligu.

Firma Ketterer představuje model Continental. Nepleťte si ho však se stejnojmenným Bentleyem, či dokonce výrobcem pneumatik!

Ketterer Continental je postaven na základech nákladního vozu Mercedes-Benz Actros. Mamutí obytný vůz patří mezi motorhomy, ve kterých během závodů přespávají i jezdci formule 1.

Ketterer Continental poskytuje své posádce naprostý luxus. Výbava v mnohém připomíná běžné obytné automobily, svou velikostí se ale blíží skutečným domům. Vždyť sama firma model Continental popisuje jako opravdový druhý domov.

Uvnitř je prostor pro koupelnu s velkým umyvadlem, sprchovým koutem a oddělenou toaletou, ložnici s šatnou a obývací prostor kombinovaný s kuchyní. Jednotlivé místností se dají popsat jakkoliv, slovo malý ale v jejich popisu budete hledat marně.

Obytný prostor je dlouhý 10 m a byl navrhován pro pět osob. V přední části doplňují sedadlo řidiče a spolujezdce dvě otočná křesla, další dvě sedadla jsou v zadní části.

Jak je z přiložených fotografií patrné, vnitřní prostor se dá vysunutím bočních částí o metr rozšířit. Při jízdě jsou sedmimetrové bočnice zasunuty, při zastávce na odpočívadle nebo v kempu však maximalizují obytný prostor.

To ale není všechno, zadní část ukrývá zavazadlový prostor, do kterého se vejde i Smart ForTwo. Je libo do tohoto prostoru naložit co nejvíc zavazadel, nebo dáte přednost městskému minivozítku?

Firma Ketterer Spezialfahrzeuge GmbH byla založena v roce 1990 v německém městě Karlsruhe Michaelem a Ulrikou Kettererovými. Zpočátku nespolečnost zabývala stavbou přívěsů na převoz koní, brzy se ale zaměřila i na stavbu luxusních obytných aut. Dnes patří mezi nejúspěšnější firmy v této branži.

David Bureš
Diskuze (12)
Avatar - honza84
11. 7. 2011 14:08
Re: Přeborníci
fleetwood taky dela pekny, to je taky klasa. taky vysouvaci - vsecko na zakazku.
30. 4. 2011 13:15
Re: cena
Tak není to zas taková věda a Němci jsou slušní inženýři, takže vzhledem k ceně a řekněme 15 letům zkušeností (nevím, kdy přesně začali dělat obytná auta) bych neočekával problémy. Osobně mě láká víc loď než sebeluxusnější karavan. Jen ty roky čekání jsou mučení.
Avatar - DawQa
30. 4. 2011 12:59
Re: cena
sem taknějak čekal a libi se mi to i vic než ty amercký i když by to mohli mít promakanější díky dlouhodobé skušenosti a oblibě v Americe.Ale i tak bych si klidně vzal spiš tohle než Veyrona >:D (vim že srovnavam nesrovnatelný)
30. 4. 2011 12:38
Re: cena
Ceny nejsou veřejné, ale vzhledem k tomu, kolik taková sranda stojí u konkurence, 15-20 milionů, možná i víc - záleží, co nabízí na příplatky.
Avatar - pallas
29. 4. 2011 21:34
Pomotali sa fotky
Ketterer Continental je na dvojnapravovom podvozku, a nema garaz pre Smarta.
Stranka vyrobcu: [odkaz]