Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia v Paříži

Ladislav Čermák
Diskuze (5)
Bez významnějších novinek, ale přesto v dobré formě. Tak působila pařížská expozice Dacie, hned vedle stánku mateřského koncernu.

Kdo si pamatuje autosalónové začátky Dacie s loganem před šesti lety, asi pořád nebude věřit vlastním očím. Vkusný stánek na důstojném místě, s hosteskami, rotujícím závodním autem a doslova posetý různými modely. Renesance zaprášené značky jak podle marketingových učebnic.

Jenže tentokrát jsme se, namlsaní jarní bombastickou ženevskou premiérou přelomového Dusteru, nedočkali žádného nového modelu. Není divu, modelová ofenzíva revitalizované značky se nesmí uspěchat. Přesto ale na několik změn došlo; blížící se definitivní přechod na Euro 5 totiž znamená konec pro některé motory.

Přestárlá dvouventilová čtrnáctistovka již ustoupila modernější jednovačkové 1,2 16V Energy i ve verzi LPG, všechny slabší verze dieselu 1,5 dCi dostávají nové vstřikování a především standardní filtr pevných částic. S tím souvisí mírné zvýšení výkonů a také nové značení. Místo dCi 70 a 85 (čísla značí přibližný výkon v koních) dnes najdete verze 75 a 90.

Odlišná nejsilnější verze 105 sice DPF již měla, ale prošla rovněž obnovou a nyní si říká 110. Novinkou je Duster 4x4 s motorem dCi 90, naopak o dalším historickém mezníku – chystaném zavedení automatických převodovek do Dusteru – jsme se nedozvěděli nic nového.

Ladislav Čermák
Diskuze (5)
Avatar - dr.biker
6. 10. 2010 10:17
Re: Velke Rumunsko
To je závist, že se Rumunům pod vedením Renaultu tak daří. Všichni se teď snaží Renault napodobit, ale ze začátku jim nikdo nevěřil, že jim to tak vyjde! Těším se na další jejich modely, zejména na nový Logan a malé městské auto. :yes:
Avatar - Glaukos
6. 10. 2010 09:28
Re: Velke Rumunsko
Jak můžeš napsat něco takového? :no:
5. 10. 2010 19:36
Re: Velke Rumunsko
Země Romu? Co ti na tom vadí? Rasisto!
Avatar - ryman
5. 10. 2010 18:51
Re: Velke Rumunsko
marne se snazis zakryt svuj pravy puvod. mohl bys aspon uznat, ze tvi romsti krajane z rumunska to zvladli mnohem lip nez ty tady na auto.cz :no:
Avatar - Ada je zase tady
5. 10. 2010 15:06
Velke Rumunsko
Auto z Romanie - zeme Romu. A navic s francouzskou technikou :no: