Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daihatsu Cuore: Sedmá generace přijíždí do Evropy

Dan Vořechovský
Diskuze (4)
Rozšířenou nabídku malých vozů obohatí od druhé poloviny tohoto roku také nová generace malého vozu Daihatsu Cuore.

Na autosalonu v Ženevě představí nejstarší japonská automobilka Daihatsu již sedmou generaci modelu Cuore. Vůz dostal oproti předchozí generaci modernější tvary karoserie a také nové bezpečnostní prvky. Cuore je už na první pohled oproti předchozí generaci „baculatější“ a také větší. Na délku získalo k dobru 5 cm a měří tak celkem 3,46 m. Vnitřní prostor se zvětšil ještě podstatněji, o rovných 21 cm, a o 5 cm narostl vůz i do šířky.

Pro pohon zvolilo Daihatsu osvědčený zážehový tříválec známý z modelu Sirion. Motor má objem 1 l a podává maximální výkon 51 kW (70 k) při 6 000 ot./min. Se sériovou pětistupňovou manuální převodovkou by měl vůz podle Daihatsu dosáhnout průměrné spotřeby 4,4 l / 100 km. Emise CO2 dosahují podle Daihatsu 104 g/km. Cuore bude alternativně dostupné také v tzv. verzi Eco. V tomto případě je vůz vybaven systémem automatického vypínání motoru při delších zastaveních. Spotřeba paliva by tak měla klesnout na udávaných 4,2 l/100 km, odpovídající emise CO2 na 99 g/km.

Novinkou je možnost vybavit Cuore stabilizačním systémem ESP nebo až sedmi airbagy. Cuore se v pětidveřovém provedení dostane na evropský trh v druhé polovině tohoto roku. Na třídveřovou verzi a verzi Eco si bude Evropa muset počkat až do roku 2008. Cena prozatím nebyla stanovena.

Daihatsu je jednou z mála automobilek, které v současnosti nemají zastoupení na českém trhu.

Dan Vořechovský
Diskuze (4)
13. 2. 2007 18:42
Re: To je sen!!!!
Urcite nie. Zavisi len na vodicovi.
13. 2. 2007 17:49
To je sen!!!!
Tak toto fakt lubim. Vazeni, uz minule Cuore malo spotrebu 4,8 az 4,9. Ale 4,4, ci dokonca 4,2? To je parada! Musim povedat, ze minula generacia sa mi pacila rozhodne viac, ale len do faceliftu, kedy ju postihol sucasny Daihatsu-look, ktory je dost priserny. Ale pocity bokom! Toto je masaker! 4,2 kombinovane na benzin?! "Ja se z toho zvencnu!"
13. 2. 2007 13:57
Konkurencia
Ze by konkurent pre Matiz/Spark, Atos, 107, Aygo a podobne? Mozno sa Daihatsu zacne predavat aj u nas...