Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Duster pick-up skutečně vznikne! A nebudeme čekat dlouho

Stanislav Kolman
Diskuze (26)
Líbil se vám pick-up na základech Dusteru, který před časem postavila jedna rumunská firma? Máme pro vás dobrou zprávu, Dacii ano a opravdu jej začne prodávat.

Není to tak dávno, co jsme o Dacii Duster pick-up psali. Tehdy však šlo o projekt společnosti Romturingia, která jej prezentovala na jedné rumunské výstavě. Dacia s tímto vozem neměla oficiálně nic společného, přesto se pick-up objevil na nesčetném množství webů a od veřejnosti si vysloužil slova chvály.

Už v té době ale rumunská automobilka určitě věděla, že pro všechny potenciální zájemce bude mít dobrou zprávu. Duster pick-up totiž skutečně vznikne přímo pod křídly Dacie, stane se tak novou karosářskou verzí, která bude využívat techniku prodejně tolik úspěšného SUV. Oficiálně to potvrdil Hakim Boutehra, lídr rumunského reklamního oddělení Renaultu, pod jehož křídla Dacia patří.

V jednom z rozhovorů zástupce skupiny Renault prozradil, že půjde především o cenově dostupného pracanta. Francouzská společnost něco takového nechystá poprvé. Vzpomeňme pick-up Renault Oroch, jenž taktéž staví na technice Dusteru a od roku 2015 se nabízí na jihoamerickém trhu. Zatím není jasné, na které trhy konkrétně Dacia Duster pick-up dorazí, ale věříme, že i u nás by mohl mít velký úspěch.

A na pick-up ani nebudeme čekat příliš dlouho. Aktuálně se projekt nachází ve fázi homologačních procesů a pokud se nestane něco mimořádného, představen a uveden do provozu bude ještě v průběhu letošního roku.

Nejde o jedinou novinku, kterou si Dacia pro letošní rok připravila. Už jsme vás informovali o motorových změnách, které přinesou kupříkladu nejrychlejší Duster všech dob. Boutehra sice nebyl konkrétní, ale prozradil, že rumunská značka chystá tři speciální edice svých modelů. Nechme se tedy překvapit…

Stanislav Kolman
Diskuze (26)

Doporučujeme

9. 2. 2019 20:27
Re: A proc vlastne ne.....
Nebude. bude to ta tuningová úprava té firmy, psal jsem si s nimi.
9. 2. 2019 15:50
Re: Ale oni už Pick up mají
[odkaz]
[odkaz]
Avatar - Roland Von Wagen
9. 2. 2019 13:22
Re: A proc vlastne ne.....
Spíš to bude preznačený Renault Oroch (než něco vycházejícího z tuningu) a to je čtyřdveř.
Avatar - speedfred
9. 2. 2019 12:54
Re: Takže tady budeme brzo sledovat
....reči ako malý chlapec na pieskovisku.
Avatar - Blue Sun
9. 2. 2019 11:58
Re: Takže tady budeme brzo sledovat
Tak od tebe to má fakt váhu.