Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF představuje LF Aerobody

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
DAF uvádí 12-tunový distribuční model LF Aerobody se speciálně vyvinutou sadou aerodynamických spoilerů.

Hlavní prvky zlepšující proudění vzduchu kolem nového modelu DAF LF Aerobody tvoří spoiler na střeše spolu s plynule navazujícími rozšiřujícími bočnicemi na zadní straně kabiny. Aerodynamicky je optimalizován i přední nárazník a blatníky.

Nové karosářské doplňky, vyvinuté samotnou automobilkou DAF, mají přispět k snížení spotřeby paliva o více než čtyři procenta. Při rychlosti 85 km/h má být nový Euro 6 LF Aerobody až o osm procent úspornější oproti stejnému vozidlu bez aerodynamických doplňků.

DAF v souvislosti s uvedení nového LF Aerobody zmiňuje, že tento model nabízí stejné jízdní výkony jako ostatní verze modelové řady LF. K jeho přednostem má patřit malý poloměr otáčení, snadno přístupný interiér a nízká hmotnost prázdného vozidla.

Paleta pohonných jednotek pro LF Aerobody zahrnuje celou řadu ekonomických motorů Euro 6. K dispozic je pro tento model 4,5-litrový čtyřválec PACCAR PX-5 a 6,7-litrový šestiválec PACCAR PX-7 s výkony od 112 kW (152 k) až do 186 kW (253 k).

Skříňová nástavba pro LF Aerobody je nabízena s vnitřní délkou 6,75 m nebo 7,05 m a pojme 16, resp. 17 europalet. Sklopná zvedací plošina na zádi je pro toto provedení standardem a unese až 1500 kg. Na přání může být nástavba vybavena dveřmi na pravé straně.

Výroba modelu DAF LF Aerobody probíhá stejně jako v případě ostatních verzí modelové řady LF v podniku Leyland Trucks ve Velké Británii.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)