Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daewoo Alpheon: Globální Buick míří na korejský trh

Aleš Dragoun
Diskuze (22)
Jihokorejské GM Daewoo představilo na domácím autosalonu v Busanu pětimetrový sedan vyšší střední třídy s názvem Alpheon.

Alpheon není ničím jiným než dvojčetem předloni v listopadu představeného Buicku LaCrosse, pouze s jiným znakem na mohutné masce chladiče. U GM Daewoo navíc pro tento vůz vytvořili zcela nový emblém, který má vůz odlišit od ostatních modelů automobilky.

Designem se tedy oba sourozenci od sebe nijak neliší, tvary vychází z čínského konceptu Buick Invicta ze srpna 2008. Podvozek má rozvor náprav 2837 mm, celková délka sedanu je 4995 mm, tedy jen těsně pod pět metrů. Zadní převis je sice poněkud delší, ale i tak nelze exteriéru upřít jemný sportovní nádech, dynamiku a jistou dávku elegance.

Zatímco americké modely jsou poháněny čtyřválcem 2,4 l a šestiválci 3,0 a 3,6 l, jihokorejská verze bude mít pod kapotou pouze prostřední z nich, třílitrový vidlicový šestiválec. Výkon, ani další parametry této specifikace výrobce zatím neuvádí. Motor je spřažen se šestistupňovou samočinnou převodovkou, která přenáší veškerý točivý moment na přední nápravu.

Na trhu se novinka objeví ještě letos, ve druhé polovině roku. GM Daewoo také chystá uvedení americké značky Chevrolet. Pochopitelně ji neponesou ty modely, které se vyrábějí na jihu Korejského poloostrova pro Evropu, doma totiž nesou právě značku GM Daewoo. Známým logem se bude honosit ikona jménem Camaro. Ta se začne prodávat v roce 2011.

V Gangnamu nedaleko hlavního města Soulu bylo také nedávno otevřeno nové designérské centrum. Gangnam znamená pro asijskou zemi v oblasti designu asi totéž, co pro Italy Turín.

Aleš Dragoun
Diskuze (22)
4. 5. 2010 21:16
Re: tu je aspon vidiet
neje o to kedy sledoval som modely daewoo tak viem...Ale ludia to stale nevedia a je mi smiesne,ze si kupuju Chevrolet miesto lacnejsej Kie,Hyundai a myslia si ,ze maju Ameriku... :-! a pritom to je uz v podstate zastaraly model.stary spark,Aveo,Lacetti,.Modely nie moc stare este vyvinute daewoo su Captiva a Epica...
Avatar - twistedTSD
3. 5. 2010 21:19
Re: tu je aspon vidiet
a to ti doslo kdy? >:-[]
Avatar - Balkan
3. 5. 2010 21:17
Re: no tak, GM
suhlasim, ci uz ako Chevrolet alebo Opel..ale ppci..snad nejaky vykonnejsi diesel a ides!!!
Avatar - Balkan
3. 5. 2010 21:16
Re: Opel Omega
toto je o kategoriu vacsie, neviem presne,ale Insignia(Regal) ma dlzku 4,78m a LaCrosse okolo 5,05, to je asi velkost Chrysleru 300C alebo Cadillacu STS...a myslim si ze je to o dost lepsie nez 300C alebo Peugeot 607..staci miu dieslak..a rozhodne by aj mna to potesilo :-)
3. 5. 2010 17:08
tu je aspon vidiet
ze do teraz boli vsetky modeli z Kórei vlastne Daewoo so znackou chevrolet na maske a volante. Ale samozrejme sa to lepsie predava,ved je to Chevy nie??A nie korejec daewoo...