Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daihatsu v Ženevě 2008

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Do Ženevy přivezla automobilka Daihatsu, která patří do koncernu Toyota, kromě své současné modelové palety určené pro evropský trh, také dvě nové verze modelu Sirion.

Daihatsu Sirion 1.5 ST

Tento pětidveřový hatchback dostal nový zážehový čtyřválec o objemu 1,5 litru, který doplňuje v nabídce motory o objemu 1,3 l a 1,0 l. Nová pohonná jednotka má přispět ke sportovnějším jízdním vlastnostem automobilu, o čemž svědčí i výkon 76 kW (104 k), kterým čtyřválec disponuje. Standardně bude nový motor kombinován s manuální pětistupňovou převodovkou a stabilizačním systémem VSC. Za příplatek bude k dispozici i čtyřstupňová automatická převodovka.

Daihatsu Sirion 1.5 ST Custom

Společně se sportovně zaměřenou novou verzí modelu Sirion s motorem o objemu 1,5 l se představuje provedení Custom, které má uspokojit zájemce o agresivnější a exkluzivnější vzhled malého pětidveřového hatchbacku. Paket označený Custom přináší sedmnáctipalcová litá kola obutá do pneumatik o objemu 205/40 R17a snížený sportovní podvozek. Na voze je přepracovaný přední nárazník s velkým vstupem vzduchu a nový zadní spoiler. V interiéru je volant v kůži a luxusnější koberečky. Společně s paketem Custom budou nabízeny i speciální metalické laky – červený, stříbrný a černý. Doplňky s označením Custom budou k dispozici i pro Sirion 1.3 eco-4WD, který k výše zmíněným prvkům přidává ještě dvoubarevné čalounění sedadel alcantarou.


Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)