Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Continental získal 51% podíl ve slovenském Matadoru

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
V plánu je rozšíření výroby v Matadoru z dnešních 5,5 milionů kusů pneumatik na více než 7 milionů kusů ročně.

Continental posílil své vazby hlavně kvůli expanzi na východoevropské trhy a kvůli možnosti zvýšit kapacitu výroby osobních pneumatik ve státech s nízkou pracovní silou, uvedl výkonný předseda představenstva Continental AG Manfred Wennemer. V plánu je rozšíření výroby v Matadoru z dnešních 5,5 milionů kusů pneumatik na více než 7 milionů kusů ročně.

Největšími kandidáty na další expanzi do států východní Evropy je Ukrajina a Rusko. V Rusku navíc Continental plánuje nejen expandovat na trhu, ale v jednání je i získání výrobních kapacit v Omsku.

Continental i Matador se dohodli nezveřejňovat detaily smlouvy, a to včetně ceny transakce.

Obě společnosti jsou jako joint venture partneři již od roku 1998, kdy začali spolupracovat na výrobě nákladních pneumatik.

V roce 2006 dosáhla skupina MATADOR obrat na úrovni 450 miliónů Eur a zaměstnávala 4770 zaměstnanců. „Týmto strategickým partnerstvom chceme predovšetkým zvýšiť kvalitu a množstvo výroby pneumatík Matador, otvoriť pre naše výrobky nové trhy a zvýšiť hodnotu značky MATADOR. Naviac chceme posilniť pozíciu Automotive – nášho druhého strategického smeru podnikania. Po vynikajúcich skúsenostiach v spoločnom podnikaní pri výrobe nákladných pneumatík sme si istí, že toto partnerstvo bude najlepším riešením pre budúcnosť značky MATADOR a aj pre našich zamestnancov,“ uvedl prezident skupiny MATADOR Štefan Rosina.

Společnost Continental je vedoucím dodavatelem automobilového průmyslu v brzdových systémech, částech podvozku, automobilové elektronice, pneumatikách a technických elastomerech. V roce 2006 dosáhla společnost celkový obrat 14,9 miliardy Eur a celkem zaměstnává přes 85 tisíc zaměstnanců po celém světě.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
14. 4. 2007 10:58
Re: Pozor...
Presne tak, keď už nič iné, tak to M v názve Barum znamená Matador (BAťa Zlín, RUbena a Matador). :-)
13. 4. 2007 14:47
Re: Pozor...
Nebál bych se že značka Matador zanikne, Barum je tu taky... ;-)
13. 4. 2007 14:06
Re: nízká pracovní síla
no, podla clanku asi hej.... :-)
13. 4. 2007 12:34
Pozor...
....len aby sa im nestalo, ze zakratko bude znacka Matador minulostou a vsetko bude iba Continental....pomaly to k tomu speje...