Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Corvette Victory Edition: černá a žlutá i pro Evropu

Michal Otruba
Diskuze (0)
Koncern GM je se svým modelem Corvette velmi úspěšný nejenom v prodejích, ale také na závodní dráze. A to zasluhuje oslavu.

Jaká by to byla oslava závodních úspěchů bez speciální edice úspěšného vozu... Proto automobilka Chevrolet uveden na trh exkluzivní edici Corvette v úpravě Victory Edition. Ta poslouží jako upomínka na úspěchy slavného modelu v automobilových závodech a zvláště v prestižním 24 hodin Le Mans.

Corvette znovuvstoupil do světa závodů v roce 1999. Od té doby tento vůz zvítězil ve více než 50 závodech včetně pěti vítězství své třídy na slavné 24hodinovce Le Mans v letech 2001 až 2006.

O pohon Corvetty Victory Edition se bude starat osmiválec 6,0 V8 dodávající na zadní nápravu výkon 297 kW (404 koní) a kroutící moment 546 Nm. V základní výbavě je šestistupňová manuální převodovka, příznivci automatů budou mít k dispozici šestistupňovou automatickou převodovku s možností řazení páčkami pod volantem. Na přední nápravě budou 18‘‘ kola z lehké slitiny, vzadu budou kola o průměru 19‘‘ a na zádi bude Corvettu zdobit široký spoiler.

Ze závodních genů vycházejí také dvě dostupné barvy: černá Black nebo žlutá Velocity Tintcoat. Černý lak exteriéru bude vevnitř doplněn ebenovým dřevem a červenými doplňky. Pro žluté vozy bude k dispozici šedý interiér opět v kombinaci s ebenovým dřevem. Oba interiéry budou doladěny karbonovým obložením a značkami Victory Edition.

Pro ještě exkluzivnější image bude Victory Edition doplněna DVD navigací s dotykovou obrazovkou a hlasovým ovládáním. Standardem budou také vyhřívaná sedadla s pamětí uložených poloh, třešinkou na dortu bude head-up displej a audio Bose se sedmi reproduktory.

Pokud chcete patřit mezi 250 nadšenců, kteří budou tento model v Evropě vlastnit, zatrhněte si v kalendáři začátek března. Právě v tuto dobu totiž Victory Edition do Evropy dorazí. Navíc při koupi tohoto vozu budete pozváni na jednodenní trénink, který povedou profesionální instruktoři na vybraných závodních okruzích. No nekupte to za 99 090 Euro!

Michal Otruba
Diskuze (0)