Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čtyřdveřový Mercedes SLS určitě nebude

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Mercedes-Benz uvažoval o čtyřdveřové verzi supersportu SLS AMG, dokonce si ji nechal letos v únoru patentovat.

Objevily se spekulace, že si ji budeme moci nakonec koupit, tedy alespoň ti z nás, kteří na to mají. Movité zájemce ovšem nepotěšíme, v sériové produkci se jí nedočkáme, zůstane pouze u kupé a roadsteru.

Šéf AMG Ola Källenius oficiálně prohlásil: „Čtyřdveřové SLS bylo starší koncepční myšlenkou, která se objevila v průběhu počátečního vývoje vozu. Produkční verze nebude. Absolutně ne! Byl jsem překvapen, že se její příběh dostal na veřejnost a byl poměrně dosti medializován. AMG připravuje spoustu nových modelů, SLS AMG se čtveřicí dveří ovšem není jedním z nich, jeho příchod je vyloučen.“

Připomeňme, že v nedávné době se s logem AMG objevily roadstery SL, nesmrtelné terénní G, také SLS ve verzi GT a nesmíme zapomenout ani na novou generaci SUV GL. Trojcípá hvězda uvolnila rovněž snímky zamaskovaného testovacího exempláře malého A 45 AMG. Čeká nás premiéra CLS Shooting Brake, kde nebude chybět ani ostrá varianta s touto zkratkou. V popisované řadě SLS se můžeme těšit na vlajkovou lodi s názvem Black Series.

Vraťme se ale ještě ke čtyřdveřovému karosářskému provedení, jedná se totiž o velmi zajímavou konstrukci. Zatímco přednímu páru dveří zůstala podoba vzhůru výklopných racčích křídel, druhá užší dvojice se otevírala směrem dozadu. Tedy alespoň podle patentového spisu. O tom, zda existuje funkční prototyp či jen maketa v životní velikosti, pochopitelně pan Källenius taktně pomlčel.

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Avatar - "Brňák"
20. 6. 2012 12:14
Re: Rozhodnutí
:yes:
Avatar - Aspire
19. 6. 2012 18:56
Rozhodnutí
Jenom dobře :yes: 4 dveře ne