Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia pracuje na novém Dusteru, přijede v roce 2017

David Bureš
Diskuze (0)
Úspěšné rumunské SUV se loni dočkalo faceliftu, Dacia ale už pracuje na jeho nástupci.

SUV Duster bylo pro Dacii trefou do černého, automobil je velice úspěšný, za čtyři roky ve výrobě má na svém kontě více než milion vyrobených kusů. Dacia už pracuje na nástupci tohoto vozu, který má podle zprávy francouzského magazínu Auto Plus přijít v roce 2017.

Základní koncepce auta zůstane stejná – Duster II bude jednoduchým a robustním automobilem s funkčními tvary. Tyto prvky se u současné generace osvědčily, a tak je není třeba měnit.

Druhá generace Dusteru bude postavena na stejných základech jako nynější provedení. Design má však být přepracován, Auto Plus naznačuje příchod úzkých hlavních světlometů a zcela přepracovaného předního nárazníku. Uvnitř se má objevit moderněji pojatá palubní deska.

O technice pod kapotou Dusteru II Auto Plus nemluví. V nabídce ale s největší pravděpodobností zůstane turbodiesel 1.5 dCi a přeplňovaný benzinový čtyřválec 1.2 TCe. I nadále by si Duster měl ponechat možnost připlatit si za systém pohonu všech kol.

Nový Duster by měl disponovat bohatší výbavou, Auto Plus píše například o širší nabídce bezpečnostních systémů. I díky tomu by se měl rozrůst počet nabízených stupňů výbavy – auto tím bude chtít oslovit širší okruh zákazníků.

Dacia Duster se prodává od roku 2010, v loňském roce prošla modernizací, která se dotkla designu i nabídky motorů. Automobil se mimo Evropu prodává se znaky Renaultu, Duster vzniká celkem v pěti továrnách – v brazilské Curitibě, rumunské Pitesti, kolumbijském Envigadu, ruské Moskvě a indickém Chennai.

David Bureš
Diskuze (0)