Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF představuje svůj online 3D konfigurátor nákladních vozidel

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost DAF Trucks N.V. nabízí svým zákazníkům možnost sestavit si nákladní vozidla přesně podle svých potřeb z pohodlí jejich vlastního pracoviště nebo domova prostřednictvím 3D konfigurátoru.

Společnost DAF Trucks N.V. chce prostřednictvím svého nového 3D konfigurátoru nastavit nové standardy v oblasti online výběru ideálního nákladního vozidla.

Nový 3D DAF Truck Configurator v současnosti zobrazuje všechny dostupné konfigurace rámů, náprav a provedení kabin nákladních vozidel značky DAF. Vše je přitom k dispozici ve 3D a lze si díky tomu nový nákladní vůz prohlédnout dříve než bude skutečně vyroben.

Zákazníkem nakonfigurované specifikace vozidla od délky rámu, přes počet náprav, verzi kabiny, pohonnou jednotku a dokonce i nástavbu míří zároveň k prodejci vozidel značky DAF i partnerskému výrobci nástaveb. Díky tomu řešení se zkracuje doba dodání hotového vozidla.

Data, která jsou využívána v novém konfigurátoru, pocházejí přímo z továrních specifikací společností DAF Trucks N.V. vyráběných a používaných komponentů. Díky tomu je v konfigurátoru zvolená specifikace vozidla velmi přesná a může podle ní postupovat automobilka i výrobce nástavby.

Vedle hlavních komponentů vozidla pak nový konfigurátor umožňuje i velmi přesné specifikace doplňků od dodatečných nádrží na palivo až po aerodynamické prvky na kabině nebo přídavná světla. Během sestavování vozidla je možné si s jeho 3D vizualizací otáčet o 360 stupňů a do nejmenšího detailu doladit jeho finální podobu.

Drobnou pihou na kráse může být pro některé zákazníky skutečnost, že se 3D konfigurátor nákladních vozidel DAF jednoduše nevejde do mobilních zařízení, protože nabízí opravdu velmi široké možnosti uzpůsobení vozidla. V současnosti jej lze využívat prostřednictvím tabletů, notebooku nebo stolních počítačů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)