Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Logan MCV Stepway míří do Ženevy. Sazí na vzhled a větší světlou výšku

Jan Mička
Diskuze (63)
Pro Dacii Logan MCV bude rozbitá polňačka procházkou růžovým sadem. Představí již zanedlouho na autosalonu v Ženevě.

K úpravám vzhledu přistupovala automobilka Dacia přesně podle zvyklostí z dalších modelů Stepway. Zkušeností má ostatně dost, vždyť v této verzi prodává sandero, lodgy a dokker. Vůz bude dostupný v azurově modrém a hnědém laku karoserie, už ve standardu má šestnáctipalcová lití kola, ochranné prvky nárazníků a samozřejmě kontrastní lemy blatníků.

Světlá výška se zvedla o 50 milimetrů na konečných 192 milimetrů, což je hodnota známá spíše z vozidel SUV. Rozbitá polní cesta auto nerozhodí, snad bude platit totéž i pří jízdě po českých silnicích. V interiéru nebylo co řešit, odpovídá ostatním modelům Stepway. Za zmínku stojí například specifické dvoubarevné čalounění. Našince ale bude spíše zajímat zachování praktičnosti, zejména pak zavazadelník se základním objemem 573 litrů.

Vůz bude dostupný s motorem 0.9 TCe s výkonem 66 kW a točivým momentem 140 N.m, který je možné párovat a pětistupňovou manuální i robotizovanou převodovkou Easy-R. Chybět nebude patnáctistovka dCi se stejným výkonem a točivým momentem 220 N.m.

Ceny zatím nejsou k dispozici. Logan MCV Arctica, ze kterého bude Stepway vycházet, u nás s přeplňovaným tříválcem pořídíte za 250.900 Kč a kupříkladu u sandera se za oplastovanou verzi připlácí 29.000 Kč. Dejte si tato dvě čísla dohromady a vyjde vám přibližná cena Loganu MCV Stepway na českém trhu.

Jan Mička
Diskuze (63)
Avatar - Emel
23. 2. 2017 21:54
Re: potreba pseudo SUV
Cliu prospěl facelift, technicky i vzhledově... jak to myslíš, není žádná hitparáda? Je to asi nejsilnější model Renaultu...

Dacia... bude zajímavé sledovat, jestli zůstanou u osvědčeného receptu, nebo se pokusí pozicovat svoje auta trošku směrem nahoru. Zatím Dacia drží ceny dost statečně...
23. 2. 2017 21:00
Re: potreba pseudo SUV
Pak by měl Renault nad svým portfoliem přemýšlet, když by lowendý Logan MCV převálcoval povězme Clio Grandtour, což není mimojiné žádná hitparáda. Nejspíš by na to stačila i atmo 1.6. Megane asi ne, ten je jinde...
Avatar - chetoos
23. 2. 2017 19:30
Dacia Stepway
Moc se mí líbí logan ve variantě Stepway. Vypadá moc dobře, Vyšší světlá výška a oplastovaná karoserie vypadá k světu. Navíc cena bude určitě lákává.
Avatar - woody-alien
23. 2. 2017 15:57
Re: Motory
On už se tím českým snem taky ohání kdekdo. ;-)
[odkaz]
Re: 0,9
Ten motor nie je slabinou, beztak bude tvoriť väčšinu v počte predaných kusov. Slabinou je nemožnosť objednať si niečo silnejšie. Možno sa im to nevyplatí, bežný zákazník Dacie nemusí uvažovať ako Ty, ktorý na ňu alebo podobné značky nie si odkázaný. ;-)