Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

D1 u Jihlavy: Už je rozkopaná, tím to letos končí

Diskuze (11)
Práce na rekonstrukci dálnice D1 nabírají další zpoždění. Nový povrch se bude na úseku Větrný Jeníkov-Jihlava pokládat až příští rok.

Projekt rekonstrukce 161 km nejvytíženější české dálnice zatím provází samé komplikace. Nejprve se kvůli odvoláním posunul start prací o dva měsíce, nedávno se objevily komplikace s nestabilním podložím a teď nabírá další zpoždění úsek mezi 104. a 112. kilometrem.

Na osmi kilometrech u Jihlavy se letos nakonec nový povrch pokládat nebude. Vybetonování by trvalo tři měsíce a Ředitelství silnic a dálnic se obává, že by do prací mohly zasáhnout první mrazy. To by mělo negativní vliv na kvalitu stavby, jak uvedla pro iDnes.cz mluvčí ŘSD Jana Páleníková.

Celá rekonstrukce je rozdělena do 21 úseků, ohraničených vždy dálničním nájezdem. Aktuálně probíhají práce na čtyřech z nich, k dalším třem se ŘSD chystá vypsat výběrová řízení.

Diskuze (11)
13. 8. 2013 17:14
Re: Jedna dé, Hans už jde...
A komu myslíš že všechny ty Skansky, Swietelstí, Hochtiefové a spol. patří? Jsi naivní, když si myslíš, že by přijeli z Německa, Rakouska nebo Francie a stavěli by tady. Přihlásili by se možná pod vlastním jménem, ale nakonec bys na stavbě zase potkával jejich místní dceřiné společnosti.

Dnešní stavební firmy jsou o tom, jak si dokáží získat úvěr. Střední a malé stavební firmy si nemohou dovolit nechat si splácet několik let a tak to dopadne tak, že Metrostav vyhraje výběrové řízení, stavbu zainvestuje a pak ji provede těmi středními a malými firmami, které odře až na kůži.

JInak jako perličku k tvé úvaze přidám příhodu z loňska, kdy Poláci stavěli dálnici kvůli ME ve fotbale. Vyhrála čínská firma a z realizace odstoupila. Dostavěli to "naši"......už nevím, který z těch našich gigantů.

Takže poptat čtyři firmy zvenku je iluze.

Spíš by bylo vhodné oddělit přípravu od realizace a nešetřit na ní, jako se to dělá tady.....
13. 8. 2013 07:15
Re: Buzerace na D1
Právě, že ten soulad se zákonem tam nějak nemůžu najít !! Sice si můžu stěžovat já sám, ale víc mě štve, že by si především měli stěžovat ti, co jsou za to placeni z našich daní.
Avatar - Atomas
12. 8. 2013 16:12
Re: Argument jaxvina...
Už se těším na argumenty příští rok. Jaro bude příliš chladné, potom deštivé. Léto bude díky přívalovým dešťům, bouřkám a vichřicím také nepoužitelné a na podzim se zase budou bát, že to do zimy nestihnou. V ČR neverending Story... :no:
12. 8. 2013 14:29
Argument jaxvina...
"...Vybetonování by trvalo tři měsíce a Ředitelství silnic a dálnic se obává, že by do prací mohly zasáhnout první mrazy..."

A keby do tych prvych mrazov spravili aspon polovicu z useku, to by neslo? Nech mi nikto nevravi, ze tych 8km sa robi sucasne na celej dlzke, rovnaka etapa prace, a skonci sa s pracou naraz na celom useku v rovnaky cas. Aj keby to tak bolo, keby presunuli mechanizmy/pracovnikov na jednu polovicu, tak tu by mozno zmakli za 2 mesiace, a to by ich mrazy neohrozili.

Nuz ale ked sa raz nechce, to je horsie, ako ked sa neda...
12. 8. 2013 14:16
Re: Buzerace na D1
Pokud je umístí v souladu se zákonem... Jde o veřejnou pozemní komunikaci, můžeš si klidně stěžovat.