Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF vstupuje do Malajsie

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
DAF prostřednictvím objednávky na šest nových vozidel CF65 pro Malaysia Airlines vstupuje na malajský trh.

Společnost DAF Trucks N.V. uzavřela smlouvu s Truck World Auto Assembly (T.W.A.A) v Port Klang pro marketing, prodej a servisní činnosti ohledně vozidel své značky v Malajsii.

Tímto krokem rozšiřuje DAF Trucks svou přítomnost na Dálném východě v návaznosti na prodejní úspěchy v místech jako je Tchaj-wan, Indonésie, Singapur a Hong Kong.

První objednávku na nová vozidla již uskutečnila společnost Malaysia Airlines, ale po silnicích v Malajsii v současnosti jezdí již více než tisíc nákladních automobilů značky DAF s pravostranným řízením.

Tato vozidla v drtivě většině případů představují ojeté automobily z Velké Británie, za jejichž dovozem i údržbou stojí nový oficiální dovozce DAF Trucks v podobě firmy T.W.A.A.

DAF hodlá prostřednictví svého nového oficiálního zastoupení nabízet v Malajsii nejprve trojici verzí modelové řady CF. Zákazníkům zde mají být k dispozici dvounápravová vozidla CF65 s motory PACCAR GR o objemu 6,7 l a dvě provedení třínápravových vozů CF85 s pohonem jedné nebo obou zadních náprav a motory PACCAR MX o objemu 12,9 l.

Generální ředitel T.W.A.A. Goh Tiong Guan uvedl, že vozidla značky DAF mají díky automobilům dovezeným již dříve z Velké Británie mezi zákazníky v Malajsii velmi dobrou pověst a i díky tomu je očekáván prodej okolo 600 nových nákladních vozů ročně.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)