Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF uvádí nová provedení řady CF

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
DAF rozšiřuje nabídku verzí modelové řady CF o nová třínápravová provedení s motorem PACCAR PX-7.

Nové verze vozidel DAF CF kombinují vyšší užitečné zatížení s 6,7-litrovým šestiválcem PACCAR PX-7. Za zvýšením užitečného zatížení stojí především třínápravová konfigurace podvozku.

Novinka v nabídce modelové řady CF spojuje motor PACCAR PX-7 s podvozkem, u nějž je 7,5-tunová vlečená náprava namontována za 13-tunovou zadní nápravu. Toto řešení umožňuje zvýšení hmotnosti nákladu na téměř 19 tun a kombinované hmotnosti až na 32 tun.

DAF uvádí, že tyto nové verze s vlečenou zadní nápravou jsou ideální pro náročnější úkoly v oblasti městského a regionálního rozvozu zboží, včetně přepravy potravin, chlazeného zboží, stavebních materiálů a hospodářských zvířat. Navíc jsou díky řízení vlečené zadní nápravy ideální pro provoz ve stísněných prostorech.

Nové varianty modelové řady CF s 6,7-litrovým šestiválcem PACCAR PX-7 disponují výkony 208 kW (283 k) nebo 231 kW (314 k). Standardem je pro ně devítistupňová manuální převodovka na přání je k dispozici dvanáctistupňová převodovka AS Tronic.

Vedle nových verzí DAF připomíná i třínápravové verze řady CF s 10,8-litrovými motory PACCAR MX-11 a 12,9-litrovými motory Paccar MX-13.

Všechny nové verze CF s motorem PACCAR PX-7 a vlečenou zadní nápravou budou k dispozici s kabinami Day Cab, Sleeper Cab a Space Cab. Výroba se má rozběhnout začátkem listopadu, ale již nyní DAF přijímá objednávky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
30. 7. 2015 14:07
daf
jedine co sa mi nepaci na dafe je kabina a dizajn
Avatar - Bubáq
29. 7. 2015 11:07
PACCAR v Evropě jede!
DAF vykazuje výborné prodejní výsledky za 2015 a využívá příznivé situace na trhu ([odkaz] expanzí modelové nabídky. Tohle je určitě zajímavá kombinace 7- litru s velkým objemem nákladového prostoru, kde chtěla být aktivní Avia svého času... Existuje poptávka po takovém řešení také v ČR/SR?