Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia ve Frankfurtu 2007

Vitek
Diskuze (0)
Rumunská značka si dělala ambice především na úspěch na trzích východní Evropy, ale překvapivé úspěchy sklízí i na vyspělých západoevropských trzích.

Rumunská značka si dělala ambice především na úspěch na trzích východní Evropy, ale překvapivé úspěchy sklízí i na vyspělých západoevropských trzích a jasně tak ukazuje, že tamní zákazníci nejsou zase tak zhýčkaní a zatížení na zavedené značky, jak se tvrdí, tím spíš, že Dacia nabízí na svá auta tříletou záruku. Sedan Logan doplňuje velmi praktické kombi Logan MCV a také verze Van, která se letos začala nabízet na rumunském a bulharském trhu a stala se tam nejprodávanějším užitkovým autem, přestože na celkových prodejích modelové řady Logan má pouze 5% podíl.

Logan 1.5 dCi (63 kW)

Paleta pohonných jednotek pro Logan i Logan MCV se rozroste o nový turbodiesel 1.5 dCi s výkonem 63 kW, který následuje po agregátu o stejném objemu, ale s výkonem 50 kW a je tak druhým vznětovým motorem v nabídce Dacie.

Tato pohonná jednotka má objem 1461 cm³, poskytuje výkon 63 kW (85 k) při 3750 ot./min a točivý moment 200 Nm při 1900 ot./min, přičemž 90 % je dostupných již při 1500 ot./min. Motor 1.5 dCi je vybaven druhou generací vstřikování paliva systémem Common Rail. Turbodmychadlo pracuje s tlakem 2,3 bar, což je o 0,4 více než u stejného agregátu s výkonem 50 kW (70 k). Síla motoru se přenáší na přední kola prostřednictvím pětistupňové manuální převodovky.

Dacia Logan s tímto motorem dosahuje maximální rychlosti 167 km/h, zrychlení z 0 na 100 km/h za 13,0 s, kombinované spotřeby paliva 4,6 litru na 100 km a emise dosahují hodnoty 120 g/km.

Dacia Logan MCV rovněž vybavená touto pohonnou jednotkou vyvine maximální rychlost 163 km/h, zrychluje z 0 na 100 km/h za 14,3 s, má kombinovanou spotřebu paliva 5,2 litru na 100 km a emise dosahují hodnoty 137 g/km.

Všechny modely Logan i Logan MCV s motorem 1.5 dCi o výkonu 63 kW (85 k) splňují normu Euro IV a mají mít záruku na tři roky nebo 100.000 ujetých kilometrů.

Logan Pick-Up

V roce 2004 došlo s příchodem modelu Logan k znovuzrození značky Dacia. Dva roky po představení sedanu, přišel model MCV, který je nabízen jako kombi s místem až pro sedm cestujících nebo v užitkovém provedení. Posledním do rodiny se tak stává Pickup.

Nový člen rodiny Logan navazuje na své starší sourozence Logan a Logan MCV, s nimiž sdílí kompletní přední polovinu a stejně jako oni bude poháněn benzinovými i vznětovými motory. Platformu má shodnou s modelem MCV. Protože jde o užitkový model, ve Frankfurtu k vidění nebyl, ale výrobce jej z pochopitelných důvodů představil těsně před IAA.

Dacia Logan Pickup se bude snažit zájemce o tento druh vozu přilákat především svou užitnou hodnotou. Korba nabídne prostor vhodný pro převoz předmětů dlouhých až 1,8 metru, uveze náklad o hmotnosti až 800 kg a navíc Pickup nabídne v kabině zavazadlový prostor za sedadly řidiče a spolujezdce, který má objem 300 litrů.

Prodej Dacie Logan Pickup se má rozběhnout v roce 2008.

A_CZ


Vitek
Diskuze (0)