Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF XF získal titul Fleet Truck of the Year 2016

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Při prezentaci výsledků prestižní soutěže Motor Transport Awards 2016 v Londýně byl DAF XF oceněn titulem Fleet Truck of the Year 2016.

Slavnostního ceremoniálu Motor Transport Awards 2016 v Londýně se zúčastnilo 1600 důležitých představitelů z odvětví dopravy. Ceny známé jako Oskaři dopravního průmyslu poukazují především na inovace, kvalitní služby, efektivitu a kvalitu.

Pro DAF je letošní titul Fleet Truck of the Year 2016 šestým vítězstvím v posledních devíti letech. Celkem získal DAF v celé historii prestižní soutěže Motor Transport Awards osmnáct vítězství, což je čtyřikrát více než u jakéhokoliv jiného výrobce.

Porota tvořena předními zástupci autodopravy ocenila u modelové řady XF hospodárnost provozu v čele s vynikajícími výsledky v oblasti spotřeby a zároveň poskytované i konstrukci kabin poskytujících řidiči komfortní a prostorné pracoviště.

Vedle samotného vozidla porota ocenila i společnost DAF za poskytování vysokého standardu služeb pro provozovatele fleetů, špičkový zákaznický servis a odpovídající poprodejní služby.

DAF XF představuje vlajkovou loď v nabídce své značky v oblasti silniční dopravy a nabízí širokou paletu verzí. Volit lze ze dvou prostorných kabin, označených Space Cab a Super Space Cab. Konfigurace nabízených podvozků jsou od 4x2 přes 6x2 až po 6x4 a 8x4.

Nabídka pohonných jednotek zahrnuje přeplňované vznětové šestiválce PACCAR MX-11 a MX-13. První z této dvojice je k dispozici s výkonem 320 kW a točivým momentem 2100 N.m. Druhý motor je nabízen s výkony 303 kW, 340 kW a 375 kW, jimž odpovídají hodnoty točivého momentu 2000 N.m, 2300 N.m a 2500 N.m.

DAF XF je standardně dodáván s manuální dvanáctistupňovou převodovkou s přímým záběrem a pro náročné aplikace je k dispozici šestnáctistupňová převodovka. V nabídce pak nechybí ani automatické převodovky AS-Tronic.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)