Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čtvrtletní zisk Fordu vzrostl o 15 procent na 2,6 miliardy dolarů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Čistý zisk americké automobilky Ford se ve druhém čtvrtletí zvýšil meziročně o 15 procent na 2,6 miliardy USD (50,7 miliardy Kč) a překonal očekávání.

Ford ve výsledkové zprávě uvedl, že bude ziskový i za celý rok, ve druhém pololetí však bude výsledek o něco slabší. Ford je v zisku již páté čtvrtletí po sobě.

Očištěný zisk na akcii dosáhl 68 centů a podle agentury Thomson Reuters o 28 centů překonal průměrný odhad analytiků. Akcie firmy po zprávě vzrostly o 2,6 procenta.

Tržby společnosti vzrostly rovněž o 15 procent na 31,3 miliardy dolarů a předčily odhady o 1,5 miliardy dolarů. Prodej vozů Fordu ve Spojených státech vyskočil za celé první pololetí o 28 procent, což byl téměř dvojnásobek růstového tempa celého trhu.

Fordu se díky rostoucí oblibě svých nových modelů daří svým hlavním rivalům ukrajovat podíly na pomalu oživujícím americkém trhu. Na konci čtvrtletí si firma svůj podíl zvýšila na 17,2 procenta z 16,9 procenta na konci prvního čtvrtletí.

Společnost předpověděla, že do konce roku 2011 bude mít vyšší hotovostní rezervy než dluh. Ve druhém čtvrtletí Ford splatil sedm miliard dolarů a nyní mu zbývá dluh 27,3 miliardy USD. Na hotovosti má nyní firma 21,9 miliardy USD.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
26. 7. 2010 21:47
Dobrá zpráva
Jak vidno, koukám asi příliš do přítomnosti, protože při těchto výsledcích je mi moc líto, že prodali Volvo... Navíc v době (právě asi proto), kdy vychází se zajímavými modely slibujícími slušné prodeje a zisky...
Avatar - iudex
26. 7. 2010 13:05
NOVÝ FOCUS ST
Clánok o ziskoch Fordu je fajn, ale mozno este viacej by ma zaujímali info o novom Focuse ST, ktoré sa objavili inde: [odkaz]
Avatar - Ada je zase tady
26. 7. 2010 07:57
dobre, ale
vice by me zajimala analyza, jak daleko ma rendlik k opusteni cervenych cisel, resp. jestli se mu to jeste vubec nekdy muze podarit ;-)